AEMCLRP

Automotive EMC Laboratory Recognition Program

De "big three" Amerikaanse automotive fabrikanten hebben een eigen accreditatieprogramma opgesteld. De big three zijn Ford, General Motors en Chrysler. Wil een toeleverancier van één van deze merken een elektronisch onderdeel (ESU: electronic sub unit) in deze voertuigen opgenomen zien dan dient dit getest te zijn door een AEMCLRP (Automotive EMC Lab Recognition Program) erkend laboratorium.

DARE!! Measurements is het grootste onafhankelijk automotive EMC-testlaboratorium van de BeNeLux en al sinds 1 juli 2006 het enige AEMCLRP erkende laboratorium in de Benelux.

Goedgekeurd Testplan

Voordat testen conform AEMCLRP kunnen worden uitgevoerd moet er een testplan worden opgesteld. Voordat met testen kan worden begonnen dient dit testplan door het betreffende automerk te worden goedgekeurd. Dit is dus al een zwaardere eis dan bij e/E-markering het geval is.

Zware Eisen

Ook worden er zwaardere eisen aan de testen conform AEMCLRP gesteld. Zo moet er meestal meer dan één sample worden getest. Daarnaast zijn er speciale aanvullende testen met betrekking tot pulsen en interrupts op het boordnet en wordt de immuniteit voor radarpulsen (1,2 GHz - 1,4 GHz en 2,7 GHz - 3,1 GHz) op zeer hoge niveaus getest.

Vind hier de lijst van Ford recognized EMC laboratories.

Vind hier de lijst van General Motors recognized EMC laboratories.

Vind hier de lijst van Jaguar Land Rover recognized EMC laboratories.

Voor meer informatie over AEMCLRP metingen kunt u gebruik maken van ons contactformulier onderaan de pagina.

Ik wil meer weten over AEMCLRP