Nieuwsbrieven

Gebeurtenissen bij Kiwa Dare worden gecommuniceerd via een nieuwsbrief. Deze wordt gemaild naar geïnteresseerde en gedeeld via onze kanalen. Inschrijven op onze nieuwsbrief?  klik hier.

Nieuws

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen

In deze nieuwsbrief brengen wij u onder andere op de hoogte van het volgende nieuws:

  • STORM Eindhoven

  • Nieuwe Blue Guide

  • Industry Canada

  • Verordening Medische hulpmiddelen

  • Nieuwe EU website

  • DARE!! helpt STORM Eindhoven op weg

Zaterdag 13 augustus is het team van STORM Eindhoven met 23 man, twee elektromotoren en 7 busjes vertrokken voor een reis om de wereld in 80 dagen. Voor de motoren de weg op mochten, was een kentekenbewijs een vereiste. Medewerkers van DARE!! hebben het team geholpen met de zaken als de elektrische veiligheid en het EMC-gedrag van de motoren, zodat het team met kentekenplaten op weg kon.

De voortgang van het team is live te volgen op: http://follow.storm-eindhoven.com/

  • Nieuwe Blue Guide

Op 26 juli jongstleden is de laatste versie van de zogenaamde Blue Guide uitgebracht. Het is de tweede versie die uitleg verschaft over het New Legislative Framework (NLF). De eerste NLF-versie stamt uit 2014. Sinds de eerste uitgave uit 2000 is dit inmiddels al de 8e versie van dit belangrijke document!
De Blue Guide geeft uitleg over het hoe en waarom en de toepassing van CE-markering en de relevante richtlijnen en normen. De doelgroep is zeer breed. Zo is de Blue Guide naast de overheidsorganen zelf, gericht op bedrijven en organisaties zoals brancheorganisaties, consumentenorganisaties, normalisatie-instituten, fabrikanten, importeurs, distributeurs, conformiteitsbeoordelingsinstanties en vakbonden.

In deze versie zijn ten aanzien van de vorige versie naast een aantal verduidelijkingen en correcties de volgende belangrijke wijzigingen:

  • De nieuwe NLF-richtlijnen zijn toegevoegd (onder andere de nieuwe EMC-richtlijn - 2014/30/EU en de nieuwe Laagspanningsrichtlijn - 2014/35/EU)
  • Daarnaast is belangrijk deel gewijd aan e-commerce en hoe hier mee om te gaan
  • De eisen voor Notified Bodies zijn aangepast
  • Het jaartal achter CE-markering is nu voor alle CE-richtlijnen komen te vervallen
  • Er wordt meer nadruk gelegd op samenwerking bij het toezicht, het Rapid Alert System

De officiële Blue Guide kunt u hier downloaden en de Nederlandse vertaling hier.
Is het toch wel wat veel tekst en wilt u liever een overzichtelijk verhaal horen, dan kunt u zich hier inschrijven voor onze module CE-markering.

  • Industry Canada

DARE Measurements voert EMC metingen uit conform ICES-003 tbv de Canadese markt. DARE!! Measurements verricht EMC metingen in het kader van CE-markering. Daarnaast verricht DARE!! Measurements metingen in overeenstemming met FCC-deel 15 en FCC-deel 18 en is Conformity Assessment Body (CAB) voor EMC in het kader van de Mutual Recognition Agreement tussen de Europese Gemeenschap en de Verenigde staten (MRA-USA).

Ten einde ook klanten te kunnen voorzien in een EMC-toelating voor de Canadese markt, kan DARE!! Measurements de meetresultaten rapporteren conform de ICES-003 ten behoeve van Information Technology Equipment.

In de praktijk kunnen de metingen conform ICES-003 gecombineerd worden met de FCC 47 CFR 15 metingen voor de Amerikaanse markt; beide standaarden voeren de EMC metingen uit conform de basis standaard Ansi C63.4.

Wilt u metingen volgens de ICES-003 aanvragen, neem dan contact op met de verkoop afdeling van DARE!! Measurements.

  • Verordening Medische hulpmiddelen

Onder het EU-voorzitterschap hebben de lidstaten van Europa overeenkomst bereikt over de nieuwe verordening Medische hulpmiddelen. Deze Medical Device Regulation (MDR) zal de Medical Device Directive (MDD) gaan vervangen. Anders dan een richtlijn heeft een verordening directe werkingskracht en hoeft niet eerst door de lidstaten in nationale wetgeving te worden omgezet. Een gevolg van de nieuwe MDR zal zijn dat alle Notified Bodies opnieuw zullen moeten worden aangewezen. Waar dit voorheen zelfstandig door de lidstaat mocht gebeuren moet dit nu in samenwerking in een Joint Assessment Team plaatsvinden. Ook alle producten waarvoor reeds certificaten zijn uitgegeven, moeten opnieuw worden beoordeeld en gecertificeerd conform de MDR. Gelukkig is hiervoor nog wel enige tijd.

Wij zullen u de komende periode op de hoogte houden van de ontwikkelingen op dit gebied.

Meer informatie over Medische Hulpmiddelen kunt u hier vinden.

  • Nieuwe EU website online

De wens was er al langer, maar nu is hij dan ook eindelijk uitgekomen. Een nieuwe internationale website waar DARE!! trots op mag zijn. De nieuwe internationale website is in de nieuwe lay-out van DARE!! en volledig geoptimaliseerd en aangepast naar uw wensen. De website heeft een nieuwe en frisse uitstraling en is leesbaar op alle mobiele devices. De website is te vinden op www.dare.eu.


Terug naar nieuwsbrief Nr. 37 - Nieuwsbrief Zomer 2016

Naar het overzicht van eerdere nieuwsbrieven