Nieuwsbrieven

Gebeurtenissen bij Kiwa Dare worden gecommuniceerd via een nieuwsbrief. Deze wordt gemaild naar geïnteresseerde en gedeeld via onze kanalen. Inschrijven op onze nieuwsbrief?  klik hier.

Eerste klant RadiField® Triple A veldgenerator

Royal Philips Drachten

Philips Consumer Lifestyle te Drachten ontwikkelt en produceert producten voor lichamelijke verzorging en gezond eten en leven, waaronder de SensoTouch 3D scheerapparaten, Senseo koffie machine, Stofzuigers, Aircleaners enz. In Drachten beschikte Philips over een Compact Full Anechoic Room (CFAR) en Radiated Immunity (RI) testsysteem tot 1 GHz, hetgeen met RadiMation® EMC-testprogrammatuur werd bestuurd. Om aan de nieuwe test normen te kunnen voldoen, was het de wens om de faciliteiten uit te breiden in een frequentiegebied tot 6 GHz.

De CFAR was oorspronkelijk voorzien van ferriettegels. Teneinde EMC-metingen boven 1 GHz uit te kunnen voeren, is de ruimte opgewaardeerd met ETS-Lindgren™ hybrid absorbers van type FerroSorb™.

Geïntegreerd systeem

Het bestaande RI test systeem tot 1 GHz was ingebouwd in een 19 inch rack met separate instrumenten, waaronder een signaalgenerator, een RF-vermogensmeters, een RadiSense® veldsterktesensor en een hoogfrequent versterker (80MHz-1GHz). De versterker is in stand gehouden terwijl de losse instrumenten zijn vervangen door een RadiCentre® 9-slots multifunctioneel EMC-testsysteem met geïntegreerde RadiGen® 6 GHz signaalgenerator, RadiSwitch® coaxiale schakelkaarten en een RadiSense® 6 GHz laser gevoede veldsterktesensor.

Totaal nieuwe aanpak

Voor het immuniteit testsysteem boven 1 GHz is gekozen voor een totaal nieuwe aanpak, te weten de toepassing van een RadiField E-veld generator. De op 4 november 2014 door DARE!! Instruments geïntroduceerde RadiField® Triple A is in staat om op drie meter afstand een homogeen veld van 10 V/m op te wekken in een frequentie gebied van 1 GHz tot 6 GHz.

Het nieuwe product is uniek in de markt omdat het de 1 GHz tot 6 GHz versterkers, de vermogensmeters, de directional couplers en de antennes in één instrument integreert. Dit levert niet alleen betere resultaten op maar is tevens aanzienlijk kosteneffectiever dan een systeem dat uit losse instrumenten is opgebouwd. Ook het onderhoud van een veldgenerator is veel gunstiger omdat er minder slijtage optreedt en minder componenten gekalibreerd dienen te worden. De RadiField® PSU2400A voeding- en besturingskaart is eveneens in het RadiCentre® systeem opgenomen.

Volledige automatisering emissie en immuniteit!

Daarnaast is een nieuwe ETS-Lindgren™ 3142A antenne geleverd, om emissiemetingen boven de 1 GHz uit te kunnen voeren. Met dezelfde antenne en de bestaande versterker kunnen dan tegelijkertijd ook de immuniteitstesten van 80 MHz - 1 GHz worden uitgevoerd.

Door het aanbrengen van de nieuwe hybride schuimabsorbers is de nuttige ruimte van de anechoische ruimte gereduceerd. Om deze reden is voor een nieuw type antenne gekozen. Deze nieuwe antenne van ETS-Lindgren™ heeft kleinere afmetingen waardoor deze toch goed hanteerbaar is.

Door zowel de antenne als de RadiField® veldgenerator in een aparte mast te plaatsen en van een door Laserlicht gevoede RadiPol® polarisator te voorzien, is het in combinatie met RadiMation® multi-band mogelijk om in één test het gehele frequentie gebied zowel emissie als immuniteit horizontaal en verticaal uit te voeren. Met deze opwaardering van de faciliteiten is Philips Drachten klaar voor de toekomst!

Persoonlijke reactie Royal Philips Drachten, Henk Bodde (Manager EMC lab Drachten):

"Wij mochten van DARE!! Instruments het prototype van de RadiField® testen en haalden toen al veldsterktes van boven de 10 V/m op 3 meter afstand. Nu het productie model is geïnstalleerd halen we zonder problemen 20 V/m. DARE!! Instruments heeft het systeem zo gemaakt dat we in één keer de testen van 80 MHz tot 6 GHz kunnen uitvoeren, waarbij beide antennes automatisch draaien."


Terug naar nieuwsbrief Nr. 33 - Nieuwsbrief Lente 2015

Naar het overzicht van eerdere nieuwsbrieven