Nieuwsbrieven

Gebeurtenissen bij Kiwa Dare worden gecommuniceerd via een nieuwsbrief. Deze wordt gemaild naar geïnteresseerde en gedeeld via onze kanalen. Inschrijven op onze nieuwsbrief?  klik hier.

RAPS bijeenkomst

DARE!! ontvangt 79 afgevaardigden uit de medische wereld

Vrijdagmiddag 13 maart 2015 mocht DARE!! een gezelschap van 79 mensen ontvangen ten behoeve van de bijeenkomst van de RA Chapter Nederland - Vlaanderen. Dit is de Nederlandse tak van de internationale Regulatory Affairs Professionals Society (RAPS), de grootste globale organisatie op het gebied van wetgeving rondom gezondheidszorgproducten.

De RA Chapter Nederland - Vlaanderen is drie jaar geleden opgericht als lokale tak van de internationale RAPS, met als doelstelling het bijeenbrengen van regulatory affairs professionals om kennis en ervaring te delen en te netwerken. De deelnemers bestaan uit afgevaardigden van fabrikanten van medische hulpmiddelen, Notified Bodies, Consultancies en de overheid.

Deze middag was het onderwerp vigilantie. Vigilantie, letterlijk vertaald waakzaamheid, is het systeem dat het proces bij de identificatie van incidenten, bijwerkingen of complicaties regelt. Zo moeten fabrikanten maar ook Notified Bodies onregelmatigheden in of met het gebruik van medische hulpmiddelen melden.

Het onderwerp werd door verschillende sprekers vanuit verschillende hoeken belicht. Zo was er een spreker die het gezichtspunt van de overheid toelichtte, een spreker die aankaartte hoe de Notified Body hiermee omgaat en een spreker die de kant van de fabrikant belichtte. De complexiteit van het onderwerp en de grote verschillen tussen landen, maar ook tussen ziekenhuizen, werd inzichtelijk gemaakt. De complexiteit maakt het in een aantal gevallen moeilijk om in geval van incidenten de juiste informatie te kunnen verzamelen en verwerken.

Aan het eind van de middag was er een borrel met mogelijkheid tot netwerken, hier werd goed gebruik van gemaakt door de deelnemers. Tevens zijn de deelnemers rondgeleid langs de faciliteiten van DARE!! Services, zodat men eens kon zien hoe wij als test- en kalibratie laboratorium te werk gaan.


Terug naar nieuwsbrief Nr. 33 - Nieuwsbrief Lente 2015

Naar het overzicht van eerdere nieuwsbrieven