Nieuwsbrieven

Gebeurtenissen bij Kiwa Dare worden gecommuniceerd via een nieuwsbrief. Deze wordt gemaild naar geïnteresseerde en gedeeld via onze kanalen. Inschrijven op onze nieuwsbrief?  klik hier.

Solar Team Eindhoven klaar voor een nieuwe overwinning!

Het Solar Team Eindhoven is klaar voor de uitdaging van dit jaar: Bewijs dat auto’s een onderdeel van de oplossing kunnen zijn in de energietransitie in plaats van het probleem.

DARE!! Services uit Woerden helpt het team een veilige en storingsvrije zonneauto te maken. Geen sinecure omdat bij een zonneauto vanzelfsprekend alles elektrisch is!

 

Doelstelling 2019

De Stella Vie, gebouwd in 2017, bewees dat zonneauto’s onafhankelijk van fossiele brandstof kunnen rijden. Dit jaar breidt het team zijn visie uit door mobiliteit als geheel aan te pakken. Zij zetten zichzelf in om het bewijs te leveren dat auto’s meer kunnen zijn dan alleen een transportmiddel. Dit heeft geresulteerd in een ontwerp voor een nieuwe zonneauto waarmee een nieuwe stap wordt gezet in energie-efficiënte mobiliteit en bewegen richting een toekomst waarbij het leven wordt gevoed door de zon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwe uitdagingen

Sinds september vorig jaar zijn 27 studenten van de TU Eindhoven druk bezig met het design van de vierde generatie zonneauto. Het team werkt continu aan de uitdagingen die ze tegen komen. Uitdagingen die zowel veroorzaakt worden door hun eigen doelstellingen (innovaties), alsmede door de nieuwe regels die de Cruiser Klasse van de Bridgestone World Solar Challenge heeft gesteld. De Challenge zal over dezelfde afstand gaan, maar nu mogen de deelnemers tijdens de race maar twee momenten laden. Dit betekent dat, de door zone-energie gevoede familieauto’s, een afstand van rond de 1200 km af moeten leggen op een enkele lading! Ook deze keer zal de praktische bruikbaarheid van de auto worden meegewogen in de uiteindelijke score van de concurrerende teams. Al met al een grote uitdaging voor de deelnemende teams.

Tijdlijn

Op dit moment is het definitieve ontwerp, gebaseerd op de visie van het team en de gestelde eisen, gereed voor productie. Op 1 maart zal de productie starten op een nieuwe locatie op de Brainport Industries Campus (BIC). Hier zal voor het eerst sinds 2012 de gehele zonneauto worden samengesteld. Dit opent veel nieuwe mogelijkheden voor het team.

Presentatie

Op de Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag, “the fourth of July”, zal het Solar Team Eindhoven hun nieuwe zonneauto aan het publiek presenteren. Maar voor het zover is, moet er nog veel gebeuren. Er zullen ongetwijfeld onverwachte uitdagingen op het pad komen, maar het team is gemotiveerd om deze te over komen en de doelstellingen te realiseren.

EMC-testen

In de laatste week van juli staan de EMC-testen bij DARE!! Services gepland. Mede gebaseerd op deze testen en de veiligheidsonderzoeken, kan de zonneauto van de RDW de gewenste E-markering krijgen. Hiermee mag de zonneauto met nummerbord vrij de weg op!

 

 

 Meer informatie

Solar Team Eindhoven

Lees het volledige artikel over de productie van de zonneauto hier: Solarteameindhoven-builds-new-solar-car

Crowdfunding Actie

In de komende maanden zal het team hard werken om de innovatieve oplossing voor de energietransitie te presenteren en de wereldtitel in Australië te verdedigen. Om dit mogelijk te maken is het team op zoek naar sponsoren en heeft een crowdfunding campagne gestart. U wordt onderdeel van de nieuwe auto via: Solarteameindhoven-crowdfunding

DARE!! Services

DARE!! Services is geaccrediteerd voor EMC-automotive-testen en een Technische Dienst van de RDW. Daarnaast worden de metingen van DARE!! Services door alle grote automerken geaccepteerd. Meer informatie over EMC-automotivetesten van DARE!! Services vindt u op de internetsite:  DARE!!-testen-en-meten-automotive

 


Terug naar nieuwsbrief Nr. 47 - DARE!! Nieuwsbrief Lente 2019

Naar het overzicht van eerdere nieuwsbrieven