Nieuwsbrieven

Gebeurtenissen bij Kiwa Dare worden gecommuniceerd via een nieuwsbrief. Deze wordt gemaild naar geïnteresseerde en gedeeld via onze kanalen. Inschrijven op onze nieuwsbrief?  klik hier.

Nieuws van het Solar Team Eindhoven

Stella wint prestigieuze technologieprijs

Toen DARE!! in 2013 gevraagd werd het Solar Team Eindhoven te ondersteunen bij hun race naar de top, konden we niet bevroeden hoe succesvol het team en onze samenwerking zou zijn. Niet alleen won het team de Solar Challenge en was Stella, de zonneauto van het team, te zien op vele internationale beursen, nu heeft het Solar Team Eindhoven ook nog eens de "Best Technology Achievement" award gewonnen. Deze prestigieuze prijs wordt jaarlijks uitgereikt bij 'The Crunchies'.
Dit event wordt wel vergeleken met de 'Oscars onder de Technologie'.

The Crunchies

Serieuze concurrentie - Apple verslagen!

Dat het team met Stella niet de enige mededinger naar deze prijs zou zijn stond vanzelfsprekend vast. Dat de concurrentie echter uit gerenomeerde partijen als Apple, Bitcoin, SpaceX en de European Space Agency bestond, maakte de uitdaging nog een stuk groter.

Voor het Solar Team Eindhoven, het team wat de auto heeft ontworpen en gebouwd, was het al een verrassing om voor deze competitie genomineerd te worden. Laat staan dat ze dachten deze te kunnen winnen.

David tegen Goliath

Een trotse Tom Selten stelt: "Het is ronduit geweldig dat we hebben gewonnen. Drie weken geleden kregen we te horen dat we genomineerd waren. Door de concurrentie voelden we ons als David tegen Goliath. We hebben hard gewerkt om Nederland bewust te maken van onze nominatie en dat het iets is om trots op te zijn, dat heeft zeker geholpen. Dat we de award hebben mogen ontvangen betekent dat we erkend worden tussen giganten en dat er potentie zit in het gebruik van zonne-energie voor transport".

Nieuw Team - Nieuwe Auto - Nieuwe uitdaging

Dit jaar zal een nieuw team met een geheel nieuw ontwerp aan de Solar Challenge deelnemen. Het wordt een totaal nieuwe uitdaging omdat de organisatie van de race de voorwaarden aanzienlijk heeft verscherpt. Zo mag er veel minder worden bijgeladen en is een aantal andere regels voor de race gewijzigd. Zo zal dit jaar de snelheid een belangrijkere rol krijgen en spelen de wat "zachtere" parameters een kleinere rol. Hierdoor zal degene die als eerste over de finish komt ook vrijwel zeker de winnaar zijn. De vraagt om een geheel nieuwe aanpak, een geheel nieuw ontwerp en dus een geheel nieuwe uitdaging.

DARE!! ondersteunt ook in 2015 het Solar Team Eindhoven

De uitdaging, de regels en het ontwerp mogen dan nieuw zijn ook in 2015 zal DARE!! International het Solar Team Eindhoven ondersteunen. Het gaat hierbij niet alleen om de financiën maar voornamelijk de noodzakelijke ondersteuning op het gebied van EMC en productveiligheid. In de persoon van Rob Wouters kan DARE!! een zeer ervaren man op het gebied van elektrische veiligheid voor elektrische voertuigen beschikbaar stellen. Rob heeft jarenlange ervaring met elektrische auto's en heeft aan de wieg gestaan van een aantal elektrische voertuigen zowel in Europa als in de Verenigde Staten. Rob heeft ook een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het succes van Stella.

Daarnaast zullen de EMC-testen voor losse onderdelen en het gehele voertuig bij DARE!! Measurements in Woerden worden uitgevoerd. Vooraf voorzien de experts van DARE!! Instruments het team van adviezen op het gebied van EMC. Niet onbelangrijk is de bijdrage die DARE!! kan leveren aan het E-markeren van de nieuwe zonneauto.

Meer informatie?

De technologie award: http://www.solarteameindhoven.nl/stella-s-werelds-eerste-gezinsauto-op-zonne-energie-wint-de-oscar-van-de-technologie/

Het nieuwe team: http://www.solarteameindhoven.nl/new-team/

The Crunchies: http://techcrunch.com/events/8th-annual-crunchies-awards/winners/


Terug naar nieuwsbrief Nr. 32 - Nieuwsbrief Winter 2015

Naar het overzicht van eerdere nieuwsbrieven