Nieuwsbrieven

Gebeurtenissen bij Kiwa Dare worden gecommuniceerd via een nieuwsbrief. Deze wordt gemaild naar geïnteresseerde en gedeeld via onze kanalen. Inschrijven op onze nieuwsbrief?  klik hier.

Upgrade Klant EMC Test Centrum

Nu in overeenstemming met de norm tot 7 GHz!

In het eerste kwartaal van 2018 heeft DARE!! Instruments het Klant EMC Test Centrum verder verbeterd. Het laboratorium dat in 2012 werd geopend, wordt goed door klanten gebruikt voor engineering metingen en EMC-pre-testen. Niet alleen is de meetfrequentie verhoogd van 1 GHz tot 7 GHz, tegelijkertijd is de meetapparatuur nu ook volledig in overeenstemming met de meeste normen.

Meetontvanger

Een van de duurste componenten van een EMC-testlaboratorium is de meetontvanger. In het laboratorium werd gebruik gemaakt van een relatief oude ontvanger. De maximum frequentie van de ontvanger bedroeg 1 GHz. Daarnaast betrof het een zogenaamde pre compliant ontvanger, dat wil zeggen dat de ontvanger niet volledig aan de norm voldeed. Met de ESRP7 van Rohde & Schwarz wordt nu niet alleen de frequentie naar 7 GHz opgetrokken maar deze professionele ontvanger voldoet ook aan de eisen van de meeste normen!

Kosteneffectief

Ondanks de upgrade is DARE!! in staat geweest de exceptionele prijs van 75 euro per uur te handhaven. Het laboratorium kan geboekt worden in blokken van twee uur waarmee klanten dan de beschikking over een volledig EMC-testlaboratorium krijgen.

Rent-a-lab

Naast de opwaardering van het laboratorium zelf is eind 2017 ook de website rentalab.nl vernieuwd. Hierop nu meer informatie en referenties en ook het boeken van tijdslots is vereenvoudigd. Door simpel datum en tijd aan te klikken kan direct een bestelling worden geplaatst en via verschillende betaalwijzen, waaronder IDEAL, worden betaald. Gemakkelijker kunnen we het niet maken!

RadiMation Free

Een andere functionaliteit die bij deze dienst wordt aangeboden is RadiMation Free. In het laboratorium wordt gebruikt gemaakt van de professionele RadiMation programmatuur. De testresultaten kunnen eenvoudig op een USB-stick mee naar huis worden genomen, waarna RadiMation Free kosteloos van de website van DARE!! kan worden gedownload. Het is dan mogelijk op een later tijdstip de meetresultaten en grafieken te bekijken en af te drukken! Klik hier om RadiMation Free te downloaden.

Toekomst

Met deze opwaardering van het laboratorium wordt dit nog interessanter voor een grotere groep gebruikers. Hiermee zal het succes van dit laboratorium naar verwachting nog verder toenemen! Opnieuw een bewijs dat DARE!! haar klanten op zoveel mogelijk vlakken wil ondersteunen bij het maken van veilige en storingsvrije producten.

Voor meer informatie over het opgewaardeerde laboratorium ga naar: https://rentalab.nl/


Terug naar nieuwsbrief Nr. 43 - DARE!! Nieuwsbrief Lente 2018

Naar het overzicht van eerdere nieuwsbrieven