Nieuwsbrieven

Gebeurtenissen bij Kiwa Dare worden gecommuniceerd via een nieuwsbrief. Deze wordt gemaild naar geïnteresseerde en gedeeld via onze kanalen. Inschrijven op onze nieuwsbrief?  klik hier.

RF Technology Days

Het seminar voor radio frequentie technologie

Op woensdag 18 april wordt de 8e editie van het evenement RF Technology Days in Nederland georganiseerd. Dit jaar vindt het evenement plaats in de Basiliek in Veenendaal. Ook DARE!! zal aanwezig zijn met een stand en zal een presentatie houden.

Evenement

De toepassingen van RF-technologie ontwikkelt zich in een razend tempo. Voor RF-professionals is het van belang om bij te blijven in de ontwikkelingen en is kennisoverdracht van belang. Niet voor niks is het thema van het evenement dit jaar ‘Trends in Radio Frequency Technology’.

Het doel van het seminar is om de diversiteit aan toepassingen, innovaties en kennis in radiofrequentietechnologie te tonen, van RF tot millimetergolf/ THz.
Tijdens het evenement kunt u zich laten informeren over componenten, testen en ontwikkelingen, tezamen met een netwerkbijeenkomst. Bezoekers ontvangen specifieke, technologische informatie en de nieuwste technologische mogelijkheden.

Het evenement biedt een sterk programma aan met maar liefst 17 parallelle lezingen. De plenaire sessies zijn gericht op de combinatie van kennis en praktische toepassingen. Kennis en ontwikkelingen staan centraal, zowel in plenaire als in de parelelle sessies van het seminar.

Om u direct in te schrijven voor een gratis bezoek, klikt u hier.
Meer informatie over RF Technology Days vindt u op de website http://www.rftechnologydays.com/

Presentatie DARE!! – Onno de Meijer

Een breedband detectiemethode voor het meten van High Power RF-effecten in vacuüm voor Space Applications.

Als gevolg van de alsmaar toenemende eisen aan transmissie capaciteiten van satellieten, wordt steeds vaker het aantal kanalen uitgebreid en de zendvermogens vergroot om aan de groter wordende eisen voor bandbreedte te kunnen voldoen.

Deze aanpak heeft als gevolg dat componenten in het zendsysteem goed onderzocht én gemeten moeten worden op hun performance onder meerkanaals condities. Bij een meervoud aan kanalen zijn ooit alle signalen met elkaar in fase en zal een in de tijd variërend vermogenspatroon ontstaan.

Afhankelijk van de kanaalfrequentie, het vermogen en de fase kan dit vermogenspatroon aanleiding geven tot het genereren van vrije elektronen in vacuüm, die een desastreus effect op het zendcircuit kunnen hebben.

Om deze vrije elektronen generatie te meten heeft DARE!! speciale testinstrumenten ontworpen, waarmee een minimale elektronen populatie in een vroeg stadium gedetecteerd kan worden. Naast een breedband basissysteem zijn ook frequentie up en down converters beschikbaar, om op andere banden hetzelfde effect te kunnen analyseren.

In de presentatie van Onno de Meijer, DARE!! Projects, wordt ingegaan op de fysica achter dit fenomeen, de voorwaarden van een gunstige ‘electron yield’ en de wijze van detecteren.

Klik hier om u in te schrijven voor deze presentatie en een gratis bezoek aan RF Technology Day Nederland.


 

 

Terug naar nieuwsbrief Nr. 43 - DARE!! Nieuwsbrief Lente 2018

Naar het overzicht van eerdere nieuwsbrieven