Nieuwsbrieven

Gebeurtenissen bij Kiwa Dare worden gecommuniceerd via een nieuwsbrief. Deze wordt gemaild naar geïnteresseerde en gedeeld via onze kanalen. Inschrijven op onze nieuwsbrief?  klik hier.

DARE!! introduceert de RadiSense 10

Met de introductie van de RadiSense 4 GHz sensor in 1999 werd in één klap de nieuwe standaard gezet voor laser gevoede sensoren. Achttien jaar later introduceren wij de RadiSense 10 laser gevoede isotropische veldsterkte sensor!

 

 DARE!! de uitvinder van de laser gevoede veldsterkte sensor!

Wat wellicht niet bij iedereen algemeen bekend is, is dat DARE!! Instruments reeds in de vorige eeuw als eerste bedrijf in de wereld, een oplossing vond voor het grote probleem van batterij gevoede veldsterkte sensoren, namelijk dat de batterij altijd leeg is op momenten dat het niet uitkomt!!! Een ander bijkomend nadeel van batterij gevoede probes was dat de afmetingen relatief groot zijn door de geïntegreerde batterij, hetgeen een negatieve invloed heeft op de meetnauwkeurigheid. Met de introductie van de RadiSense 4 GHz sensor in 1999 werd in één klap de nieuwe  standaard gezet voor laser gevoede sensoren. 

DARE!! Instruments introduceert de RadiSense 10

In de tussentijd heeft DARE!! Instruments zeer veel kennis en ervaring vergaard over laser gevoede veldsterkte sensoren en staat de techniek op het gebied laser-optische componenten en glasvezels ook niet stil. Op basis van de laatste stand der techniek heeft DARE!! Instruments nu een nieuwe veldsterkte sensor ontwikkeld die op alle vlakken is verbeterd: de RadiSense 10 laser gevoede isotropische veldsterkte sensor!

De RadiSense 10 velsterktesensor beschikt over een aantal unieke eigenschappen die bijdragen aan het uiterst nauwkeurig en tijdsefficiënt meten van veldsterkte tijdens immuniteitstesten:

  • Symmetrisch ontwerp voor optimale meetnauwkeurigheid
  • Kleinst beschikbare laser gevoede sensor
  • Uitermate hoge meetsnelheid
  • Zeer breed frequentie meetbereik
  • Robuuste behuizing
  • Opslaan van kalibratie data in de sensor

Symmetrische veldsterkte sensor

Een belangrijke factor die bijdraagt in de overall nauwkeurigheid van veldsterkte sensoren is de anisotropie. Dit betreft de afwijking die veroorzaakt wordt door het ‘anders’ positioneren van de sensor, ten opzichte van de elektromagnetische veldrichting. De RadiSense 10 sensor maakt gebruik van 6 speciale antenne elementen verdeeld over de drie veldrichtingen X-Y-Z, waarmee de isotropische waarde van het veld wordt gemeten ongeacht de positie van de sensor.

Uiterst breed frequentie gebied

De RadiSense 10 sensor meet in een ongekend breed frequentie gebied van 9 kHz tot 12 GHz, waardoor de sensor te gebruiken is voor veldsterkte metingen conform diverse EMC-normen, waaronder CE (EMC) en Automotive.

Zeer hoge meetsnelheid

De RadiSense 10 sensor meet met een maximale sample snelheid van 48.000 samples/seconde. Intern in de sensor kan een filter (average) waarde worden opgegeven. Bij een average factor van 8 metingen kunnen de individuele X-, Y- en Z- waarde alsmede de isotropische waarde van het veld met een snelheid van 1.000 metingen per seconde worden uitgelezen. Dit zorgt ervoor dat immuniteitstesten met maximale testsnelheid en zonder vertragende meettijd kunnen worden uitgevoerd. De testtijd wordt praktisch enkel bepaald door de ingestelde dwelltijd!

Opslaan kalibratie data in de sensor

De RadiSense 10 sensor wordt ‘af fabriek’ geleverd met kalibratie afregeldata die is opgeslagen in het geheugen van de sensor. Daarnaast is het ook mogelijk om externe kalibratie data, zijnde correctie factoren die verkregen worden bij een geaccrediteerd kalibratie laboratorium, intern op te slaan door middel van een bidirectionele glasvezelverbinding vanuit de uitleesunit naar de sensor. Hiermee wordt de frequentie afhankelijke correctie waarde direct meegenomen in de uitlezing van de sensor en is het niet meer nodig deze softwarematig te correctie door te voeren. Deze extra functie draagt positief bij aan het gebruiksgemak en nauwkeurigheid van veldsterkte metingen.

Interesse, demonstratie of een vrijblijvend voorstel?

Wilt u productinformatie, een vrijblijvende demonstratie of een offerte voor de nieuwe RadiSense 10 veldsterkte sensor? Neemt u dan contact op met Nick Seetz, telefoon: 0348 416 592 of e-mail: nise@dare.nl.


Terug naar nieuwsbrief Nr. 42 - DARE!! Nieuwsbrief Winter 2018

Naar het overzicht van eerdere nieuwsbrieven