Nieuwsbrieven

Gebeurtenissen bij Kiwa Dare worden gecommuniceerd via een nieuwsbrief. Deze wordt gemaild naar geïnteresseerde en gedeeld via onze kanalen. Inschrijven op onze nieuwsbrief?  klik hier.

Stella Vie officieel op weg!

Solar Team Eindhoven strijdt voor de derde titel op rij!

Na uitvoerige testen op het gebied van productveiligheid en EMC heeft de Stella Vie op 23 augustus 2017 het kentekenbewijs en bijbehorende nummerplaat ontvangen. Daarmee mag deze innovatieve zonneauto als volwaardig voertuig de weg op!

Belangrijke doelstelling

Voor het team was het verkrijgen van een formeel kenteken één van de doelstellingen waarmee men extra punten hoopt te scoren. Dit zal hard nodig zijn omdat het Solar Team Eindhoven de cruiser klasse al twee keer eerder winnend heeft weten af te sluiten. De concurrentie zit hen echter op de hielen zodat het team alles uit de kast haalt om ook deze editie winnend af te sluiten.

Testen essentieel

Voordat een voertuig de weg op mag, moet er eerst een zogenaamde typegoedkeuring worden verkregen. Hiertoe moeten diverse testen worden uitgevoerd zodat het voertuig veilig de weg op kan.
DARE!! heeft het Solar Team kunnen ondersteunen met de testen conform R10 van de Verenigde Naties en op het gebied van de elektrische veiligheid. Op dit laatste vlak heeft Rob Wouters, oud-medewerker van DARE!!, een belangrijke rol gespeeld. Hij heeft het team met zijn kennis en ervaring kunnen ondersteunen. Na het goed doorlopen van de testen bij DARE!! heeft het RDW de afsluitende controles en testen uitgevoerd. Stella Vie heeft deze zonder noemenswaardige problemen doorstaan!

De solar Challange

Tijdens de Solar Challenge, die van 8 tot 13 oktober in Australië plaatsvindt, moet Stella Vie de 3.000 km van Darwin tot Adelaide in een recordtijd afleggen. Daarnaast zijn er nog allerlei andere aspecten waarmee extra punten te verdienen zijn. Hoe belangrijk dit is, werd de vorige editie duidelijk toen de vorige versie van de auto, de Stella Lux, niet als eerste over de finish kwam maar toch als winnaar uit de bus kwam.

Trots

We zijn trots dat de Nederlandse teams het zo geweldig doen en dat DARE!! met onze EMC-testen en onze ondersteuning op het gebied van productveiligheid een belangrijke bijdrage aan dit geweldige project heeft kunnen leveren. Wij wensen het team heel veel succes toe bij deze opnieuw uitdagende race!

Volg de verrichtingen van het team op: https://solarteameindhoven.nl/


Terug naar nieuwsbrief Nr. 41 - DARE!! Nieuwsbrief Herfst 2017

Naar het overzicht van eerdere nieuwsbrieven