Nieuwsbrieven

Gebeurtenissen bij Kiwa Dare worden gecommuniceerd via een nieuwsbrief. Deze wordt gemaild naar geïnteresseerde en gedeeld via onze kanalen. Inschrijven op onze nieuwsbrief?  klik hier.

Verjaardagscadeau goed ontvangen

Meer dan 200 geïnteresseerden volgen EMC-cursus!

Op 12 en 13 september volgden een groot aantal personen de kosteloze EMC-training gegeven door Patrick Dijkstra. De focus lag op het EMC-technisch goed ontwerpen van een printkaart. De cursus werd gemiddeld met een 8.2 gewaardeerd.

DARE!! 25 jaar

Op 1 mei 1992 werd DARE!! door de gebroeders Dijkstra en hun echtgenoten opgericht. In 2017 wordt daarom het 25-jarig jubileum gevierd en wie jarig is trakteert! Na eerder in het jaar een goed bezochte training CE-markering cadeau te doen, stond voor 12 en 13 september de training EMC & printkaartontwerp op het programma. Via de nieuwsbrief en een cursus-mailing werden geïnteresseerden op de kosteloze training geattendeerd.

Grote interesse

De reacties op deze twee uitnodigen waren ver boven verwachting. Zelfs zo ver dat binnen enkele dagen de teller op ruim 100 deelnemers stond. De cursusruimte van DARE!! is, gelet op de veiligheid, geschikt voor 100 personen. Snel werd besloten een tweede sessie op 13 september te openen. Ook deze dag was snel gevuld en er moest zelfs voor beide dagen met een wachtlijst worden gewerkt.

Aandacht voor EMC

Uit deze opkomstcijfers blijkt overduidelijk dat het onderwerp EMC nog steeds een grote aantrekkingskracht heeft. Nederland neemt een sterke positie in op de innovatieranglijsten en dit houdt vanzelfsprekend ook in dat er veel elektronica ontwikkeld wordt. “Time to Market” en druk op marges door toenemende concurrentie maken het noodzakelijk dat ontwerpen “First time Right” zijn. Dit niet alleen voor de functionele aspecten maar ook voor de steeds strenger wordende regelgeving.

Training

Anders dan de events die DARE!! periodiek met partners organiseert betrof het hier een reguliere training. De verschillen met een normale training waren dat deze nu kosteloos was en dat er ongeveer 20 keer zoveel gegadigden op afkwamen dan normaal. Elke deelnemer ging, zoals normaal bij DARE!! trainingen, na afloop met een officieel certificaat naar huis!

Overzicht

Na de ontvangst begon de training met een korte introductie door Algemeen directeur René Dijkstra. Naast de noodzakelijke veiligheidsinstructies gaf hij een kort overzicht van het bedrijf DARE!! waarna hij al snel het stokje overdroeg aan zijn broer en technisch directeur Patrick Dijkstra. Het ging deze dagen immers om EMC.

Sterke achtergrond

Patrick Dijkstra heeft meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van EMC. Begonnen bij Koning & Hartman als junior EMC-engineer maakte hij als snel de overstap naar Comtest alwaar EMC eveneens de kernactiviteit was. Na de oprichtging van DARE!! legde hij toe op het oplossen van EMC-problemen en het geven van opleidingen op dit gebied. De trainingen zijn dan ook doorspekt met praktijkvoorbeelden en anekdotes die de toch lastige EMC-problematiek op heldere wijze uit de doeken doen.

Onderwerpen

Tijdens beide cursusdagen kwamen de volgende onderwerpen aan bod:

  • De oorzaak van EMC-stoorproblemen - AM-detectie
  • EMC Filters, componenten en pakkingen
  • PCB-routing
  • Metingen op PCB-niveau
  • Electro Static Discharge (ESD)
  • EMC in de ontwikkelfase
  • Emissie bij schakelende voedingen
  • Enkele Praktijkvoorbeelden

Borrel en rondleiding

De training werd afgesloten met een borrel waarbij degene die hierin belangstelling hadden een rondleiding langs de faciliteiten konden krijgen.

Reacties

Enkele reacties van de deelnemers waren:

'Erg intensieve informatie overdracht, goed zo!'
Arian Konings,
engineer bij Sentech B.V.

'Heel informatief. Ik werk zelf voor veel andere bedrijven en ga DARE!! zeker aanraden'
Michiel op den Camp, PCB design engineer bij QPI.

'Uitzonderlijk fraaie accommodatie en een dag vol leermomenten en inzichten. Dank'
Hein Goldwaldt
, R&D bij DIS-sensors.

'Erg informatief en leerzaam'
Klaas-Jan Dunnink
, R&D manager bij Arexx Engineering.

 


Terug naar nieuwsbrief Nr. 41 - DARE!! Nieuwsbrief Herfst 2017

Naar het overzicht van eerdere nieuwsbrieven