Nieuwsbrieven

Gebeurtenissen bij Kiwa Dare worden gecommuniceerd via een nieuwsbrief. Deze wordt gemaild naar geïnteresseerde en gedeeld via onze kanalen. Inschrijven op onze nieuwsbrief?  klik hier.

RadiMation® EMC-Test software

Download nu de gratis versie!

RadiMation® EMC-Test software
Ruim 20 jaar geleden is DARE!! gestart met de ontwikkeling van RadiMation® EMC test- en meetsoftware. Momenteel wordt deze software gebruikt bij diverse toonaangevende internationale bedrijven waaronder Philips, Canon, BMW, Audi, US Airforce, Siemens, TomTom en vele anderen.

Flexibiliteit zonder complexiteit
Met name het feit dat de software open staat voor het gebruik van verschillende merken EMC-test apparatuur en gekenmerkt wordt als ‘flexibel zonder complex te worden’ spreekt veel klanten aan. Daarnaast is de software ook nog eens modulair van opbouw en biedt het ondersteuning voor emissie- en immuniteit testen conform verschillende internationale EMC-normen. Kortom, een softwarepakket dat automatisch EMC-testen mogelijk maakt.

RadiMation® Free software
Naast de betaalde versie van RadiMation® bestaat er ook een gratis versie; RadiMation® Free.
Deze software is vrij te downloaden via de DARE!! website en biedt, ondanks dat het gratis is, toch zeer veel bruikbare functionaliteit!

Reviewen van EMC-test data
Stel: U heeft EMC-testen uitgevoerd bij DARE!! Measurements en u wilt, naast de officiële rapportage, ook nog de ruwe meetdata kunnen bekijken. Dit is mogelijk!
Dit kan door de EUT-file op te vragen bij DARE!! en het bestand via de RadiMation® Free software te openen. Hiermee is het bijvoorbeeld mogelijk om grafieken met testdata te bekijken. Ook klanten van ons Klant EMC-Test Centrum (www.rentalab.nl) wordt de mogelijkheid geboden om RadiMation® Free te gebruiken om eigen testdata te bekijken en bijvoorbeeld grafieken en meettabellen te verwerken in eigen rapportage.

Besturing van losse EMC-instrumenten
Een andere functionaliteit die recent is toegevoegd aan RadiMation® Free is de mogelijkheid om individuele EMC-instrumenten aan te sluiten en via een ‘Control Window’ te besturen en uit te lezen.
Hierbij is het bijvoorbeeld mogelijk om een hoogfrequent vermogensmeter of een veldsterkte sensor via de pc-interface te besturen en de meetwaarden grafisch weer te geven via een ‘meter’. Tevens is het mogelijk om via een ‘trigger mode’ automatisch metingen te doen en deze in een grafiek over tijd weer te geven (datalogging). Alle opgeslagen testdata kan via een ‘Export’ functie ook weer ingelezen worden in Microsoft® Word of Excel.


Deze functionaliteit in RadiMation® Free is niet alleen bruikbaar voor de instrumenten van DARE!! Instruments, maar ook voor andere fabrikanten/merken. Op dit moment beschikt RadiMation® over ruim 3500 device drivers voor verschillende merken meetapparatuur.


Interesse, zien of vragen?
Heeft u interesse en wilt u de RadiMation® software functionaliteit zelf zien, dan kunt u deze software downloaden. Tevens is het mogelijk om een 30 dagen ‘Free Trial’ van RadiMation® te ontvangen, waarbij het mogelijk is om EMC-testen geautomatiseerd uit te voeren met gebruik van uw eigen EMC-test- en meetapparatuur.  Heeft u specifieke vragen neemt u dan contact op met Nick Seetz, telefoon: 0348 416 592 of email: nise@dare.nl.

Terug naar nieuwsbrief Nr. 38 - DARE!! Nieuwsbrief Herfst 2016

Naar het overzicht van eerdere nieuwsbrieven