Nieuwsbrieven

Gebeurtenissen bij Kiwa Dare worden gecommuniceerd via een nieuwsbrief. Deze wordt gemaild naar geïnteresseerde en gedeeld via onze kanalen. Inschrijven op onze nieuwsbrief?  klik hier.

Het Kalibratie Event 2014

Kalibraties met betere kwaliteit en lagere kosten

Bent u een ISO/IEC 9001 gecertificeerd bedrijf in de professionele dienstverlening of industrie? Dan mag u Het Kalibratie Event 2014, dat de leidende partijen uit de kalibratiewereld organiseren, niet missen! Partijen als Elektronica, Fenelab, Kalibra, het Van Swinden laboratorium, Ligthouse, Thales, Keysight Technologies en DARE!! Calibrations staan garant voor interessante lezingen gecombineerd met stands waar u met uw vragen op alle gebieden terecht kunt.

Kalibratie: de basis voor kwaliteit

Hoe garandeert u dat uw bedrijf een kwaliteitsproduct en/of -dienst aflevert? Dat kan alleen door op belangrijke punten in uw proces metingen uit te voeren. Zowel het onterecht goedkeuren van een product als het onterecht afkeuren van een product of batch kosten geld of hebben een negatieve invloed op uw klanttevredenheid. Een product dat onterecht is afgekeurd wordt weggegooid of er dient opnieuw tijd aan besteed te worden om het alsnog aan de vereiste specificaties te laten voldoen. Dit kost uw bedrijf onnodig geld en gaat direct ten koste van de "bottom line". Een product dat onterecht goedgekeurd wordt, voldoet niet aan de opgegeven specificaties. Hiermee doet u niet alleen uw klant te kort maar het kan tevens tot ontevreden klanten of zelfs terugroepacties leiden. Opnieuw onnodige kosten die eenvoudig voorkomen kunnen worden!

Besparen op kalibraties?

Ja, dat kan! En dat terwijl het niet ten koste van de kwaliteit gaat. Deze kan zelfs verbeterd worden! Daar waar u meetinstrumenten toepast om metingen uit te voeren, is het van belang uzelf af te vragen wat u nu meet. Bij veel bedrijven leeft de indruk dat alle binnen het bedrijf aanwezige meetapparatuur gekalibreerd dient te worden. Gedurende dit event zult u zien dat dit geen correct uitgangspunt is. Als kwaliteitsbedrijf moeten de processen in kaart gebracht worden en dient te worden vastgesteld waar metingen worden verricht die direct invloed hebben op de kwaliteit van product, proces of dienst. Alleen die apparatuur dient gekalibreerd te worden. Door de grote hoeveelheid instrumenten die een bedrijf (onnodig) laat kalibreren, wordt vaak op de kosten van de kalibraties bespaard. Er wordt gekozen voor een lagere kwaliteit kalibratie, zodat u nog niet zeker bent van de kwaliteit van uw metingen.

Kalibratie, justatie, toetsen aan specificatie, meetonzekerheid en accreditatie...

De presentaties van Het Kalibratie Event 2014 geven u een goed overzicht van de gebruikte termen. Wat is kalibratie en wat is justatie? Wanneer en waarom wordt er getoetst aan specificatie? Wat is meetonzekerheid en wat is het belang voor u? En last but not least: wat is accreditatie en wat kan dit voor u betekenen?

Een bekend high tech bedrijf laat zien hoe zij met kalibratie omgaan en wat het belang van Asset Management voor hen is.

Event en show

Alle partijen zijn aanwezig met een stand. U kunt praten over ISO/IEC 9001 certificaties, meet- en kalibratiemiddelen en het uitbesteden van uw kalibraties. Een compleet event (inclusief koffie, lunch en borrel) dat u niet meer kost dan uw tijd. U krijgt hiervoor terug een goed en duidelijk overzicht en heeft alle relevante partijen bij elkaar. Zoals gezegd een event dat u niet mag missen!

Kom ook op 26 of 27 november 2014 naar Woerden en schrijf u nu in op: www.kalibratie-event.nl

Tot ziens op Het Kalibratie Event 2014!


Terug naar nieuwsbrief Nr. 31 - Nieuwsbrief Herfst 2014

Naar het overzicht van eerdere nieuwsbrieven