Nieuwsbrieven

Gebeurtenissen bij Kiwa Dare worden gecommuniceerd via een nieuwsbrief. Deze wordt gemaild naar geïnteresseerde en gedeeld via onze kanalen. Inschrijven op onze nieuwsbrief?  klik hier.

Aerospace test systeem voor China

DARE!! Development ontwikkelt 'Nulling systeem'

DARE!! Development is als één van de DARE!! werkmaatschappijen een klein high tech Nederlands familiebedrijf dat zich specifiek richt op hoogfrequent elektronica projecten. Het bedrijf is een zogenaamde serial innovator dat over de afgelopen 22 jaar al vele innovaties het licht heeft doen zien en verschillende octrooien op haar naam heeft staan.

Zeer recent heeft het bedrijf van de Chinese ruimtevaartindustrie de opdracht gekregen een speciaal testsysteem voor het testen van satelliet-componenten te ontwikkelen. Dit systeem, RadiBalance DARE!!dat de naam RadiBalance® heeft meegekregen, is in de extreem korte periode van drie maanden ontwikkeld, geproduceerd en geleverd! Een duidelijk bewijs van de competentie en ontwikkelefficiency van het bedrijf.

De testen die met het nieuwe RadiBalance® 'Nulling systeem' uitgevoerd gaan worden, hebben betrekking op de detectie van zogenaamde multi-pactor events. Dergelijke effecten treden op als elektrische componenten in satellieten worden blootgesteld hoge RF vermogens in het vacuüm van het heelal. Hierbij kan er een effect kan ontstaan dat het beste met een elektrische kortsluiting is te vergelijken. Gezien de hoge kostprijs van satellieten en het feit dat deze na lancering eigenlijk niet meer te repareren zijn, willen producenten van satellieten koste wat het kost voorkomen dat dit effect na de lancering in de ruimte optreedt.

Nulling System DARE!!

De korte ontwikkeltijd kon worden gerealiseerd omdat gebruikt gemaakt is van het RadiCentre® als generiek platform voor meetinstrumenten. Er is een tweetal specifieke insteekkaarten voor het RadiCentre® ontwikkeld en geproduceerd waarmee de totaaloplossing een feit is. Voor het instellen van dit detectie systeem is wel een extra extern gebruikersinterface ontwikkeld dat via USB met het RadiCentre® communiceert.

Het RadiBalance® systeem is in september 2014 op de MulCoPim conferentie in Valencia te Spanje gedemonstreerd. Deze conferentie RadiCentre DARE!!gaat in het bijzonder over effecten die kunnen ontstaan bij High Power RF toepassingen. De verwachting is dat binnen afzienbare tijd nog zes vergelijkbare systemen geleverd zullen worden. DARE!! streeft er naar de productie zo veel als mogelijk in Nederland plaats te laten vinden. Zo worden ook deze RadiBalance® systemen grotendeels in Nederland geproduceerd.


Wilt u meer informatie over de diensten en projecten van DARE!! Development? Neemt u gerust contact met ons op via telefoon (+31 348 481144) of e-mail (development@dare.nl).

Terug naar nieuwsbrief Nr. 31 - Nieuwsbrief Herfst 2014

Naar het overzicht van eerdere nieuwsbrieven