Nieuwsbrieven

Gebeurtenissen bij Kiwa Dare worden gecommuniceerd via een nieuwsbrief. Deze wordt gemaild naar geïnteresseerde en gedeeld via onze kanalen. Inschrijven op onze nieuwsbrief?  klik hier.

Een nieuw pand

DARE!! breidt uit

Begin dit jaar heeft DARE!! een derde pand verworven. Deze uitbreiding was nodig om de verdere groei van de activiteiten te faciliteren. In het nieuwe pand zullen de holding en de productveiligheidsactiviteiten worden ondergebracht.

Groei
Aan de uitbreiding lagen verschillende oorzaken ten grondslag. Het productveiligheidsteam is verder gegroeid. Zo is DARE!! Measurements geaccrediteerd voor het certificeren van Medische hulpmiddelen en begin dit jaar gecertificeerd als CBTL onder KIWA voor het CB Scheme. Eind vorig jaar werd DARE!! Medical Certifications aangewezen als Notified Body voor de Richtlijn Medische Hulpmiddelen. Daarnaast heeft DARE!! Instruments de Europese supportactiviteiten van ETS-Lindgren op zich genomen en is er een European Service Center ingericht. Verder zijn de EMC-activiteiten steeds verder gegroeid waardoor verschillende test-opstellingen in één en dezelfde ruimte waren opgesteld. Daarnaast was er een schrijnend gebrek aan vergaderkamers ontstaan en zaten een aantal van de 50 medewerkers en 10 stagiaires wel erg op elkaars lip.

Plan
In eerste instantie was het plan de locatie op Vijzelmolenlaan 7 te verbouwen. Zoals velen weten, is op de 2e verdieping een grote zaal waar regelmatig seminars en events worden georganiseerd. Door de kantine van de 1e verdieping naar deze zaal te verplaatsten kon op deze verdieping kantine, opslag en keuken worden omgebouwd tot drie kantoren en twee vergaderruimten. Dit plan was al bijna in uitvoering, toen bekend werd dat het pand naast Vijzelmolenlaan 3 beschikbaar kwam.

Nieuwe situatie
Dit pand had aanvankelijk het adres Pompmolenlaan 18. Dit was echter zeer onlogisch daar deze kleine straat daarmee drie namen had. Een kant heet Tjaskermolenlaan, de ene helft van de andere kant heet Vijzelmolenlaan, terwijl de andere helft Pompmolenlaan heet. Gelukkig bleek Vijzelmolenlaan 5 nog niet te bestaan en dit is nu het formele adres van de nieuwe locatie. Hiermee bezet DARE!! de panden aan de Vijzelmolenlaan 3, 5 en 7.
Indeling
Vanaf 1 mei is de nieuwe indeling voor de DARE!! werkmaatschappijen: DARE!! International, DARE!! Medical Certifications en de productveiligheidsactiviteiten van DARE!! Measurements op de nieuwe locatie. De EMC- en kalibratie-activiteiten blijven op Vijzelmolenlaan 7 en kunnen daar verder uitbreiden. Het service center, DARE!! Instruments, DARE!! Development en DARE!! Projects blijven, evenals het Rent-a-Lab, op Vijzelmolenlaan 3.

Productveiligheid
Op Vijzelmolenlaan 5 is ook een volledig nieuw laboratorium voor het uitvoeren van productveiligheidstesten ingericht. Buiten het feit dat het laboratorium vier keer zo groot is als het laboratorium op Vijzelmolenlaan 7, zijn de omgevingscondities voor temperatuur en vocht volledig geoptimaliseerd. Daarnaast is het laboratorium uitgebreid met mechanische opstellingen, een IP-cabine voor waterdichtheidstesten en een opstelling voor het uitvoeren van brandbaarheidstesten. De verrichtingen zullen later dit jaar onder accreditatie worden gebracht.

Toekomst
Met de uitbreiding is DARE!! in staat de activiteiten op een kwalitatief hoog niveau uit te voeren en is er voldoende ruimte voor de verdere groei die DARE!! voor ogen staat.


Terug naar nieuwsbrief Nr. 36 - Nieuwsbrief Lente 2016

Naar het overzicht van eerdere nieuwsbrieven