Nieuwsbrieven

Gebeurtenissen bij Kiwa Dare worden gecommuniceerd via een nieuwsbrief. Deze wordt gemaild naar geïnteresseerde en gedeeld via onze kanalen. Inschrijven op onze nieuwsbrief?  klik hier.

Opnieuw in de MKB Innovatie Top 100

Voor de tweede keer in drie jaar

DARE!! Instruments heeft op 1 oktober 2015 voor de tweede maal de MKB Innovatie Top 100 weten te bereiken. Dit keer werd met de RadiField Triple A veldgenerator een eervolle 40ste plek bereikt.

2012 - RadiCentre
In 2012 behaalde DARE!! Instruments al een schitterende 16e plaats met het RadiCentre modulair meetsysteem. Dit systeem maakt het mogelijk tot 7 meetinstrumenten in één rack te plaatsten en meerdere systeem tot één groot meetsysteem te combineren.

2015 - RadiField Triple A
Op zich is de RadiField Triple A technisch gezien een stuk complexer dan het RadiCentre. De versterker modules zijn alleen al een wonder der techniek. De hoogfrequent versterker modules zijn opgebouwd uit een voedingslijn, hoogfrequent-lijn en een ondersteunende digitale lijn. Bijkomende complicerende factoren zijn de geringe afmetingen en de thermische (koel) problemen. Daarnaast kent het systeem een extreem hoge integratiegraad waarbij voorsterker, verstrekers, vermogensmeters en couplers in een kubus van circa 25 bij 25 bij 25 cm zijn ondergebracht. De drie antennes waar het systeem zijn bijnaam aan ontleent, Triple A staat voor Active Antenna Array, zijn ondergebracht in de punt die op deze kubus gemonteerd is. Zowel voeding, besturingssignalen als het hoogfrequent signaal lopen allemaal over dezelfde standaard coaxiale kabel.

Innovatie
Het echte innovatieve zit echter in het relatief simpele idee om veld in plaats van vermogen te combineren. Zoals echter zo vaak met simpele ideeën was nog nooit eerder iemand op het idee gekomen. Zo werd in de EMC-industrie dus al meer dan 50 jaar het benodigde veld gegeneerd door middel van grote versterkers met een groot hoogfrequent uitgangsvermogen. Een groot gedeelte van dit opgewekte vermogen wordt echter omgezet in warmte. Door het veld te combineren, wordt dit probleem nagenoeg geheel opgelost.

Een 40ste plek
Gelet op het innovatieve karakter en de technische complexiteit lijkt een 40ste plek wellicht wat laag. Het feit dat er meer dan 350 inschrijvingen waren en het begrip innovatie heel breed toepasbaar is, van voedingsmiddelen en planten tot software en oplossingen en diensten, plaatst deze 40ste plek in een heel ander perspectief. De medewerkers van DARE!! Instruments zijn dan ook uitermate trots op het behaalde resultaat.


Meer informatie
Voor meer informatie over DARE!! Instruments en de RadiField Triple A, kijkt u op: http://www.dare.nl/instrumenten/veldgeneratoren

Terug naar nieuwsbrief Nr. 35 - Nieuwsbrief Herfst 2015

Naar het overzicht van eerdere nieuwsbrieven