Nieuwsbrieven

Gebeurtenissen bij Kiwa Dare worden gecommuniceerd via een nieuwsbrief. Deze wordt gemaild naar geïnteresseerde en gedeeld via onze kanalen. Inschrijven op onze nieuwsbrief?  klik hier.

DARE!! Websites

Totaal vernieuwde websites dare.nl en dare.eu

In 1993 waren er wereldwijd nog maar vijftig websites online. Sindsdien hebben websites en de technologie daaromheen een sterke groei doorgemaakt. In 2014 waren er maar liefst 759 miljoen websites online, waarvan 510 miljoen live. In deze tijd is er veel veranderd op het gebied van websites en het gebruik daarvan. U zult het ook zien aan de opmaak van deze nieuwsbrief, want dit laatste geldt ook voor de website van DARE!!

DARE!!-websites door de jaren heen

DARE!! was er vroeg bij met een website. In 1996 ging de eerste versie van dare.nl al online. Er waren toendertijd nog niet eens HTML-editors dus alles werd met de hand gecodeerd. Door de jaren heen zijn ook de websites van DARE!! mee veranderd met de nieuwste technologieën, structuren en ontwerpen. Een website die nu wordt gezien als gedateerd, maar waar we nog steeds erg trots op zijn.

In 1997 werden de eerste aanpassingen doorgevoerd in de website. Hij werd al een stuk rustiger en een beetje overzichtelijker. Toch was er nog veel verbetering mogelijk. In 2000 werd de website nogmaals vernieuwd: de grijze achtergrond verdween en veranderde in wit. Tevens waren er al meer foto's te vinden op de website.

In 2001 werd de website opnieuw aangepast. Er waren veel meer foto's te zien en de website begon al een beetje te lijken op de huidige website. In 2004 werd deze layout geperfectioneerd en kwam er meer continuiteit in de pagina's. Dit was de volgende stap naar een moderne website.


In 2010 werd een grote stap gezet. De gehele website werd in een nieuw jasje gestoken en het dare.eu domein werd toegevoegd. Er waren veel foto's aanwezig en er werd uitgebreid uitgelegd wat DARE!! voor de klant kan betekenen. Vijf jaar lang hebben we plezier beleefd aan deze website, maar het is nu weer tijd voor de volgende ontwikkeling op dit gebied.

DARE!!-websites in 2015

Deze ontwikkelingen zijn begonnen in 2015. Het aanpassen van een website is een veelomvattend project. Zeker gezien de omvang en complexiteit van de DARE!!-website. Begin 2015 is, in samenwerking met Internetbureau Capica, begonnen het ombouwen van de website. Hiervoor zijn de laatste technieken gebruikt op het gebied van sitebuilding. Zo zijn de nieuwe sites volledig responsive gemaakt.

De aanpassingen maken de sites gestructureerder en overzichtelijker. De websites zijn namelijk opgesplitst in de twaalf activiteiten van DARE!!. Al deze activiteiten zijn vervolgens opgedeeld in subactiviteiten, waardoor er een piramide gevormd wordt van onderwerpen. Dit zorgt dat men meer inzicht krijgt en op een gestructureerde manier gebruik kan maken van de website.

Deze piramide komt naar voren in de vorm van een groot menu bovenaan de pagina. Door gebruik te maken van iconen, titels en korte beschrijvingen wordt elke activiteit uitgelegd. Zo wordt er overzicht gecreëerd. Het menu is een echte 'eye-catcher' en daarmee een zeer herkenbaar onderdeel van de nieuwe websites van DARE!!.

Tevens is de layout ontworpen naar de laatste trends op het gebied van websites. Door het gebruik van grote vlakken, komt er veel rust in de pagina's. Daarnaast komt in de menu's de karakteristieke DARE!!-sinus terug.

De nieuwe website staat online vanaf 2 september 2015 en we hebben al veel positieve reacties ontvangen. Langzaam aan zal de nieuwe layout ook worden doorgevoerd in de andere onderdelen van de huisstijl van DARE!!.


Terug naar nieuwsbrief Nr. 34 - Nieuwsbrief Zomer 2015

Naar het overzicht van eerdere nieuwsbrieven