Nieuwsbrieven

Gebeurtenissen bij Kiwa Dare worden gecommuniceerd via een nieuwsbrief. Deze wordt gemaild naar geïnteresseerde en gedeeld via onze kanalen. Inschrijven op onze nieuwsbrief?  klik hier.

Productcertificatie door DARE!! Consultancy

Dit artikel gaat in op productcertificatie en notified body-verklaringen onder de EMC-richtlijn en de laagspanningsrichtlijn. Deze nieuwe diensten door een nieuw bedrijf van DARE!! worden in dit artikel verder toegelicht.

Bij DARE!! Certification is het sinds kort mogelijk uw product te laten certificeren. Dit is mogelijk in het kader van de EMC-richtlijn en de laagspanningsrichtlijn.

EMC-richtlijn (2004/108/EC)

De nieuwe EMC-richtlijn (2004/108/EC) kent zogenaamde Notified Bodies. De Notified Body vervangt de Competent Body uit de oude EMC-richtlijn (89/336/EEC). Een Notified Body dient geaccrediteerd te zijn conform EN45011, de norm voor productcertificatie. D.A.R.E!! Consultancy is EN45011-geaccrediteerd (C447) en is door Agentschap Telecom (AT) aangewezen als een Notified Body onder de EMC-richtlijn en geregistreerd onder nummer NB1912.

Notified Body-verklaring

Het gebruik van een Notified Body is geheel vrijblijvend. Een Notified Body mag een zogenaamde Notified Body-verklaring afgeven. Deze verklaring mag het gehele product maar ook een deel van het product aangaan. Ook is het mogelijk een verklaring te verkrijgen over een bepaald fenomeen binnen het EMC-gebied.

Laagspanningsrichtlijn (2006/95/EC)

De laagspanningsrichtlijn (2006/95/EC) kent geen echte Notified Body maar wel een zogenaamde aangewezen instelling. Een aangewezen instelling mag "Artikel 8"- rapporten uitgeven. D.A.R.E!! Consultancy is door de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) aangewezen en mag dus Artikel 8-rapporten uitgeven. D.A.R.E!! Certifiation geeft deze rapporten uit onder EN45011-accreditatie met het C447 RvA- logo.

Artikel 8-rapport

Een Artikel 8 heeft extra waarde. Omdat het is uitgegeven door een aangewezen instelling mag het niet zo maar in twijfel worden getrokken door de autoriteiten van andere lidstaten. Als zodanig dient een Artikel 8-rapport als "bewijs" van conformiteit.

DARE!! Consultancy is u graag van dienst, zowel met het uitgeven van een Notified Body-verklaring als met het uitgeven van een Artikel 8-rapport.

Klik hier voor meer informatie over productcertificatie.

Lees meer over productcertificatie door DARE!! Certification.


Terug naar nieuwsbrief Nr. 8 - Nieuwsbrief Lente 2008

Naar het overzicht van eerdere nieuwsbrieven