Nieuwsbrieven
Gebeurtenissen bij Kiwa Dare worden gecommuniceerd via een nieuwsbrief. Deze wordt gemaild naar geïnteresseerde en gedeeld via onze kanalen. Inschrijven op onze nieuwsbrief? klik hier.
DARE!! Development maakt kleinste e-veld sensor ter wereld
Al in 1999 introduceerde DARE!! Development de eerste LASER gevoede veldsterktesensor ter wereld. Deze veldsterktesensor was en is de kleinste commercieel verkrijgbare veldsterkte sensor in de wereld. De ontwikkelingen hebben echter niet stilgestaan en nu verbetert DARE!! DARE!! Development opnieuw de standaard door niet alleen een 6 GHz veldsterkte sensor te ontwikkelen maar deze opnieuw kleiner te maken.
Al in 1999 introduceerde DARE!! Development de eerste LASER gevoede veldsterktesensor ter wereld. Deze 4 GHz veldsterktesensor was toen, en is momenteel nog steeds, de kleinste commercieel verkrijgbare LASER gevoede veldsterkte sensor in de wereld!! De ontwikkelingen hebben echter niet stilgestaan, en nu verbetert DARE!! Development opnieuw de standaard door niet alleen een 6 GHz veldsterkte sensor te ontwikkelen, maar er tevens voor te zorgen dat deze opnieuw kleiner is.
Uitzonderlijke uitvoering
De uitvoering van de RadiSense 6GHz is op zijn zachts gezegd zeer uitzonderlijk. Zo is de probe uitgevoerd in een bolvorm, waarmee optimale RF performance in het beoogde frequentiegebied wordt gerealiseerd. Op deze bolvorm zijn drie zeer kleine meetantennes bevestigd, die het veld in alle drie de richtingen kan meten. Het totale meetvolume is slechts 50cm3 (37mm x 37mm x 37mm) waarmee nog nauwkeuriger metingen kunnen worden uitgevoerd. De bolvorm is tenslotte voorzien van een dunne goudlaag om te zorgen voor goede geleidbaarheid en een extra mooie uitstraling.
LASER gevoed
Ook de nieuwe RadiSense 6GHz probe is uitgevoerd met een LASER voeding. LASER voeding heeft grote voordelen ten opzichte van batterij gevoede probes. Het LASER licht wordt via een glasvezelkabel naar de probe getransporteerd en omgezet in elektrische energie voor alle elektronica in de probe. Hiermee is de probe volledig galvanisch gescheiden en kan de glasvezelkabel simpel door een golfpijp in de GTEM cell of anechoische ruimte worden doorgevoerd. Een ander voordeel van LASER voeding is dat er langdurige metingen kunnen worden gedaan, hetgeen met batterijen onmogelijk is.
Drie versies
Om voor iedere applicatie een passende oplossing te bieden, wordt de RadiSense 6GHz in drie verschillende uitvoeringen geleverd. De desktop versie kan worden ingezet in niet-vaste opstellingen en heeft standaard een RS-232 interface voor koppeling naar een PC. Optioneel kan de unit worden voorzien van een LCD display en GPIB- of USB interface. De 19 inch rack mount versie is bedoeld voor vaste testopstellingen in een meetrack, en heeft standaard RS-232 en een LCD display. Ten slotte is de RadiSense 6GHz verkrijgbaar als insteekkaart voor het RadiCentre systeem. Dit multifunctionele en modulaire testsysteem is gebaseerd op een 8-slots mainframe met TFT touchscreen waarin meerdere insteekkaarten kunnen worden ingebouwd. Hiermee is het eenvoudig en kostenefficiënt mogelijk om een 8-kanaals veldsterkte meetsysteem te realiseren.
Software
Voor stand-alone gebruik wordt de RadiSense 6GHz standaard geleverd met de RadiMon uitleessoftware. Optioneel kan het software pakket RadiMation worden gebruikt om automatische EMC testen uit te voeren en de testresultaten weer te geven en te verwerken in een rapportage.
Meer informatie en specificaties
Voor meer informatie en specificaties over de RadiSense 6GHz klikt u hier.
Interesse?
Bent u geïnteresseerd in de RadiSense 6GHz veldsterkte probe of wilt u een vrijblijvende offerte of demonstratie van het product, maakt u dan gebruik van deze link.