Nieuwsbrieven

Gebeurtenissen bij Kiwa Dare worden gecommuniceerd via een nieuwsbrief. Deze wordt gemaild naar geïnteresseerde en gedeeld via onze kanalen. Inschrijven op onze nieuwsbrief?  klik hier.

De CE-Design Award

KROHNE Altometer wint met de Optisonic OS3400 Ultrasone Flowmeter

DARE!! test en onderzoekt jaarlijks honderden producten. Lang niet alle ontwerpen komen in één keer met goed resultaat door de testen. We zien echter ook ontwerpen die zich wat EMC en/of veiligheidsontwerp betreft onderscheiden. Elke kwartaal reikt DARE!! de CE-Design Award uit aan een design wat eruit springt. De winnaar krijgt, naast de prachtige award, een lekkere taart uitgereikt. Daarnaast is de eerstvolgende meting of het eerstvolgende onderzoek voor onze rekening.

Dit kwartaal is de winnaar ... het team van KROHNE Altometer uit Dordrecht!

KROHNE is een wereldwijd toonaangevende producent en leverancier van complete meetoplossingen voor de industriële procesinstrumentatie. Aan de Kerkeplaat 12 in Dordrecht is de Nederlandse fabriek, genaamd KROHNE Altometer, van de KROHNE-Groep gevestigd.

Sinds de oprichting in 1921 ontwikkelt en levert KROHNE een breed assortiment aan proces instrumentatie, o.a. voor het meten van flow, niveau, druk en temperatuur. De instrumentatie wordt toegepast in verschillende industriën zoals Olie en Gas, Water, Chemie, Voedingsmiddelen, maar ook andere industriën. De KROHNE-Groep biedt werkgelegenheid aan ruim 3500 werknemers en beschikt over 43 eigen vestigingen en 15 productie locaties over de gehele wereld. De productie locatie in Dordrecht, KROHNE Altometer heeft ca. 450 werknemers, inclusief een eigen Research and Development afdeling, waar nieuwe innovatieve debiet meters worden ontwikkeld.

Het product

Ultrasone debiet meters, of beter gezegd flowmeters, kenmerken zich qua technologie door de mogelijkheid om zowel elektrisch geleidende - als mede niet geleidende vloeistoffen te kunnen meten. Behalve ultrasone flowmeters voor vloeistoffen, heeft KROHNE ook ultrasone gas -, stoom - en clamp-on flowmeters.

Sinds 2003 produceert KROHNE Altometer inline ultrasone flowmeter voor vloeistoffen met drie akoestische paden. Dit om de beste meetonzekerheid te garanderen voor de procesindustrie, onder allerlei proces condities. KROHNE is marktleider voor dit type proces meters en wil dat ook graag blijven. Daarom werd een nieuwe meter ontwikkeld inclusief de laatste innovaties; OPTISONIC 3400.

De OPTISONIC 3400 is een all-round flowmeter, die toegepast kan worden voor eenvoudige toepassingen, zoals bijvoorbeeld water, oplosmiddelen of diesel. Daarnaast is de flowmeter geschikt voor moeilijkere toepassingen, zoals cryogene vloeistoffen bij minus 200 ºC, of verhoogde proces temperaturen van 250 ºC, of vloeistoffen met hoge viskositeit zoals olie.

 

Nadere informatie is te lezen op de website: www.krohne.com

EMC testen

In het kader van CE markering - Meetinstrumenten Richtlijn (MID) dient de OPTISONIC 3400 te voldoen aan de normen MI-004 en EN1434-1/4 (warmtemeters). De EMC testen uit deze norm zijn uitgevoerd in de geaccrediteerde test faciliteiten van DARE!! Measurements op basis van een vooraf opgesteld EMC testplan. In het EMC testplan zijn de testcondities van de OPTISONIC 3400 vastgelegd en welke functionaliteit gedurende de EMC testen gemonitoord dient te worden en onder welke acceptatie grenzen deze functionaliteit dient te vallen. Als onderdeel van de EMC is de OPTISONIC 3400 op radiated immunity getest in een frequentie gebied van 26 MHz tot 2 GHz.

De OPTISONIC 3400 voldeed met vlag en wimpel aan de gestelde EMC eisen en is door het team van engineers van DARE!! Measurements uitgeroepen als winnaar van dit kwartaal. Gefeliciteerd!

Persoonlijke reactie KROHNE Altometer, De heer Marcel van Gool (Certification Specialist):

We zijn blij verrast met het winnen van de CE-Design Award. Het geeft grote voldoening dat een onafhankelijke instantie onze producten kan valideren met goede meetrapporten. Het grondige voorwerk met het opstellen van een gedetailleerd EMC testplan met beoordelingscriteria en de combinatie van de gekalibreerde meetopstellingen laten dat ook zien. Van de ongeveer 200 EMC deelmetingen waren ze allemaal goed doorlopen. Voor ons als ontwikkelteam zie je dan letterlijk alle disciplines bij elkaar komen. Een goede onderlinge afstemming van mechanica, elektronica en software, waardoor het product optimaal functioneert. Ons ontwikkelteam wil DARE!! bedanken voor het behalen van deze CE-Design Award.


Ook winnen?

Hieronder nog even het doel en de achtergrond van de CE-Design Award. Wilt u ook winnen? U hoeft niets anders te doen dan uw product bij DARE!! Measurements te laten testen. U bent verzekerd van een goede dienstverlening tegen een kosteffectieve prijs en wellicht bent u de volgende winnaar!

Doel

Het doel van deze CE-Design Award is de aandacht te vestigen op het belang de Europese richtlijnen bij het ontwerp van een product. Nog veel te vaak komt de CE-markering pas in het eindtraject aan bod. Het gevolg is dat veel tijd en geld besteed moet worden om het product aan de Europese regelgeving te laten voldoen. In sommige gevallen is zelfs een compleet redesign nodig.

De CE-Design Award

We willen de ontwerpers van deze producten in het zonnetje gaan zetten en hebben hiervoor de DARE!! CE-Design Award in het leven geroepen. Ieder kwartaal wordt een product gekozen dat wat EMC en/of productveiligheid "boven het maaiveld" uitsteekt. De winnende ontwerper of het winnende ontwerpteam krijgt een trofee evenals een taart uitgereikt en wordt in de DARE!! Nieuwsbrief bekend gemaakt. De eerstvolgende meting of het eerstvolgende onderzoek vindt plaats op onze kosten.

Terug naar nieuwsbrief Nr. 33 - Nieuwsbrief Lente 2015

Naar het overzicht van eerdere nieuwsbrieven