Nieuwsbrieven

Gebeurtenissen bij Kiwa Dare worden gecommuniceerd via een nieuwsbrief. Deze wordt gemaild naar geïnteresseerde en gedeeld via onze kanalen. Inschrijven op onze nieuwsbrief?  klik hier.

CE-Design award

Robin Radar Systems B.V. wint met IRIS Drone detection radar, model IRIS

DARE!! test en onderzoekt jaarlijks honderden producten. Lang niet alle ontwerpen komen in een keer met goed resultaat door de testen. Wij zien echter ook ontwerpen die zich wat EMC en/of veiligheid betreft onderscheiden. Elk kwartaal reikt DARE!! de CE-Design Award uit aan een design dat eruit springt. De winnaar krijgt een award en een taart uitgereikt. Daarnaast is de eerstvolgende meting of het eerstvolgende onderzoek voor onze rekening.

Dit kwartaal is de winnaar Robin Radar Systems B.V. uit Den-Haag met de IRIS Drone Detection Radar, model IRIS.

Over Robin Radar

Robin Radar Systems biedt bruikbare informatie om de veiligheid en beveiliging voor zowel mensen als kleine objecten te vergroten. Dat doen we door speciaal gebouwde radars te combineren met unieke software-algoritmen.

De vogelradars zijn geïnstalleerd op tal van civiele en militaire luchthavens in Europa, waaronder Amsterdam, Frankfurt, Berlijn en Kopenhagen. Daar worden vogels gemonteerd rondom het vliegveld om vogelaanvaringen op naderende en vertrekkende vliegtuigen te voorkomen.

De Koninklijke Luchtmacht (RNLAF) heeft de vogelradars op grote schaal ingezet om al hun vliegbases in Nederland te beschermen.

Ook worden de vogels zelf beschermd en wordt de milieu-impact van windturbines geholpen door te verminderen met vogelradars op windparken.
De counter drone radars worden regelmatig gebruikt om kritische infrastructuur, evenementen en VIPS te beschermen tegen drones met verkeerde intenties en zijn ook permanent ingezet op militaire en civiele luchthavens, waaronder Londen Heathrow.

 

Product

IRIS® combineert slimme software met betaalbare radar en is expliciet gebouwd voor drone-detectie en tracking. Met een azimutdekking van 360 graden en een enorme hoogtedekking van 60 graden, waarschuwt IRIS® vroegtijdig voor naderende drones, in alle richtingen, waardoor de gebruiker tijd krijgt om te reageren. En door de grote hoogtedekking hoef je je geen zorgen te maken dat drones over de radar binnenkomen.

Het product is beoordeeld volgens de productnorm voor apparatuur waarin een zender aanwezig is de EN 301 489-1 V2.1.1 / EN 301 489-3 V1.6.1. Apparatuur waarin een zender verwerkt is, valt onder de Radio Equipment Directive, ook wel de RED genoemd.

 

Bovenstaand de afbeelding van de gestraalde emissiemeting in de anechöische kamer. Het product kwam zonder problemen door deze en andere EMC metingen heen, een prima resultaat en de reden dat de door het team van engineers van DARE!! Measurements werd gekozen als winnaar van de CE-design award voor dit kwartaal!

Reactie Robin Radar Systems

De samenwerking met DARE!! verloopt altijd heel prettig. De tijdsplanning bij een dergelijk nieuw produkt staat altijd behoorlijk onder druk. DARE!! stelt zich dan doorgaans flexibel op om testen op het laatste moment te verplaatsen en als mogelijk ook naar voren te halen. Het werken met de testengineers wordt ook als positief ervaren.

Ook winnen?

Hieronder nog even het doel en de achtergrond van de CE-Design Award. Wilt u ook winnen? U hoeft niets anders te doen dan uw product bij DARE!! Measurements te laten testen. U bent verzekerd van een goede dienstverlening tegen een kosteffectieve prijs en wellicht bent u de volgende winnaar!

Doel

Het doel van deze CE-Design Award is de aandacht te vestigen op het belang de Europese richtlijnen bij het ontwerp van een product. Nog veel te vaak komt de CE-markering pas in het eindtraject aan bod. Het gevolg is dat veel tijd en geld besteed moet worden om het product aan de Europese regelgeving te laten voldoen. In sommige gevallen is zelfs een compleet redesign nodig.

De CE-Design Award

We willen de ontwerpers van deze producten in het zonnetje gaan zetten en hebben hiervoor de DARE!! CE-Design Award in het leven geroepen. Ieder kwartaal wordt een product gekozen dat wat EMC en/of productveiligheid "boven het maaiveld" uitsteekt. De winnende ontwerper of het winnende ontwerpteam krijgt een trofee evenals een taart uitgereikt en wordt in de DARE!! nieuwsbrief bekend gemaakt. De eerstvolgende meting of het eerstvolgende onderzoek vindt plaats op onze kosten.

 

 


Terug naar nieuwsbrief Nr. 51 - DARE!! Nieuwsbrief Herfst 2020

Naar het overzicht van eerdere nieuwsbrieven