Nieuwsbrieven

Gebeurtenissen bij Kiwa Dare worden gecommuniceerd via een nieuwsbrief. Deze wordt gemaild naar geïnteresseerde en gedeeld via onze kanalen. Inschrijven op onze nieuwsbrief?  klik hier.

CE-Design Award

Craftworks B.V. uit Nieuw-Vennep wint met product: IMS, een Stand Alone Milk Module

DARE!! test en onderzoekt jaarlijks honderden producten. Lang niet alle ontwerpen komen in één keer met goed resultaat door de testen. Wij zien echter ook ontwerpen die zich wat EMC en/of veiligheidsontwerp betreft onderscheiden. Elke kwartaal reikt DARE!! de CE-Design Award uit aan een design dat eruit springt. De winnaar krijgt een prachtige award uitgereikt. Daarnaast is de eerstvolgende meting of het eerstvolgende onderzoek voor onze rekening.

Dit kwartaal is de winnaar... CRAFTWORKS uit Nieuw-Vennep met de IMS, een Stand Alone Milk Module.

Over Craftworks:

Craftworks heeft ruime ervaring in het ontwikkelen van hoogtechnologische, innovatieve producten. De roots van Craftworks liggen in ontwikkelingen voor de agrarische sector. De oprichters van Craftworks stonden bijvoorbeeld aan de wieg van de ontwikkeling van de eerste commerciële melkrobot ter wereld. Zij zijn dan ook gewend producten te ontwikkelen waarbij hygiëne en betrouwbaarheid een cruciale rol spelen. Inmiddels zet Craftworks hun expertise in om dairy, beverage, vending en dispensing machines te ontwikkelen voor een breed scala aan gerenommeerde klanten.

De IMS (Integrated Milk System) is door Craftworks ontwikkeld in opdracht van de firma Cup & Cino in Duitsland. Het is een zeer compact systeem voor het produceren van koude en warme liquid en solid melkschuim varianten van een zeer hoogwaardige kwaliteit, te gebruiken in combinatie met de Barista koffiemachines, te weten de BaristaONE en de BaristaSOLO. Met de IMS kan de gebruiker een keuze maken uit twee verschillende melkproducten. Daarvoor kunnen twee melkproductcontainers worden gekoeld in de koelkast, die zich bevindt onder de IMS.

  

Het product is beoordeeld volgens de geharmoniseerde versie van de productnorm voor huishoudelijke toestellen, elektrisch gereedschap en soortgelijke apparaten, de EN 55014-1 voor emissie en de EN 55014-2 voor immuniteit.
 


Bovenstaand de afbeelding van de gestraalde emissiemeting in de anechöische kamer.  Het product kwam zonder problemen door deze en andere EMC-metingen heen, een prima resultaat en de reden dat de door het team van engineers van DARE!! Measurements werd gekozen als winnaar van de CE-design award voor dit kwartaal!

Reactie Craftworks:

Wij ontwikkelen veel producten waarvoor een CE-markering van toepassing is. Vanaf het begin van de ontwerpfase houden we in de ontwikkeling, zowel mechanisch als elektronisch, rekening met de eisen, die gelden voor de CE-markering. Onderdeel van het ontwikkelproces is onder andere dat we reeds in een vroeg stadium, zodra het apparaat zijn uiteindelijke vorm heeft gekregen, gebruik maken van een quick scan om met de expertise van DARE het ontwikkeltraject conform de eisen af te ronden, alvorens we de defintieve CE-testen bij DARE laten uitvoeren.

Ook winnen?

Hieronder nog even het doel en de achtergrond van de CE-Design Award. Wilt u ook winnen? U hoeft niets anders te doen dan uw product bij DARE!! Measurements te laten testen. U bent verzekerd van een goede dienstverlening tegen een kosteneffectieve prijs en wellicht bent u de volgende winnaar!

Doel

Het doel van deze CE-Design Award is de aandacht te vestigen op het belang van de Europese richtlijnen bij het ontwerp van een product. Nog veel te vaak komt de CE-markering pas in het eindtraject aan bod. Het gevolg is dat veel tijd en geld besteed moet worden om het product aan de Europese regelgeving te laten voldoen. In sommige gevallen is zelfs een compleet redesign nodig.

De CE-Design Award

We willen de ontwerpers van deze producten in het zonnetje gaan zetten en hebben hiervoor de DARE!! CE-Design Award in het leven geroepen. Ieder kwartaal wordt een product gekozen dat wat EMC en/of productveiligheid "boven het maaiveld" uitsteekt. De winnende ontwerper of het winnende ontwerpteam krijgt een trofee, evenals een taart uitgereikt en wordt in de DARE!! nieuwsbrief bekend gemaakt. De eerstvolgende meting of het eerstvolgende onderzoek vindt plaats op onze kosten.


Terug naar nieuwsbrief Nr. 47 - DARE!! Nieuwsbrief Lente 2019

Naar het overzicht van eerdere nieuwsbrieven