Nieuwsbrieven

Gebeurtenissen bij Kiwa Dare worden gecommuniceerd via een nieuwsbrief. Deze wordt gemaild naar geïnteresseerde en gedeeld via onze kanalen. Inschrijven op onze nieuwsbrief?  klik hier.

CE-Design Award

Fast & Fluid Management B.V. wint met "X-PROTINT"

DARE!! test en onderzoekt jaarlijks honderden producten. Lang niet alle ontwerpen komen in één keer met goed resultaat door de testen. We zien echter ook ontwerpen die zich wat EMC en/of veiligheidsontwerp betreft onderscheiden. Elke kwartaal reikt DARE!! de CE-Design Award uit aan een design wat eruit springt. De winnaar krijgt, naast de prachtige award, een lekkere taart uitgereikt. Daarnaast is de eerstvolgende meting of het eerstvolgende onderzoek voor onze rekening.

Dit kwartaal is de winnaar Fast & Fluid Management B.V. uit Sassenheim!!

 

Fast & Fluid is wereldmarktleider van doseer-, meng- en schudmachines en is onderdeel van de businessunit Dispensing binnen de IDEX Corporation, een groot beursgenoteerd Amerikaans bedrijf met het hoofdkwartier in Chicago. Een hightech bedrijf met nog steeds het grootste gedeelte van zijn research en development in Nederland. Exporterend over de hele wereld worden de machines geleverd aan de verffabrikanten, die deze machines op de markt brengen als onderdeel van een kleurconcept, waardoor klanten dié specifieke verfkleur kunnen kopen waarnaar ze op zoek zijn.

Het product: De X-PROTINT; een verfdispenser waarover is nagedacht

 

De X-PROTINT heeft een robuust ontwerp en biedt slimme oplossingen voor bedieners en servicemonteurs. De belangrijkste voordelen van de X-PROTINT t.o.v. de huidige doseermachines in hetzelfde segment zijn de toename in snelheid en de grotere capaciteit. Dankzij de bewezen Fast & Fluid zuigerpomptechnologie is de doseersnelheid drastisch toegenomen.
Het robuuste en toch compacte, ergonomische en modulaire ontwerp zorgt dat de machine gemakkelijk te bedienen en te onderhouden is, wat een lage ‘total cost of ownership’ met zich meebrengt.

De X-PROTINT maakt gebruik van de bekende features vanuit de huidige productlijnen, om de best mogelijke kleurkwaliteit te bereiken. Tevens zijn de meest recente ontwikkelingen op het gebied van pastaconservering toegepast. Hierdoor is de machine klaar voor de toekomst.

Voor de klant biedt de X-PROTINT dus een allround oplossing voor vandaag en morgen.

Ga voor meer informatie naar de website: www.fast-fluid.com

 

EMC testen:

Het product is beoordeeld volgens de EN 61000-6-3 de algemene Emissienorm norm voor huishoudelijk, handels en lichtindustriële omgevingen en de EN 61000-6-2 de algemene norm voor Immuniteit voor industriële omgevingen. Door gebruik te maken van deze combinatie van normen kan de apparatuur zowel in huishoudelijke als zwaar industriële omgevingen worden toegepast. De emissienorm voor huishoudelijk is namelijk strenger dan die voor industrieel, terwijl de immuniteitsnorm voor industrieel strenger is dan die voor huishoudelijk. Door voor beide de strengste eisen te kiezen voldoet het apparaat voor beide omgevingen.

Onderstaand de afbeelding van de gestraalde emissie meting in de anechöische kamer.  De X-PROTINT kwam zonder problemen door deze en andere EMC metingen heen, een prima resultaat en de reden dat de X-PROTINT door het team van engineers van DARE!! Measurements werd gekozen als winnaar van de CE-Design Award voor dit kwartaal!

Reactie Fast & Fluid Management B.V.

Wij waren heel erg verrast en willen DARE!! hartelijk bedanken voor deze mooie award. We doen iedere keer weer ons best om het juiste product aan te leveren. Ons streven is betrouwbaar en efficiënt te zijn in elk detail. Onze tinting-oplossingen stellen de verfindustrie in staat om te voldoen aan de verwachtingen van de consument. Fast & Fluid gaat voor kwaliteit zonder compromis.

Ook winnen?

Hieronder nog even het doel en de achtergrond van de CE-Design Award. Wilt u ook winnen? U hoeft niets anders te doen dan uw product bij DARE!! Measurements te laten testen. U bent verzekerd van een goede dienstverlening tegen een kosteffectieve prijs en wellicht bent u de volgende winnaar!

Doel

Het doel van deze CE-Design Award is de aandacht te vestigen op het belang de Europese richtlijnen bij het ontwerp van een product. Nog veel te vaak komt de CE-markering pas in het eindtraject aan bod. Het gevolg is dat veel tijd en geld besteed moet worden om het product aan de Europese regelgeving te laten voldoen. In sommige gevallen is zelfs een compleet redesign nodig.

De CE-Design Award

We willen de ontwerpers van deze producten in het zonnetje gaan zetten en hebben hiervoor de DARE!! CE-Design Award in het leven geroepen. Ieder kwartaal wordt een product gekozen dat wat EMC en/of productveiligheid "boven het maaiveld" uitsteekt. De winnende ontwerper of het winnende ontwerpteam krijgt een trofee evenals een taart uitgereikt en wordt in de DARE!! Nieuwsbrief bekend gemaakt. De eerstvolgende meting of het eerstvolgende onderzoek vindt plaats op onze kosten.


Terug naar nieuwsbrief Nr. 43 - DARE!! Nieuwsbrief Lente 2018

Naar het overzicht van eerdere nieuwsbrieven