Nieuwsbrieven

Gebeurtenissen bij Kiwa Dare worden gecommuniceerd via een nieuwsbrief. Deze wordt gemaild naar geïnteresseerde en gedeeld via onze kanalen. Inschrijven op onze nieuwsbrief?  klik hier.

CE-Design Award

eldoLED BV wint met "SOLOdrive1060/S" en "SOLOdrive1061/S"

DARE!! test en onderzoekt jaarlijks honderden producten. Lang niet alle ontwerpen komen in één keer met goed resultaat door de testen. We zien echter ook ontwerpen die zich wat EMC en/of veiligheidsontwerp betreft onderscheiden. Elke kwartaal reikt DARE!! de CE-Design Award uit aan een design dat er positief uitspringt.

Dit kwartaal is de winnaar ... eldoLED!!

Bedrijfsprofiel

eldoLED is wereldleider in het ontwerpen en produceren van intelligente aandrijfoplossingen voor op led gebaseerde verlichtingssystemen.

De technologieën van eldoLED staan klanten toe om de belofte van LED-verlichting waar te maken. Slimmere en efficiëntere systemen komen tegemoet aan de behoeften in een meer dan ooit energiebewuste wereld.

eldoLED, sinds maart 2013 onderdeel van Acuity Brands Inc, heeft haar hoofdkantoor in Eindhoven, Nederland, en een vestiging in Conyers, Georgia.
In december 2017 viert eldoLED zijn 10-jarig jubileum.

Meer info op de website.

Product:

SOLOdrive106x/S: 100W, 1 control channel, constant current, 4 x output LEDdriver.
Door de architectuur biedt het de beste natuurlijke dimming in de branche tot 0% dimmen. Het dim gedrag dat u gewend bent van gloeilampverlichting.

Dimming kan plaats vinden via de verlichting protocollen DALI of 0-10V.

Het onderzoek

Voorafgaand aan de EMC metingen heeft DARE!! in samenspraak met eldoLed een EMC testplan gemaakt om zeker te stellen dat de EMC testen naar behoren kunnen worden uitgevoerd. In een EMC testplan dient o.a. vastgelegd te zijn wat de configuratie van het product is tijdens de EMC testen, wat de "modes of operation" zijn en hoe de operationele conditie (beïnvloeding) van het product gedurende de EMC testen kan worden beoordeeld. Door gebruik te maken van de IEC versie van de norm is het mogelijk voor het product tevens een CB certificaat aan te vragen.

Het CB-Scheme is een internationaal programma ontworpen door de International Electrotechnical Commission for Electrical Equipment (IECEE) om de wereldwijde acceptatie van productveiligheidstesten tussen laboratoria en certificatie-instellingen onderling mogelijk te maken. Het IEC CB-Scheme is een multilaterale overeenkomst die de internationale certificatie van elektronische producten mogelijk maakt, zodat één enkele certificatie wereldwijde markttoegang verzekert.

Reactie eldoLED

“Het is zeker een verrassing voor eldoLED dat we in aanmerking komen voor een CE Design Award. We besteden veel ontwikkeltijd aan een product om het kwalitatief en gecertificeerd op de markt te kunnen brengen. De toekenning van een award is een kroon op het werk van onze ontwerpers en zal ze zeker motiveren tot verdere ontwikkelingen. De SOLOdrive1060/S en SOLOdrive1061/S hebben een CB-certificaat dat wereldwijd geaccepteerd wordt en gaan de hele wereld over.
Light is our Passion

Rob Bremmert, Quality engineer Development.

Hieronder nog het doel en de achtergrond van de CE-Design Award. Wilt u ook winnen? U hoeft niets anders te doen dan uw product bij DARE!! Measurements te laten testen. U bent verzekerd van een goede dienstverlening tegen een kosteneffectieve prijs en wellicht bent u de volgende winnaar!

Doel

Het doel van deze CE-Design Award is de aandacht te vestigen op het belang de Europese richtlijnen bij het ontwerp van een product. Nog veel te vaak komt de CE-markering pas in het eindtraject aan bod. Het gevolg is dat veel tijd en geld besteed moet worden om het product aan de Europese regelgeving te laten voldoen. In sommige gevallen is zelfs een compleet redesign nodig.

De CE-Design Award

We willen de ontwerpers van deze producten in het zonnetje gaan zetten en hebben hiervoor de DARE!! CE-Design Award in het leven geroepen. Ieder kwartaal wordt een product gekozen dat wat EMC en/of productveiligheid "boven het maaiveld" uitsteekt. De winnende ontwerper of het winnende ontwerpteam krijgt een trofee evenals een taart uitgereikt en wordt in de DARE!! Nieuwsbrief bekend gemaakt. De eerstvolgende meting of het eerstvolgende onderzoek vindt plaats op onze kosten.


Terug naar nieuwsbrief Nr. 42 - DARE!! Nieuwsbrief Winter 2018

Naar het overzicht van eerdere nieuwsbrieven