Nieuwsbrieven

Gebeurtenissen bij Kiwa Dare worden gecommuniceerd via een nieuwsbrief. Deze wordt gemaild naar geïnteresseerde en gedeeld via onze kanalen. Inschrijven op onze nieuwsbrief?  klik hier.

De CE-Design Award

Siqura B.V. wint met de "warmte beeld camera"

DARE!! test en onderzoekt jaarlijks honderden producten. Lang niet alle ontwerpen komen in één keer met goed resultaat door de testen. We zien echter ook ontwerpen die zich wat EMC en/of veiligheidsontwerp betreft onderscheiden. Elke kwartaal reikt DARE!! de CE-Design Award uit aan een design wat eruit springt. De winnaar krijgt, naast de prachtige award, een lekkere taart uitgereikt. Daarnaast is de eerstvolgende meting of het eerstvolgende onderzoek voor onze rekening.

Dit kwartaal is de winnaar ... Siqura B.V. te Gouda

Siqura B.V. (voorheen NKF Electronics) is onderdeel van de TKH Groep en ontwikkelt professionele video surveillance systemen, waarin het een compleet pakket aan product oplossingen biedt gebaseerd op 'open technologie'. In Gouda is het hoofdkantoor gevestigd en daarnaast heeft het bedrijf een centrale branche vestiging in de Verenigde Staten en verkoop/service vestigingen in Europa, Singapore, China en de UAE. Met het 'Dutch Design' label houdt Siqura het vaandel hoog voor Nederlandse ontwikkeling en productie, hetgeen garant staat voor 'klant specifieke' oplossingen met een zeer hoge mate van kwaliteit en duurzaamheid.

Het product
Het product betreft een thermische (warmte beeld) camera, de Siqura TC620-PID, met als omschrijving 'Outdoor thermal IP camera with Perimeter Intrusion Detection'.

Deze camera is geschikt om buiten toe te passen. De camera maakt warmte beelden en analyseert zelfstandig het beeld met als doel het bewaken van een terrein (Perimeter Intrusion). Dit systeem werkt dag en nacht zonder aanvullende verlichting.

De warmte beeld camera maakt gebruik van de infra rood straling die door elk warm object wordt uitgestraald. Elk warmbloedig dier en dus ook de mens straalt infra rood licht uit met een piek golflengte rond de 10 micro meter. Thermische camera's zijn juist rond deze golflengte uiterst gevoelig en dus ideaal om mensen te detecteren. De Siqura TC620-PID is voorzien van video analyse software dat juist die mensen kan detecteren en kan waarschuwen voor bijvoorbeeld (ongewenste) insluiping.

Om de warmte camera te laten functioneren is de behuizing voorzien van een venster gemaakt van germanium, omdat gewoon glas de infrarood warmte straling niet doorlaat. Germanium laat weer vrijwel geen zichtbaar licht door, daarom ziet het venster er bijna zwart uit.

Nadere informatie over Siqura is te lezen op de website: http://www.siqura.com/

EMC testen
Ten behoeve van de CE markering is de warmte beeld camera getest op EMC aspecten in relatie tot verschillende productnormen. Dit aangezien het product in de praktijk wordt toegepast in diverse omgevingen, waaronder industrieel- en railway omgeving. De camera is hierbij getest op o.a. de generieke normen EN61000-6-4/-2 en de Railway norm EN50121-3-2 en EN50121-4. Op basis van een overkoepelend EMC testplan zijn alle vereiste emissie en immuniteit testen uitgevoerd met als resultaat dat het product zonder enige modificatie voldeed aan de betreffende normen. Dit was dan ook de reden dat het team van engineers van DARE!! Measurements Siqura heeft gekozen tot winnaar van de CE design award voor dit eerste kwartaal van 2016!

Reacties Siqura
"Ik ben blij verrast met dit resultaat. Uiteraard wordt binnen Siqura ontwikkeld met CE in het achterhoofd. Zowel elektrische veiligheid en EMC staan hoog op het prioriteiten lijstje, maar dat we in één keer de CE certificering zouden halen, dat had ik ook niet verwacht. Ik ben trots om een Siquriaan te mogen zijn." -- Peter de Konink, PLM Video Encoders & VCA

"Ik ben aangenaam verrast door deze award van Dare. Siqura laat al zo'n 15 jaar EMC metingen uitvoeren door Dare. Daar hebben we goede ervaringen mee. Het helpt natuurlijk dat Gouda en Woerden dicht bij elkaar liggen, maar we zijn ook gewoon tevreden met de professionaliteit en de efficiëntie waarmee de metingen worden uitgevoerd. Het is zeker niet ons eerste product dat in een keer goedgekeurd wordt, maar het is leuk om in de prijzen te vallen. Dat is een mooie beloning voor de inspanningen van het ontwerpteam van Siqura." -- Wouter Hermelink, Senior Design Engineer

Ook winnen?
Hieronder nog even het doel en de achtergrond van de CE-Design Award. Wilt u ook winnen? U hoeft niets anders te doen dan uw product bij DARE!! Measurements te laten testen. U bent verzekerd van een goede dienstverlening tegen een kosteneffectieve prijs en wellicht bent u de volgende winnaar!

Doel
Het doel van deze CE-Design Award is de aandacht te vestigen op het belang de Europese richtlijnen bij het ontwerp van een product. Nog veel te vaak komt de CE-markering pas in het eindtraject aan bod. Het gevolg is dat veel tijd en geld besteed moet worden om het product aan de Europese regelgeving te laten voldoen. In sommige gevallen is zelfs een compleet redesign nodig.

De CE-Design Award
We willen de ontwerpers van deze producten in het zonnetje gaan zetten en hebben hiervoor de DARE!! CE-Design Award in het leven geroepen. Ieder kwartaal wordt een product gekozen dat wat EMC en/of productveiligheid "boven het maaiveld" uitsteekt. De winnende ontwerper of het winnende ontwerpteam krijgt een trofee evenals een taart uitgereikt en wordt in de DARE!! Nieuwsbrief bekend gemaakt. De eerstvolgende meting of het eerstvolgende onderzoek vindt plaats op onze kosten.


Terug naar nieuwsbrief Nr. 36 - Nieuwsbrief Lente 2016

Naar het overzicht van eerdere nieuwsbrieven