Nieuwsbrieven

Gebeurtenissen bij Kiwa Dare worden gecommuniceerd via een nieuwsbrief. Deze wordt gemaild naar geïnteresseerde en gedeeld via onze kanalen. Inschrijven op onze nieuwsbrief?  klik hier.

De CE-Design Award

Neways Technologies wint met de “Interface box”

DARE!! test en onderzoekt jaarlijks honderden producten. Lang niet alle ontwerpen komen in één keer met goed resultaat door de testen. We zien echter ook ontwerpen die zich wat EMC en/of veiligheidsontwerp betreft onderscheiden. Elke kwartaal reikt DARE!! de CE-Design Award uit aan een design wat eruit springt. De winnaar krijgt, naast de prachtige award, een lekkere taart uitgereikt. Daarnaast is de eerstvolgende meting of het eerstvolgende onderzoek voor onze rekening.

Dit kwartaal is de winnaar ... Neways Technologies (vestiging Enschede)

Neways Technologies BV is opgericht in 1985 en heeft vestigingen in Nederland en Duitsland. Het bedrijf levert een combinatie van diensten over de totale product life cycle van hoogwaardige industriële elektronica toepassingen, waaronder

archiefsystemen, automatische deuren, autogassystemen en laboratoriumapparatuur. De kracht van Neways ligt in kennis van elektronica (hardware, firmware, software) en mechanica in combinatie met productieprocessen, kortom integraal productontwerp waarbij vanaf het begin rekening wordt gehouden met alle klant specifieke en wettelijke eisen (waaronder EMC). Neways Technologies is onderdeel van Neways Electronics International NV en biedt zo toegang tot een breed veld aan expertise en productiefaciliteiten in West- en Oost-Europa en China.

Het product
Het product betreft een Interface Box die gekoppeld wordt aan digitale sensoren ten behoeve van sensor kalibratie. De interface box en digitale sensoren zijn ontwikkeld namens een vooraanstaande leverancier van analyse apparatuur voor o.a. de chemische en petrochemische industrie. De sensoren worden toegepast in explosie veilige omgevingen, bijvoorbeeld olietanks en raffinaderijen. De sensoren voldoen daarom aan de hoogste AtEx eisen. Om de sensoren AtEx veilig te houden, mogen deze sensoren enkel aan apparaten worden gekoppeld waarbij de aansluiting naar de sensor ook AtEx veilig is. De Interface Box voldoet daarom ook aan de AtEx eisen.

De sensoren zijn uniek in hun soort en kunnen worden toegepast in zeer diverse toepassingen zoals het meten in zeer zure vloeistoffen tot 125 graden Celsius. Al met al sensoren met zeer veel interessante toepassingen!

De sensoren dienen gekalibreerd te worden, hierbij komt de Interface Box aan bod. De Interface Box bevat een AtEx veilige RS485 interface waarop de sensoren aangesloten kunnen worden en een Bluetooth interface welke communiceert met de kalibratie software op een PC of laptop. Door de Interface Box lijkt het voor de kalibratie software net alsof het product rechtstreeks op de PC of laptop aangesloten is.

Tevens is de Interface box batterij gevoed, daarom zijn maatregelen genomen om het stroomverbruik van de elektronica tot het minimum te beperken, en bevat de Interface Box een slaap modus die wordt geactiveerd wanneer er geen communicatie plaatsvindt.

Nadere informatie over Neways is te lezen op de website: http://www.neways.nl

EMC testen
In het kader van de CE markering dient de IB100 Interface box te voldoen aan de essentiële eisen van de EMC richtlijn. Hiervoor zijn EMC testen uitgevoerd op de IB100 zoals gedefinieerd in de relevante productgroepnorm voor meet- & regel/besturingsapparatuur; de EN61326-1. In deze norm zijn alle vereiste emissie en immuniteit testen vastgelegd inclusief frequentie gebieden, test levels en emissie limieten. Als uitkomst van de uitgevoerde EMC testen in de ISO/IEC 17025 geaccrediteerde test faciliteiten van DARE!! Measurements voldeed de IB100 volledig aan alle gestelde eisen en is het door het team van engineers van DARE!! Measurements voorgedragen als winnaar van de CE design award voor dit kwartaal. Namens DARE!! gefeliciteerd met deze award!

Reactie Neways Technologies vestiging Enschede, Douwe Kuipers (Designer):
"We hebben vanaf de start van dit project veel effort gestoken om aan de hoge eisen van onze klant te voldoen. Naast klanteisen nemen we ook de EMC eisen vanaf het allereerste begin mee in onze designs en wordt elk design gereviewed door onze interne EMC specialisten. We doen er alles aan om in één keer door de EMC testen te komen en zijn blij dat het ook voor dit product gelukt is. Extra blij en zeer verrast zijn we met de CE-Design award die hieruit volgde. We willen DARE!! hartelijk danken voor deze award en nog veel belangrijker: de perfecte support voor, tijdens en na het testen!"


Ook winnen?
Hieronder nog even het doel en de achtergrond van de CE-Design Award. Wilt u ook winnen? U hoeft niets anders te doen dan uw product bij DARE!! Measurements te laten testen. U bent verzekerd van een goede dienstverlening tegen een kosteffectieve prijs en wellicht bent u de volgende winnaar!

Doel
Het doel van deze CE-Design Award is de aandacht te vestigen op het belang de Europese richtlijnen bij het ontwerp van een product. Nog veel te vaak komt de CE-markering pas in het eindtraject aan bod. Het gevolg is dat veel tijd en geld besteed moet worden om het product aan de Europese regelgeving te laten voldoen. In sommige gevallen is zelfs een compleet redesign nodig.

De CE-Design Award
We willen de ontwerpers van deze producten in het zonnetje gaan zetten en hebben hiervoor de DARE!! CE-Design Award in het leven geroepen. Ieder kwartaal wordt een product gekozen dat wat EMC en/of productveiligheid "boven het maaiveld" uitsteekt. De winnende ontwerper of het winnende ontwerpteam krijgt een trofee evenals een taart uitgereikt en wordt in de DARE!! Nieuwsbrief bekend gemaakt. De eerstvolgende meting of het eerstvolgende onderzoek vindt plaats op onze kosten.

Terug naar nieuwsbrief Nr. 35 - Nieuwsbrief Herfst 2015

Naar het overzicht van eerdere nieuwsbrieven