Nieuwsbrieven

Gebeurtenissen bij Kiwa Dare worden gecommuniceerd via een nieuwsbrief. Deze wordt gemaild naar geïnteresseerde en gedeeld via onze kanalen. Inschrijven op onze nieuwsbrief?  klik hier.

De CE-Design Award

Gatsometer wint met de T-Series system box

DARE!! test en onderzoekt jaarlijks honderden producten. Lang niet alle ontwerpen komen in één keer met goed resultaat door de testen. We zien echter ook ontwerpen die zich wat EMC en/of veiligheidsontwerp betreft onderscheiden. Elke kwartaal reikt DARE!! de CE-Design Award uit aan een design wat eruit springt. De winnaar krijgt, naast de prachtige award, een lekkere taart uitgereikt. Daarnaast is de eerstvolgende meting of het eerstvolgende onderzoek voor onze rekening.

Dit kwartaal is de winnaar ... het team van Gatsometer uit Haarlem!


Gatsometer is een wereldwijd toonaangevend producent van verkeershandhaving systemen. Het bedrijf werd opgericht door Maurice Gatsonides, een vervent race kampioen, die in 1958 het eerste snelheidsmeetsysteem ontwikkelde. In 1964 werd de allereerste snelheidscamera geintroduceerd; de Gatsometer.

Het bedrijf wordt momenteel geleid door Timo Gatsonides die de passie van zijn grootvader om mensen in het verkeer veilig te houden verder uitdraagt. Met een team van engineers, wetenschappers en experts op het gebied van fotografie wordt gewerkt aan geavanceerde verkeershandhaving systemen. Tot op heden zijn er 45.000 systemen van Gatsometer geleverd in meer dan 60 landen over de gehele wereld.

Het product

De GATSO T-Series is een state-of-the-art systeem voor snelheids- en roodlicht handhaving. Het systeem biedt een ongeëvenaarde flexibiliteit voor vaste, mobiele en portable handhaving toepassingen. De T-Series bestaat uit verscheidene modules die specifiek voor verkeershandhaving ontwikkeld zijn. Maximale beeldkwaliteit, nauwkeurigheid en betrouwbaarheid zijn hierbij altijd de uitgangspunten geweest. Meer informatie over de T-Series is te vinden op de GATSO website: http://www.gatso.com.

Voortraject

Bij aanvang van de product ontwikkeling van het T-Series platform is door Gatsometer gebruik gemaakt van de expertise van DARE!! door middel van een EMC advies beoordeling op het elektronische ontwerp. In een later stadium van het ontwerp traject heeft Gatsometer EMC testen uitgevoerd op het prototype in het Klant EMC Test Centrum van DARE!! in Woerden. Met deze genomen stappen neemt het risico van een potentieel EMC probleem op het eindproduct bij de definitieve EMC testen sterk af. Daarnaast heeft DARE!! middels een in-company EMC opleiding een bijdrage geleverd aan het algemene kennisniveau van de engineers van Gatsometer.

EMC testen

Voor wat betreft EMC is de T-Series getest volgens de emissie en immuniteit eisen van de OIML D11 (Elektronische meetinstrumenten), Swiss Regulation METAS document 218.20/30 en de generieke EMC normen EN/IEC 61000-6-1/-2. Alle benodigde EMC testen zijn uitgevoerd conform het EMC testplan van Gatsometer in de geaccrediteerde test faciliteiten van DARE!! Measurements.

Het T-Series platform kwam met positief resultaat door alle EMC testen en is door het team van engineers van DARE!! Measurements uitgeroepen als de winnaar van dit kwartaal. Dit is een felicitatie waard aan het gehele team!

Persoonlijke reactie Gatsometer, de heer Ir. M.C.A. van Schie:

De ontwikkeling van de GATSO T-Series is een groot en complex project geweest waarbij expertise uit diverse disciplines nodig was. Bij de ontwikkeling van eerdere producten is door de ingenieurs van GATSO veel kennis opgedaan op EMC vlak. Hier heeft de goede samenwerking met DARE!! een belangrijke bijdrage aan geleverd. Bij ieder component van het T-Series platform heeft een grondige EMC review plaatsgevonden waarbij ingenieurs vanuit alle disciplines (elektronica, mechanica, PCB ontwerp en software) betrokken waren. Voor een deel van de componenten heeft nog een aanvullende EMC review door de experts van DARE!! plaatsgevonden. Dit alles is gedaan om te borgen dat de EMC kwalificatie zonder aanpassingen aan het ontwerp doorlopen zou kunnen worden, om de time-to-market te minimaliseren. Met het in een keer doorlopen van alle EMC testen, inclusief de uitzonderlijk zware radiated immunity testen voorgeschreven door het Zwitserse METAS heeft deze ontwerpaanpak zich bewezen. Het winnen van de DARE!! CE-Design award is dan ook voor het gehele projectteam een mooie bekroning op het werk.



Ook winnen?

Hieronder nog even het doel en de achtergrond van de CE-Design Award. Wilt u ook winnen? U hoeft niets anders te doen dan uw product bij DARE!! Measurements te laten testen. U bent verzekerd van een goede dienstverlening tegen een kosteffectieve prijs en wellicht bent u de volgende winnaar!

Doel

Het doel van deze CE-Design Award is de aandacht te vestigen op het belang de Europese richtlijnen bij het ontwerp van een product. Nog veel te vaak komt de CE-markering pas in het eindtraject aan bod. Het gevolg is dat veel tijd en geld besteed moet worden om het product aan de Europese regelgeving te laten voldoen. In sommige gevallen is zelfs een compleet redesign nodig.

De CE-Design Award

We willen de ontwerpers van deze producten in het zonnetje gaan zetten en hebben hiervoor de DARE!! CE-Design Award in het leven geroepen. Ieder kwartaal wordt een product gekozen dat wat EMC en/of productveiligheid "boven het maaiveld" uitsteekt. De winnende ontwerper of het winnende ontwerpteam krijgt een trofee evenals een taart uitgereikt en wordt in de DARE!! Nieuwsbrief bekend gemaakt. De eerstvolgende meting of het eerstvolgende onderzoek vindt plaats op onze kosten.

Terug naar nieuwsbrief Nr. 34 - Nieuwsbrief Zomer 2015

Naar het overzicht van eerdere nieuwsbrieven