Nieuwsbrieven

Gebeurtenissen bij Kiwa Dare worden gecommuniceerd via een nieuwsbrief. Deze wordt gemaild naar geïnteresseerde en gedeeld via onze kanalen. Inschrijven op onze nieuwsbrief?  klik hier.

De CE Design Award

Sensata Technologies Holland B.V. wint met het product APT

Ook dit kwartaal reikt DARE!! de CE Award uit voor een product wat voortreffelijk presteert tijdens een EMC- en/of veiligheidstest. Dit keer wordt Sensata Technologies Holland B.V. uit Almelo in het zonnetje gezet met het product APT (Automotive Pressure Transducer).

Ook dit kwartaal heeft DARE!! weer een design geselecteerd dat er wat betreft EMC of productveiligheid uitspringt. Het bedrijf dat deze CE Design Award wint krijgt naast de prachtige award een lekkere taart uitgereikt. Daarnaast is de eerstvolgende meting of het eerstvolgende onderzoek voor onze rekening!

DARE!! test en onderzoekt jaarlijks honderden producten. Lang niet alle ontwerpen komen in één keer met goed resultaat door de testen. We zien echter ook ontwerpen die zich wat EMC en/of veiligheidsontwerp betreft onderscheiden.

En de winnaar is….
Het team van Sensata Technologies Holland B.V. uit Almelo.

Sensata Technologies Holland B.V. is gespecialiseerd in de ontwikkeling van druksensoren voor automotive, verwarming en airconditioning toepassingen en in Almelo huisvest het business center voor de Europese markt.

De in Almelo ontwikkelde producten worden geproduceerd in vestigingen in Maleisië, China en Mexico. Wereldwijd werken er bij Sensata Technologies circa 9.000 mensen. In de wereld van 'Sensors & Controls' is Sensata Technologies marktleider.

Het product; APT
Sensata Technologies Holland B.V. ontwikkelt diverse soorten druk sensoren voor alle Europese autofabrikanten. Het product APT staat voor Automotive Pressure Transducer, een capacitieve druksensor die een lineaire uitgangsspanning afgeeft die proportioneel is op basis van de aangeboden druk. De eisen die vanuit de automotive markt worden gesteld aan het product zijn uitermate streng. Zo dient het product zeer betrouwbaar te zijn zodat het gedurende de gehele levenscyclus van het voertuig kan blijven werken. Daarnaast dient het product compact te zijn zodat het efficient in een voertuig ingebouwd kan worden. Last-but-not-least dient de prijs van de sensor ook zo laag mogelijk te zijn zodat dit niet leidt tot een kostenverhoging. De druksensoren van Sensata Technologies Holland B.V. worden ingezet in automotive applicaties waaronder air-conditioning, anti-blokkering (ABS), stuursystemen, transmissie en motor besturingssystemen.

Automotive EMC testen
Voor toepassing in de automotive industrie dient de druk sensor getest te worden op EMC conform de OEM (autofabrikant) norm. Elke fabrikant heeft zo zijn eigen normen, waarin de testen staan die dienen te worden uitgevoerd en welke limieten en test levels vereist zijn.

De EMC testen worden uitgevoerd op basis van een EMC testplan waarin de product gerelateerde test condities en ook de immuniteit acceptatie criteria zijn vastgelegd. Voor automotive producten is het veelal voorgeschreven dat meerdere product samples worden getest en/of dat het product in meerdere 'modes of operation' wordt getest.

De resultaten van alle uitgevoerde EMC testen worden verwerkt in testrapporten. De uitkomst van de testen was dat de druk sensor voldeed aan alle gestelde emissie en immuniteit eisen van de automotive fabrikant. Hiermee is Sensata Technologies Holland B.V. de terechte winnaar van de CE design award van dit kwartaal.

De heer Aleksandar Konatar van Sensata Technologies Holland B.V.:
"Sensata Technologies is blij met het winnen van deze prijs. Voor ons een bewijs dat we het ontwerpproces beheersen en dat we daarmee de gewenste kwaliteit aan onze klanten kunnen bieden. Wij willen DARE!! Consultancy bedanken voor een positieve en jarenlange samenwerking."

Nadere informatie: http://www.sensata.com/

Ook winnen?
Hieronder nog even het doel en de achtergrond van de CE-Design Award. Wilt u ook winnen? U hoeft niets anders te doen dan uw product bij DARE!! Measurements (voorheen DARE!! Consultancy) te laten testen. U bent verzekerd van een goede dienstverlening tegen een kosteffectieve prijs en wellicht bent u de volgende winnaar!

Doel
Het doel van deze CE Design Award is de aandacht te vestigen op het belang de Europese richtlijnen bij het ontwerp van een product. Nog veel te vaak komt de CE-markering pas in het eindtraject aan bod. Het gevolg is dat veel tijd en geld besteed moet worden om het product aan de Europese regelgeving te laten voldoen. In sommige gevallen is zelfs een compleet redesign nodig.

De CE Award
We willen de ontwerpers van deze producten in het zonnetje gaan zetten en hebben hiervoor de DARE!! CE Design Award in het leven geroepen. Ieder kwartaal wordt een product gekozen dat wat EMC en/of productveiligheid "boven het maaiveld" uitsteekt. De winnende ontwerper of het winnende ontwerpteam krijgt een trofee evenals een taart uitgereikt en wordt in de DARE!! Nieuwsbrief bekend gemaakt. De eerstvolgende meting of het eerstvolgende onderzoek vindt plaats op onze kosten.


Terug naar nieuwsbrief Nr. 29 - Nieuwsbrief Lente 2014

Naar het overzicht van eerdere nieuwsbrieven