Nieuwsbrieven

Gebeurtenissen bij Kiwa Dare worden gecommuniceerd via een nieuwsbrief. Deze wordt gemaild naar geïnteresseerde en gedeeld via onze kanalen. Inschrijven op onze nieuwsbrief?  klik hier.

De CE Design Award

Wassenburg Medical Devices B.V. wint met de WASSENBURG® Dry 300D

Ook dit kwartaal reikt DARE!! de CE Award uit voor een product wat voortreffelijk presteert tijdens een EMC- en/of veiligheidstest. Dit keer wordt Wassenburg Medical Devices B.V. uit Dodewaard in het zonnetje gezet met de Dry300D.

Ook dit kwartaal heeft DARE!! weer een design geselecteerd dat er wat betreft EMC of productveiligheid uitspringt. Het bedrijf dat deze CE Design Award wint, krijgt naast de prachtige award een lekkere taart uitgereikt. Daarnaast is de eerstvolgende meting of het eerstvolgende onderzoek voor onze rekening!

DARE!! test en onderzoekt jaarlijks honderden producten. Lang niet alle ontwerpen komen in één keer met goed resultaat door de testen. We zien echter ook ontwerpen die zich wat EMC en/of veiligheidsontwerp betreft onderscheiden.

En de winnaar is….
Het team van Wassenburg Medical Devices B.V. uit Dodewaard.

Wassenburg Medical Devices B.V. is reeds 30 jaar gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en verkoop van reinigings- en desinfectie-apparatuur voor het veilig en gecontroleerd reinigen/desinfecteren van flexibele endoscopen. Voor het drogen en conditioneren van de instrumenten is de specialistische WASSENBURG®droog- en conditioneringsapparatuur ontworpen. Tevens beschikt Wassenburg over een eigen procesregistratiesysteem waarmee traceability van patiënt tot patiënt kan worden gewaarborgd. Een veilige en optimale procescyclus voor gebruik van het instrument bij iedere patiënt opnieuw!

Het product; WASSENBURG® Dry 300D
De WASSENBURG® Dry 300D is een droog- en conditioneringssysteem voor het veilig en gecontroleerd drogen en conditioneren van flexibele endoscopen, in ziekenhuizen en/of medische klinieken. Een endoscoop (letterlijke betekenis is 'binnen kijken') is een instrument voor intern lichaamsonderzoek. Het WASSENBURG®Dry 300D droog- en conditioneringssysteem heeft een laaddeur waar de 'te drogen' endoscoop kan worden ingehangen en een ontladingsdeur waar deze endoscoop na het drogings- en eventueel bewaarproces kan worden uitgenomen. De WASSENBURG® Dry 300D beschikt over een display aan zowel de inname- als aan de uitnamezijde van het systeem. Het is mogelijk het genoemde systeem te voorzien van een geïntegreerde compressor. Daarnaast heeft de WASSENBURG®Dry 300D aan beide zijden (laden en ontladen) een barcodescanner waarmee de gegevens van de endoscoop kunnen worden ingelezen. Na het uitnemen van een endoscoop kan het resultaat van het proces worden geprint door middel van een ingebouwde printer. Het is tevens mogelijk het systeem te koppelen aan het eerder genoemde Wassenburg procesregistratiesyteem, zodat gegevens digitaal kunnen worden opgeslagen.

Uitgebreide testen
In het kader van CE-markering is de WASSENBURG® Dry 300D door DARE!! Consultancy op EMC getest, op basis van de EN geharmoniseerde normen die gelden voor ISM: Industrial, Scientific en/of Medical omgeving. Gezien de uitvoering van het product zijn op verzoek van Wassenburg de EMC testen op locatie bij de klant in Dodewaard uitgevoerd. Voor aanvang van de testen is door Wassenburg Medical Devices B.V. een gedefinieerd EMC-testplan aangeleverd. Hiermee werden o.a. de EMC-testcondities en de immuniteit acceptatiecriteria vastgelegd.

Na een volledige EMC-testsessie bleek dat de WASSENBURG® Dry 300D in 1 keer voldeed aan alle gestelde emissie- en immuniteitseisen. Hiermee is Wassenburg Medical Devices B.V. een terechte winnaar van de CE Design Award van dit kwartaal.

Norbert Ekers, sr. projectleider bij Wassenburg, licht toe: "De steeds verdergaande eisen van reiniging, desinfectie en conditionering rondom flexibele endoscopen hebben gezorgd voor een vergaande ambitie binnen de organisatie. Hierbij zijn samenwerking en gedrevenheid als vanzelfsprekend. Dit heeft mede geleid tot groei van Wassenburg: van specialistisch familiebedrijf tot internationaal marktleider. De steeds hogere eisen vragen om optimaal geteste materialen en onderdelen en een goede begeleiding van bedrijven zoals DARE!!. Door gebruik te maken van deze knowhow op het gebied van immuniteit, radiatie en milieutesten, is kennis vergaard en kunnen toekomstige producten beter, efficiënter en sneller ontwikkeld worden."

Nadere informatie: http://www.wassenburg.nl/

Ook winnen?
Hieronder nog even het doel en de achtergrond van de CE-Design Award. Wilt u ook winnen? U hoeft niets anders te doen dan uw product bij DARE!! Consultancy te laten testen. U bent verzekerd van een goede dienstverlening tegen een kosteffectieve prijs en wellicht bent u de volgende winnaar!

Doel
Het doel van deze CE design award is de aandacht te vestigen op het belang van de Europese richtlijnen bij het ontwerp van een product. Nog veel te vaak komt de CE-markering pas in het eindtraject aan bod. Het gevolg is dat veel tijd en geld besteed moete worden om het product aan de Europese regelgeving te laten voldoen. In sommige gevallen is zelfs een compleet redesign nodig.

De CE Award
We willen de ontwerpers van deze producten in het zonnetje gaan zetten en hebben hiervoor de DARE!! CE Design Award in het leven geroepen. Ieder kwartaal wordt een product gekozen dat wat EMC en/of productveiligheid betreft "boven het maaiveld" uitsteekt. De winnende ontwerper of het winnende ontwerpteam krijgt een trofee evenals een taart uitgereikt en wordt in de DARE!! nieuwsbrief bekend gemaakt. De eerstvolgende meting of het eerstvolgende onderzoek vindt plaats op onze kosten.


Terug naar nieuwsbrief Nr. 28 - Nieuwsbrief Winter 2014

Naar het overzicht van eerdere nieuwsbrieven