Nieuwsbrieven

Gebeurtenissen bij Kiwa Dare worden gecommuniceerd via een nieuwsbrief. Deze wordt gemaild naar geïnteresseerde en gedeeld via onze kanalen. Inschrijven op onze nieuwsbrief?  klik hier.

De CE Design Award

ECS Electronics wint met de C2-module LED

Ook dit kwartaal reikt DARE!! de CE Award uit voor een product wat voortreffelijk presteert tijdens een EMC- en/of Veiligheidstest. Dit keer wordt ECS Electronics B.V. uit Breda in het zonnetje gezet met de C2-module LED.

Ook dit kwartaal heeft DARE!! weer een design geselecteerd dat er wat betreft EMC of productveiligheid uitspringt. Het bedrijf dat deze CE Design Award wint, krijgt naast de prachtige award een lekkere taart uitgereikt. Daarnaast is de eerstvolgende meting of het eerst volgende onderzoek voor onze rekening!

D.A.R.E!! test en onderzoekt jaarlijks honderden producten. Lang niet alle ontwerpen komen in één keer met goed resultaat door de testen. We zien echter ook ontwerpen die zich wat EMC en/of veiligheidsontwerp betreft onderscheiden.

En de winnaar is….
Het team van ECS Electronics B.V. uit Breda.

ECS Electronics B.V. is een Nederlandse organisatie gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van voertuig specifieke trekhaakbekabeling. Tevens ontwikkelen zij elektronische modules, connectoren, speciale tooling, PDC (Park Distance Control) systemen en mistlampkits voor de Automotive industrie.

Het product; de C2-module LED
De C2-module LED is een verlichtingsproduct dat in opdracht van een gerenommeerde autofabrikant is ontworpen voor de Europese markt. In Europa is een trekhaak voor een aanhanger of caravan een veel voorkomende vraag en om die reden dan ook een belangrijk verkoopargument. Aangezien de meeste voertuigen deze voorziening standaard niet hebben was deze uitbreiding gewenst. Hierbij komt alleen wel het een en ander kijken! Wanneer de aanhanger verlichting zonder wijziging wordt aangesloten op de voertuigverlichting, kan dit ertoe leiden dat de lampfoutdetectie niet meer correct werkt. Om dit probleem te lijf te gaan heeft ECS Electronics B.V, een elektronische module ontwikkeld die toegevoegd wordt aan het bestaande verlichtingscircuit van het voertuig. Hierdoor blijft de lamp foutdetectie van het voertuig in stand en werkt deze detectie tevens op de verlichting van de aanhanger.

De basis van deze module was in het verleden reeds ontwikkeld, echter met het toenemend gebruik van Light-Emitting Diode (LED) verlichting moest het ontwerp aangepast worden. De C2-module LED voor de trailer unit is opnieuw ontwikkeld, waarbij de module zowel voor traditionele gloeilampen als ook LED lampen kan worden toegepast. De module detecteert hierbij zelf welk type lamp wordt toegepast en zorgt voor een goede werking van de lamp foutdetectie.

Test specificaties
Voor toepassing in de Automotive branche dienen producten in de regel te voldoen aan strenge eisen voor o.a. EMC, trillingen en temperatuur. Een product dat als after-market product (dat naderhand ingebouwd wordt in- of op een voertuig) in de markt wordt gezet dient te voldoen aan de United Nations Regulation 10 (E-markering). Daarnaast stelde de autofabrikant specifieke eisen aan de C2-module LED voor testen die uitgevoerd dienen te worden, en levert, waar nodig, hiervoor ook de benodigde testtools aan.

Uitgebreide testen
Op basis van de UN-R10 is de C2-module LED bij DARE!! Consultancy getest op emissie en immuniteit. Op basis van een EMC testplan wordt de correcte werking van de module tijdens deze EMC testen bewaakt, waarbij er geen ongewenste beïnvloeding van de aanhanger verlichting is toegestaan. Aanvullend zijn er EMC testen uitgevoerd conform de klant specifieke EMC eisen en zijn er uitgebreide omgevingstesten (o.a. temperatuur, tril- en schoktesten) uitgevoerd. Een onderdeel hiervan is een gecombineerde temperatuur + tril test die de zware omgevingsomstandigheden die zich in een voertuig voordoen te simuleren. Al met al kwam de C2-module LED zeer succesvol door deze uitgebreide testen, waarmee is aangetoond het ontwerp voldoet aan de Automotive toepassing en de klant specifieke eisen van de autofabrikant. Kortom, de CE design award waardig!!

Nadere informatie: http://www.ecs-electronics.vn/

Persoonlijke reactie van de heer Edsel Albertoe van ECS Electronics:

ECS Electronics B.V. ontwikkelt al 18 jaar elektronische modules voor verschillende autofabrikanten. Deze modules moeten voldoen aan de strenge internationale automotive testen o.a. op de immuniteit, radiatie en milieu, en daarnaast moeten onze modules ook aan de klant specifieke test eisen voldoen. Tijdens het ontwikkelen van onze elektronische modules worden in een vroeg stadium de modules getoetst door DARE op het ontwerp en veiligheid. Door gebruik te maken van de expertise en knowhow van DARE op het gebied van immuniteit, radiatie en milieu testen. Geeft ECS de mogelijkheid om elektronische modules snel en efficiënt te ontwikkelen en die ook aan al onze klant specifieke eisen voldoen. Door onze elektronische modules door DARE te laten testen is dit ook een pluspunt in het productvrijgave traject bij onze OE klanten. DARE Consultancy staat goed aangeschreven en is geaccrediteerd als ISO/IEC 17025 Test Laboratorium.

Ook winnen?
Hieronder nog even het doel en de achtergrond van de CE-Design Award. Wilt u ook winnen? U hoeft niets anders te doen dan uw product bij DARE!! Consultancy te laten testen. U bent verzekerd van een goede dienstverlening tegen een kosteffectieve prijs en wellicht bent u de volgende winnaar!

Doel
Het doel van deze CE design award is de aandacht te vestigen op het belang de Europese richtlijnen bij het ontwerp van een product. Nog veel te vaak komt de CE-markering pas in het eindtraject aan bod. Het gevolg is dat veel tijd en geld besteed moet worden om het product aan de Europese regelgeving te laten voldoen. In sommige gevallen is zelfs een compleet redesign nodig.

De CE Award
We willen de ontwerpers van deze producten in het zonnetje gaan zetten en hebben hiervoor de DARE!! CE Design Award in het leven geroepen. Ieder kwartaal wordt een product gekozen dat wat EMC en/of productveiligheid "boven het maaiveld" uitsteekt. De winnende ontwerper of het winnende ontwerpteam krijgt een trofee evenals een taart uitgereikt en wordt in de DARE!! nieuwsbrief bekend gemaakt. De eerstvolgende meting of het eerstvolgende onderzoek vindt plaats op onze kosten.


Terug naar nieuwsbrief Nr. 27 - Nieuwsbrief Herfst 2013

Naar het overzicht van eerdere nieuwsbrieven