Nieuwsbrieven

Gebeurtenissen bij Kiwa Dare worden gecommuniceerd via een nieuwsbrief. Deze wordt gemaild naar geïnteresseerde en gedeeld via onze kanalen. Inschrijven op onze nieuwsbrief?  klik hier.

De CE-Design Award

Technolution B.V. wint met een high precision, low noise versterker unit

DARE!! test en onderzoekt jaarlijks honderden producten. Lang niet alle ontwerpen komen in één keer met goed resultaat door de testen. We zien echter ook ontwerpen die zich wat EMC en/of veiligheidsontwerp betreft onderscheiden. Elke kwartaal reikt DARE!! de CE-Design Award uit aan een design wat eruit springt. De winnaar krijgt, naast de prachtige award, een lekkere taart uitgereikt. Daarnaast is de eerstvolgende meting of het eerstvolgende onderzoek voor onze rekening.

Dit kwartaal is de winnaar ... het team van Technolution B.V. uit Gouda!

Technolution BV Team

Technolution B.V. is een technologiepartner voor organisaties uit verschillende domeinen. Het bedrijf maakt de vertaalslag van uw business naar een goed passende technologische oplossing. De organisatie telt 150 personen verdeeld over drie netwerkgroepen, elk met een eigen expertise. De groepen versterken elkaar en werken grensoverschrijdend, om zodoende een optimale oplossing te kunnen bieden voor haar klanten. Eén van de kernwaarden van Technolution B.V. is 'groeien door klein te blijven'.

Technolution B.V. uit Gouda

Het product; high precision, low noise versterker unit

Het door DARE!! gecertificeerde product is een high precision, low noise versterker unit met digitale processing en hoogspanningscircuits ten behoeve van materiaalanalyse. Technolution ontwikkelde dit product voor een opdrachtgever in de hightech industrie. De versterker zit in een compacte behuizing, ingegeven door de beschikbare ruimte in de machine waarin de versterker unit ingebouwd wordt. De combinatie van fijngevoelige analoge circuits, digitale processing en schakelende hoogspanningsvoedingen binnen één behuizing is niet eenvoudig. Elke verstoring kan resulteren in een meetfout en dat is in deze toepassing niet acceptabel. Om deze reden moet de unit bijzonder immuun zijn voor zijn eigen straling en tegelijkertijd moet de uitstraling naar de omgeving minimaal zijn.

EMC testen

Voor de beoogde toepassing in meet & regel / laboratorium omgeving dient het product EMC getest te worden conform de Europese geharmoniseerde norm EN61326-1. In deze norm worden de eisen gesteld voor wat betreft de maximaal toegestane emissie (uitstraling) en de minimaal vereiste elektromagnetische immuniteit waartegen het product bestand dient te zijn. De omstandigheden waaronder het product wordt getest zijn vastgelegd in een EMC testplan. Hierin wordt o.a. vastgelegd in welke 'mode of operation' het product getest is en welke functionaliteit tijdens het testen beoordeeld wordt inclusief de benodigde specificaties.

Boards product Technolution   Testopstelling Technolution

De testresultaten van de EMC metingen zijn verwerkt in een EMC test rapport met als uitkomst dat het product voldeed aan van toepassing zijnde emissie en immuniteit eisen conform de Europese geharmoniseerde norm. Hiermee is Technolution B.V. de terechte winnaar van de CE-Design Award van dit kwartaal.

Persoonlijke reactie Technolution B.V. - de heer Jeroen de Kort:

Sinds 1987 bedenkt, realiseert en levert Technolution producten voor onder meer lithografie-machines, elektronenmicroscopen en medische systemen. In alle gevallen moeten wij zorgen dat het ontwikkelde product voldoet aan geldende richtlijnen t.a.v. productveiligheid, ESD, emissie en immuniteit. Onze samenwerking met DARE!! loopt al circa 20 jaar. Het definiëren van een representatieve test op een deel product, een onderdeel van een totaalsysteem, is niet altijd even eenvoudig. DARE!! adviseert ons bij het bedenken van een dergelijke test en voert voor ons de uiteindelijke certificatie uit. DARE!! is voor ons een bedrijf met kennis van zaken en met de nodige flexibiliteit om tijdens ontwikkeltrajecten snel ruimte te kunnen vinden voor een quick scan of volledige certificatie. Het eindresultaat is een product dat voldoet aan de richtlijnen en met een gerust hart op de markt gebracht kan worden. Wij bedanken DARE!! voor deze award!

Nadere informatie: http://www.technolution.eu/nl/


Ook winnen?

Hieronder nog even het doel en de achtergrond van de CE-Design Award. Wilt u ook winnen? U hoeft niets anders te doen dan uw product bij DARE!! Measurements (voorheen DARE!! Consultancy) te laten testen. U bent verzekerd van een goede dienstverlening tegen een kosteffectieve prijs en wellicht bent u de volgende winnaar!

Doel

Het doel van deze CE-Design Award is de aandacht te vestigen op het belang de Europese richtlijnen bij het ontwerp van een product. Nog veel te vaak komt de CE-markering pas in het eindtraject aan bod. Het gevolg is dat veel tijd en geld besteed moet worden om het product aan de Europese regelgeving te laten voldoen. In sommige gevallen is zelfs een compleet redesign nodig.

De CE-Design Award

We willen de ontwerpers van deze producten in het zonnetje gaan zetten en hebben hiervoor de DARE!! CE-Design Award in het leven geroepen. Ieder kwartaal wordt een product gekozen dat wat EMC en/of productveiligheid "boven het maaiveld" uitsteekt. De winnende ontwerper of het winnende ontwerpteam krijgt een trofee evenals een taart uitgereikt en wordt in de DARE!! Nieuwsbrief bekend gemaakt. De eerstvolgende meting of het eerstvolgende onderzoek vindt plaats op onze kosten.

Terug naar nieuwsbrief Nr. 30 - Nieuwsbrief Zomer 2014

Naar het overzicht van eerdere nieuwsbrieven