Nieuwsbrieven

Gebeurtenissen bij Kiwa Dare worden gecommuniceerd via een nieuwsbrief. Deze wordt gemaild naar geïnteresseerde en gedeeld via onze kanalen. Inschrijven op onze nieuwsbrief?  klik hier.

De CE Design Award

Sierra Instruments B.V. wint met de Smart-Fill MFU

Ook dit kwartaal reikt DARE!! de CE Award uit voor een product wat voortreffelijk presteert tijdens een EMC- en/of Veiligheidstest. Dit keer wordt Sierra Instruments B.V. uit Egmond aan den Hoef in het zonnetje gezet met de Smart-Fill MFU; een stromingsmeter voor gas.

Ook dit kwartaal heeft D.A.R.E!! weer een design geselecteerd dat er wat betreft EMC of productveiligheid uitspringt. Het bedrijf dat deze CE Design Award wint krijgt naast de prachtige award een lekkere taart uitgereikt. Daarnaast is de eerstvolgende meting of het eerst volgende onderzoek voor onze rekening!

D.A.R.E!! test en onderzoekt jaarlijks honderden producten. Lang niet alle ontwerpen komen in één keer met goed resultaat door de testen. We zien echter ook ontwerpen die zich wat EMC en/of veiligheidsontwerp betreft onderscheiden.

En de winnaar is….
Het team van Sierra Instruments B.V. uit Egmond aan den Hoef.

Het moederbedrijf is opgericht in 1973 door Dr. John G. Olin met een passie voor innovatie en precisie meet-en regeltechniek. Met een hoofdkantoor gevestigd in California (USA) en vestigingen in China en Europa en met vertegenwoordiging op meer dan 150 locaties over 50 landen is Sierra Instruments toonaangevend in haar markt. De divisie 'Flow Measurement & Control' staat bekend om het ontwerpen en produceren van innovatieve high-performance massaflowmeters- en controllers, voor bijna elk gas, vloeistof en stoom toepassing. In Egmond aan den Hoef huisvest het Europese hoofdkantoor van waaruit de verkoop en service activiteiten worden ontplooit. Tevens levert Sierra Instruments BV turnkey oplossingen (klantgerichte oplossingen). Een van deze turnkey produkten van Sierra Instruments B.V. betreft de Smart-Fill MFU.

De Smart-Fill MFU
Dit product is ontwikkeld op verzoek van een Engelse klant om lekkende switchgears of transformatoren automatisch weer tot de juiste werkdruk te vullen met SF6 gas (Zwavelhexafluoride). Dit gas wordt gebruikt om de vonkenboog te doven die anders onstaat bij het schakelen van hoogspanning (50-400KV). Zo'n vonkenboog is niet alleen gevaarlijk voor de operators maar verkort ook drastisch de levensduur van een switchgears of transformatoren. In de jaren 70 van de vorige eeuw leek SF6 gas ideaal maar later is gebleken dat SF6 gas een sterk broeikasgas is, 23.000 keer sterker dan koolstofdioxide! Helaas is er nog geen goed alternatief voor SF6 gas. Door strenger wordende mileu regels moet het verbuik worden geregisteerd.

In de Smartfill-MFU wordt Sierra Instruments premium massaflowcontroller, 100 series, gebruikt. Een operator kan via het touch panel van de HMI de huidige druk van de switchgear aflezen en de gewenste druk ingeven hierna op de start knop druken en alles gaat verder automatisch. Als de switchgear gevult is tot de gewenste druk stopt de massaflowcontroler en worden de gegevens, zoals druk en verbruik SF6 gas, opgeslagen. Een ander groot voordeel is dat door het gebruik van een massaflowcontroller de switchgear heel geleidelijk en repeatable wordt gevult. Andere methode zoals een gasfles direct aan te sluiten op de switchgear is veel meer afhankelijk van hoe de operator de drukregelaar bedient, te snelle gas flow zorgt voor afkoeling en kan overshoot in de switchgear veroorzaken en werkt niet onbeheerd.

http://www.sierrainstruments.com/library/stories/benefiting-from-switchgear-maintenance

Instructie video: You Tube zoeken op SF6Smartfill

EMC testen voor CE markering
De Smart-Fill MFU is in het geaccrediteerde EMC test laboratorium van DARE!! Consultancy getest op basis van de geharmoniseerde norm EN61326-1 (meet-, regel- en besturingsapparatuur) en voldeed aan alle gestelde eisen van de norm. Op basis van het EMC test rapport kon het vermoeden van overeenstemming worden uitgesproken en voldoet de Smart-Fill MFU aan de essentiele eisen van de EMC Richtlijn (CE markering).

Persoonlijke reactie van de heer Maurits Koppe, Sierra Instruments B.V.:
We waren erg blij verrast toen Edwin ons benaderde met de mededeling dat we de CE Design Award hadden gewonnen en met de bijbehorende prijs. Award, taart en een keer kosteloos een EMC meting laten verrichten. Tevens is dit een mooie bevestiging van ons extra voorwerk in de ontwikkel fase om met een goed (EMC) design te komen die in een keer door alle keuringen komt. Dit scheelt achteraf altijd weer R&D tijd om de nodige aanpassingen te doen. Nogmaals bedankt voor de Award.

Nadere informatie: http://www.sierrainstruments.com/

Ook winnen?
Hieronder nog even het doel en de achtergrond van de CE-Design Award. Wilt u ook winnen? U hoeft niets anders te doen dan uw product bij DARE!! Consultancy te laten testen. U bent verzekerd van een goede dienstverlening tegen een kosteffectieve prijs en wellicht bent u de volgende winnaar!

Doel
Het doel van deze CE design award is de aandacht te vestigen op het belang de Europese richtlijnen bij het ontwerp van een product. Nog veel te vaak komt de CE-markering pas in het eindtraject aan bod. Het gevolg is dat veel tijd en geld besteed moet worden om het product aan de Europese regelgeving te laten voldoen. In sommige gevallen is zelfs een compleet redesign nodig.

De CE Award
We willen de ontwerpers van deze producten in het zonnetje gaan zetten en hebben hiervoor de DARE!! CE Design Award in het leven geroepen. Ieder kwartaal wordt een product gekozen dat wat EMC en/of productveiligheid "boven het maaiveld" uitsteekt. De winnende ontwerper of het winnende ontwerpteam krijgt een trofee evenals een taart uitgereikt en wordt in de DARE!! nieuwsbrief bekend gemaakt. De eerstvolgende meting of het eerstvolgende onderzoek vindt plaats op onze kosten.


Terug naar nieuwsbrief Nr. 25 - Nieuwsbrief Lente 2013

Naar het overzicht van eerdere nieuwsbrieven