Nieuwsbrieven

Gebeurtenissen bij Kiwa Dare worden gecommuniceerd via een nieuwsbrief. Deze wordt gemaild naar geïnteresseerde en gedeeld via onze kanalen. Inschrijven op onze nieuwsbrief?  klik hier.

De CE Design Award

Da Vinci Laboratory Solutions Europe B.V. wint met de LGI

Ook dit kwartaal reikt DARE!! de CE Award uit voor een product wat voortreffelijk presteert tijdens een EMC- en/of Veiligheidstest. Dit keer wordt Da Vinci Laboratory Solutions in het zonnetje gezet met de DVLS Liquefied Gas Injectorgen: een uniek monsterintroductie systeem voor een gas chromatograaf.

Ook dit kwartaal heeft DARE!! weer een design geselecteerd dat er wat betreft EMC of productveiligheid uitspringt. Het bedrijf dat deze CE Design Award wint krijgt naast de prachtige award een lekkere taart uitgereikt. Daarnaast is de eerstvolgende meting of het eerst volgende onderzoek voor onze rekening!

DARE!! test en onderzoekt jaarlijks honderden producten. Lang niet alle ontwerpen komen in één keer met goed resultaat door de testen. We zien echter ook ontwerpen die zich wat EMC en/of veiligheidsontwerp betreft onderscheiden.

En de winnaar is….
Het team van Da Vinci Laboratory Solutions Europe B.V. uit Rotterdam.

Opgericht in 2000, als dienstverlener binnen de laboratoriummarkt, heeft Da Vinci Laboratory Solutions B.V. (DVLS) zich nu ontwikkeld tot een veelzijdige partner voor het analytisch laboratorium. "Boosting laboratory efficiency" staat daarbij centraal. Of het nu gaat om de aanschaf van de analytische instrumentatie, software of verbruiksartikelen, de automatisering van de monstervoorbewerking of het onderhoud van analytische systemen, Da Vinci helpt een laboratorium graag efficiënter te maken.

Een van de producten DVLS producten betreft de Liquefied Gas Injector; een injector voor samengeperst gas. De Liquefied Gas Injector (LGI) is een uniek monsterintroductie systeem voor een gas chromatograaf. Het is ontwikkeld in samenwerking met Shell Global Solutions voor de analyse van residu in LPG. De methode is geaccepteerd door internationale standaardisatie groepen en wereldwijd in gebruik genomen. In overleg met het bedrijf Hittech Multin B.V. is het design geoptimaliseerd zodat met hoge kwaliteit en betrouwbaarheid snel geproduceerd kan worden.

De DVLS Liquefied Gas Injector dient in het kader van CE Markering (Europese markt) te voldoen aan de EMC richtlijn (2004/108/EC) en is getest op basis van de geharmoniseerde norm EN61326-1 (EMC eisen voor elektrisch materieel voor meet- en regeltechniek en laboratoriumgebruik - Deel 1: Algemene eisen). Aangezien het product ook in de USA wordt verkocht dient de DVLS-LGI ook te voldoen aan de FCC eisen op basis van CFR Part 15.

Beide testen zijn uitgevoerd in de ISO/IEC 17025 geaccrediteerde EMC test laboratoria van DARE!! Consultancy waarbij het product met glans aan de gestelde eisen voldeed.

Lenny Kouwenhoven, Director R&D van Da Vinci Laboratory Solutions:

" Wij zijn zeer vereerd met deze prijs. Het is geweldig om een productontwikkelingstraject af te sluiten met een Design Award. De begeleiding vanuit DARE!! tijdens het traject hebben wij als zeer positief ervaren. Het Da Vinci team bedankt hierbij dan ook DARE!!".

Nadere informatie Da Vinci Laboratory Solutions: http://www.davinci-ls.com/

Nadere informatie Hittech Multin: http://www.multin.nl/

Ook winnen?
Hieronder nog even het doel en de achtergrond van de CE-Design Award. Wilt u ook winnen? U hoeft niets anders te doen dan uw product bij DARE!! Consultancy te laten testen. U bent verzekerd van een goede dienstverlening tegen een kosteffectieve prijs en wellicht bent u de volgende winnaar!

Doel
Het doel van deze CE design award is de aandacht te vestigen op het belang de Europese richtlijnen bij het ontwerp van een product. Nog veel te vaak komt de CE-markering pas in het eindtraject aan bod. Het gevolg is dat veel tijd en geld besteed moet worden om het product aan de Europese regelgeving te laten voldoen. In sommige gevallen is zelfs een compleet redesign nodig.

De CE Award
We willen de ontwerpers van deze producten in het zonnetje gaan zetten en hebben hiervoor de DARE!! CE Design Award in het leven geroepen. Ieder kwartaal wordt een product gekozen dat wat EMC en/of productveiligheid "boven het maaiveld" uitsteekt. De winnende ontwerper of het winnende ontwerpteam krijgt een trofee evenals een taart uitgereikt en wordt in de DARE!! nieuwsbrief bekend gemaakt. De eerstvolgende meting of het eerstvolgende onderzoek vindt plaats op onze kosten.


Terug naar nieuwsbrief Nr. 24 - Nieuwsbrief Winter 2013

Naar het overzicht van eerdere nieuwsbrieven