Nieuwsbrieven

Gebeurtenissen bij Kiwa Dare worden gecommuniceerd via een nieuwsbrief. Deze wordt gemaild naar geïnteresseerde en gedeeld via onze kanalen. Inschrijven op onze nieuwsbrief?  klik hier.

De CE Design Award

Winnaar CE Design Award Zomer 2012

Ieder kwartaal een nieuwe winnaar. Dit kwartaal wint het team van Applikon Biotechnology B.V. deze award met de Basic my-Control. De Basic my-Control is een control unit voor kleine bioreactoren. Applikon Biotechnology B.V. kreeg niet alleen een mooie trofee uitgereikt maar tevens een lekkere taart voor het gehele team. Daarnaast mag Applikon Biotechnology gratis een EMC-test of veiligheidsonderzoek uit laten voeren.

Ook dit kwartaal heeft DARE!! weer een design geselecteerd dat er wat betreft EMC of productveiligheid uitspringt. Het bedrijf dat deze CE Design Award wint, krijgt naast de prachtige award een lekkere taart uitgereikt. Daarnaast is de eerstvolgende meting of het eerst volgende onderzoek voor onze rekening!

DARE!! test en onderzoekt jaarlijks honderden producten. Lang niet alle ontwerpen geraken in één keer met positief resultaat door deze testen en onderzoeken. We zien gelukkig ook ontwerpen die zich wat betreft EMC- en/of veiligheidsontwerp onderscheiden.

En de winnaar is….
Het team van Applikon Biotechnology B.V. in Schiedam!

Historie Applikon Biotechnology

Applikon is als bedrijf ontstaan in 1973 als dochteronderneming van Pieterman B.V. en richtte zich op de verkoop van producten van Pieterman en een aantal buitenlandse producenten van vooral biotechnologische producten. Het bedrijf is al sinds 1978 gevestigd in Schiedam en heeft zich door de jaren heen uitgebreid tot een gespecialiseerd ontwikkel bedrijf van Biotechnologische producten en opereert wereldwijd.

Basic my-Control

Het product Basic my-Control is een control unit voor kleine bioreactoren (van 50 ml tot 5 liter) die kan worden ingezet voor zowel microbiële culturen als celculturen. De my-Control onderscheidt zich door zijn flexibele design, zowel op het gebied van software als ook in hardware. Door de flexibele software is het mogelijk om nieuwe configuraties snel te installeren en de unit aan te sturen via de webbrowser op de PC. Het product my-Control kan standaard zes waardes bijhouden: pH-waarde, temperatuur, opgeloste zuurstof, schuimniveau, snelheid van roerspaan en het peil. Daarnaast is het product eenvoudig uit te breiden met een viertal opties en is het mogelijk meerdere sensoren uit te lezen door middel van USB-communicatie.


CE markering

Om de my-Control binnen Europa op de markt te kunnen brengen dient het product te voldoen aan de EMC richtlijn en de LVD (productveiligheid) richtlijn. DARE!! Consultancy heeft hiertoe de benodigde EMC testen uitgevoerd conform de productnorm EN61326-1 en productveiligheid onderzoeken conform de EN61010-1. Het resultaat was dat het ontwerp met glans door deze testen en onderzoeken was gekomen, hetgeen een zeer goede prestatie is.

Ook winnen?
Hieronder nog even het doel en de achtergrond van de CE Design Award. Wilt u ook winnen? U hoeft niets anders te doen dan uw product bij DARE!! Consultancy te laten testen. U bent verzekerd van een goede dienstverlening tegen een kosteffectieve prijs en wellicht bent u de volgende winnaar!

Doel
Het doel van deze CE design award is de aandacht te vestigen op het belang de Europese richtlijnen bij het ontwerp van een product. Nog veel te vaak komt de CE-markering pas in het eindtraject aan bod. Het gevolg is dat veel tijd en geld besteed moet worden om het product aan de Europese regelgeving te laten voldoen. In sommige gevallen is zelfs een compleet redesign nodig.

De CE Award
DARE!! wil de ontwerpers van dit product in het zonnetje gaan zetten en heeft hiervoor de DARE!! CE Design Award in het leven geroepen. Ieder kwartaal wordt een product gekozen dat op het gebied van EMC en/of productveiligheid "boven het maaiveld" uitsteekt. De winnende ontwerper of het winnende ontwerpteam krijgt een trofee evenals een taart uitgereikt en wordt in de DARE!! Nieuwsbrief bekend gemaakt. De eerstvolgende meting of het eerstvolgende onderzoek vindt plaats op onze kosten.

Andere winnaars
Gazelle is de winnaar van de twaalfde CE Design Award. Lees meer over de vorige 11 winnaars.


Terug naar nieuwsbrief Nr. 22 - Nieuwsbrief Zomer 2012

Naar het overzicht van eerdere nieuwsbrieven