Nieuwsbrieven

Gebeurtenissen bij Kiwa Dare worden gecommuniceerd via een nieuwsbrief. Deze wordt gemaild naar geïnteresseerde en gedeeld via onze kanalen. Inschrijven op onze nieuwsbrief?  klik hier.

Koninklijke Gazelle N.V. wint CE Design Award

Winnaar CE Design Award Lente 2012

Zoals ieder kwartaal hebben we ook nu een winnaar van de CE Design Award. Dit keer wint Koninklijke Gazelle N.V. met de E-Bike. Onlangs hebben we de award uitgereikt, en de daarbij behorende trofee en taart.

Ook dit kwartaal heeft DARE!! weer een design geselecteerd dat er wat betreft EMC of productveiligheid uitspringt. Het bedrijf dat deze CE Design Award wint, krijgt naast de prachtige award een lekkere taart uitgereikt. Daarnaast is de eerstvolgende meting of het eerst volgende onderzoek voor onze rekening!

DARE!! test en onderzoekt jaarlijks honderden producten. Lang niet alle ontwerpen komen in één keer met goed resultaat door de testen. We zien echter ook ontwerpen die zich wat EMC- en/of veiligheidsontwerp betreft onderscheiden.

En de winnaar is….
Het team van het bedrijf Koninklijke Gazelle N.V uit Dieren

Bij Koninklijke Gazelle in het Veluwse Dieren maken circa 450 medewerkers elk jaar meer dan 300.000 fietsen. Gazelle is hiermee marktleider in Nederland en werkt hard aan uitbreiding van de organisatie buiten de eigen landsgrenzen. Al sinds de oprichting in 1892 staat kwaliteit bij Koninklijke Gazelle voorop. In 1996 is het Gazelle kwaliteitssysteem gecertificeerd volgens de ISO/IEC-9001 normen. Gazelle is in Nederland de enige fietsfabrikant met dit certificaat.

De collectie van fietsen omvat tevens verschillende Elektrische fietsen (E-Bike). In een E-Bike is een motor geïntegreerd in de naaf van het voorwiel, waarbij de fietsbesturing geïntegreerd is in de motor. De motor wordt gevoed via een accu die weer is geïntegreerd in de bagagedrager. De fietsbesturing bepaalt het ingestelde ondersteuningsniveau en de gemeten rotatie en eventuele trapkracht. Deze mate van ondersteuning kan naar wens worden ingesteld op het display.

Kortom, een fiets met een behoorlijk aandeel technologie en elektronica. Deze elektronica dient ook aan specifieke EMC eisen te voldoen die zijn vastgelegd in de EN 15194 (2009) norm. Deze norm schrijft o.a. voor dat de elektronica ongevoelig dient te zijn voor een ingestraalde veldsterkte van 30 V/m in een frequentiegebied van 20 MHz tot 2 GHz. DARE!! Consultancy heeft deze testen uitgevoerd op de E-Bike in de grote anechoische kamer waarbij de E-Bike in verschillende 'modes of operation' is beproefd. Het elektronische ontwerp van de E-Bike was dusdanig goed dat deze hoge test niveaus en bijbehorende acceptatie criteria glansrijk werden behaald. Dit is een zeer goede prestatie en een gelukwens waard!

Reactie heer Bijvoet van Koninklijke Gazelle N.V.:

"Gazelle is zeer verheugd met deze prijs. Dit bevestigt dat we een juiste keuze hebben gemaakt met het plaatsen van de elektronica in de motor bij al onze ING en XT modellen.

Ondanks de beperkte ruimte in de motor, is het onze partner Betronic toch gelukt om de complete elektronische besturing er in onder te brengen."

Nadere informatie over Koninklijke Gazelle: http://www.gazelle.nl/Gazelle/Organisatie

Ook winnen?
Hieronder nog even het doel en de achtergrond van de CE Design Award. Wilt u ook winnen? U hoeft niets anders te doen dan uw product bij DARE!! Consultancy te laten testen. U bent verzekerd van een goede dienstverlening tegen een kosteffectieve prijs en wellicht bent u de volgende winnaar!

Doel
Het doel van deze CE design award is de aandacht te vestigen op het belang de Europese richtlijnen bij het ontwerp van een product. Nog veel te vaak komt de CE-markering pas in het eindtraject aan bod. Het gevolg is dat veel tijd en geld besteed moet worden om het product aan de Europese regelgeving te laten voldoen. In sommige gevallen is zelfs een compleet redesign nodig.

De CE Award
DARE!! wil de ontwerpers van dit product in het zonnetje gaan zetten en heeft hiervoor de DARE!! CE Design Award in het leven geroepen. Ieder kwartaal wordt een product gekozen dat op het gebied van EMC en/of productveiligheid "boven het maaiveld" uitsteekt. De winnende ontwerper of het winnende ontwerpteam krijgt een trofee evenals een taart uitgereikt en wordt in de DARE!! Nieuwsbrief bekend gemaakt. De eerstvolgende meting of het eerstvolgende onderzoek vindt plaats op onze kosten.

Andere winnaars
Gazelle is de winnaar van de elfde CE Design Award. Lees meer over de vorige 10 winnaars.


Terug naar nieuwsbrief Nr. 21 - Nieuwsbrief Lente 2012

Naar het overzicht van eerdere nieuwsbrieven