Nieuwsbrieven

Gebeurtenissen bij Kiwa Dare worden gecommuniceerd via een nieuwsbrief. Deze wordt gemaild naar geïnteresseerde en gedeeld via onze kanalen. Inschrijven op onze nieuwsbrief?  klik hier.

ADB wint tiende CE Design Award

Zoals ieder kwartaal ook nu een winnaar van de CE Design Award. Dit keer een mijlpaal. ADB Airfield Solutions uit Zaventum wint de tiende CE Design Award en de daarbij behorende trofee en taart. Het product waarmee ADB de prijs in de wacht sleept is een verlichtingssysteem voor landingsbanen, het "LED Runway Centre Line and Touchdown zone High Intensity Inset Light".

ADB Airfield Solutions uit Zaventem (België) is de trotse winnaar van alweer de tiende CE Design Award in de wintereditie van 2012. De Award wordt uitgereikt aan ontwikkelteams die een ontwerp maken wat in één keer aan de essentiële eisen van de van toepassing zijnde richtlijnen voldoet.

ADB is van oorsprong een familiebedrijf dat in 1920 werd opgericht door Adrien Den Backer. Het bedrijf verrichtte pioneerswerk op het gebied van theater- en studioverlichting. In 2009 is het bedrijf overgenomen door Montagu Private Equity en beschikt het bedrijf over vestigingen in Frankrijk, Duitsland en België.

De divisie Airfield Solutions ontwikkelt en produceert producten voor verlichtingstoepassing op vliegvelden, waaronder startbaanverlichting en richtings indicatie.

DARE!! test en onderzoekt jaarlijks honderden producten. Helaas komen lang niet alle ontwerpen in één keer met goed resultaat door de testen en onderzoeken. We zien gelukkig echter ook ontwerpen die zich, wat EMC en/of veiligheidsontwerp betreft, onderscheiden.

En de winnaar is….

Het team van ADB Airfield Solutions in Zaventem!

Het product wat bij DARE!! in 1x door de EMC testen is gekomen betreft een 'High Intensity Inset Light' (typen DRC en DTZ) die gebruikt worden in de landingsbaan als markeringsverlichting van de middenlijn en het landingsgebied. De Inset Lights maken gebruik van LED techniek met zeer lage energie verbruik en hebben een homogene lichtdistributie. Daarnaast is het ontwerp mechanisch erg robuust uitgevoerd en is het product zeer goed beveiligd tegen bliksem inslagen. De hiervoor benodigde 'Surge' testen zijn op hoge test niveau's in ons laboratorium beproefd en de Inset Light heeft deze proeven goed doorstaan, hetgeen duidt op een ontwerp met 'Good EMC Practice'.

Wilt u meer weten over de producten van ADB Airfield Solutions: https://adbsafegate.com/

Ook winnen?

Hieronder nog even het doel en de achtergrond van de CE Design Award. Wilt u ook winnen? U hoeft niets anders te doen dan uw product bij DARE!! Consultancy te laten testen. U bent verzekerd van een goede dienstverlening tegen een kosteffectieve prijs en wellicht bent u de volgende winnaar!

Doel

Het doel van deze CE design award is de aandacht te vestigen op het belang de Europese richtlijnen bij het ontwerp van een product. Nog veel te vaak komt de CE-markering pas in het eindtraject aan bod. Het gevolg is dat veel tijd en geld besteed moet worden om het product aan de Europese regelgeving te laten voldoen. In sommige gevallen is zelfs een compleet redesign nodig.

De CE Award

DARE!! wil de ontwerpers van dit product in het zonnetje gaan zetten en heeft hiervoor de DARE!! CE Design Award in het leven geroepen. Ieder kwartaal wordt een product gekozen dat op het gebied van EMC en/of productveiligheid "boven het maaiveld" uitsteekt. De winnende ontwerper of het winnende ontwerpteam krijgt een trofee evenals een taart uitgereikt en wordt in de DARE!! Nieuwsbrief bekend gemaakt. De eerstvolgende meting of het eerstvolgende onderzoek vindt plaats op onze kosten.

Andere winnaars

ADB is de winnaar van de tiende CE Design Award. Lees meer over de vorige 9 winnaars.

 


Terug naar nieuwsbrief Nr. 20 - Nieuwsbrief Winter 2011

Naar het overzicht van eerdere nieuwsbrieven