Nieuwsbrieven

Gebeurtenissen bij Kiwa Dare worden gecommuniceerd via een nieuwsbrief. Deze wordt gemaild naar geïnteresseerde en gedeeld via onze kanalen. Inschrijven op onze nieuwsbrief?  klik hier.

Teledyne Dalsa wint CE Design Award CE Design Award

Zoals ieder kwartaal ook nu een winnaar van de CE Design Award. Dit keer wint Teledyne Dalsa de award en de daarbij behorende trofee en taart. Het product waarmee Teledyne Dalsa de prijs in de wacht sleept is een röntgen camera voor medische toepassingen.

Teledyne Dalsa is de trotse winnaar van de CE Design Award in de herfsteditie van 2011. De Award wordt uitgereikt aan ontwikkelteams die een ontwerp maken wat in één keer aan de essentiële eisen van de van toepassing zijnde richtlijnen voldoet. Voor Teledyne Dalsa was het de eerste keer dat zij met CE-markering in aanraking kwamen maar hun ontwerp was van hoge kwaliteit en voldeed in één keer aan de essentiële eisen.

DARE!! test en onderzoekt jaarlijks honderden producten. Helaas komen lang niet alle ontwerpen in één keer met goed resultaat door de testen en onderzoeken. We zien gelukkig echter ook ontwerpen die zich wat EMC en/of veiligheidsontwerp betreft onderscheiden.

En de winnaar is….

Het team van Teledyne Dalsa uit Eindhoven.
Teledyne Dalsa ontwikkelt onder andere CMOS chips die gebruikt worden in robotsensoren welke worden toegepast in de industrie. Zo zijn de 'Mars Exploration Rovers' uitgerust met CMOS chips van Teledyne Dalsa. Ook voor andere astronomische telescopen en professionele digitale camera's worden CMOS chips vervaardigd, die tientallen en zelfs honderden megapixels kunnen tellen.

Uitreiking CE Design Award

Teledyne Dalsa heeft DARE!! Consultancy ingeschakeld voor de testen en onderzoeken van een high-end Röntgen camera die toegepast wordt in de medische wereld. De camera uitgerust met een zeer grote CMOS chip moet daarom voldoen aan de strenge eisen van de Medical Device Directive (MDD). Zowel op het gebied van EMC als op het vlak van de productveiligheid is het product in één keer door alle testen gekomen zonder noemenswaardige aanpassingen. Gezien de complexiteit van het apparaat een zeer goede prestatie en zeker een gelukwens waard.

Grote plannen

Teledyne Dalsa heeft gaande de onderzoeken meegedeeld dat ze met deze camera grote plannen hebben en de functionaliteit verder uit te willen gaan breiden. Als dat lukt zal hiermee ook de medische klasse hoger worden. De resultaten van deze eerste camera sterken in het vertrouwen dat het Teledyne Dalsa zeker gaat lukken om deze volgende stap te maken. Wij gaan er dan ook vanuit dat de volgende generatie camera's wederom soepel door alle EMC- en productveiligheidstesten zullen komen.

Nadere informatie over de producten van Teledyne Dalsa: http://www.teledynedalsa.com

Ook winnen?

Hieronder nog even het doel en de achtergrond van de CE-Design Award. Wilt u ook winnen? U hoeft niets anders te doen dan uw product bij DARE!! Consultancy te laten testen. U bent verzekerd van een goede dienstverlening tegen een kosteffectieve prijs en wellicht bent u de volgende winnaar!

Doel

Het doel van deze CE design award is de aandacht te vestigen op het belang de Europese richtlijnen bij het ontwerp van een product. Nog veel te vaak komt de CE-markering pas in het eindtraject aan bod. Het gevolg is dat veel tijd en geld besteed moet worden om het product aan de Europese regelgeving te laten voldoen. In sommige gevallen is zelfs een compleet redesign nodig.

De CE Award

DARE!! wil de ontwerpers van dit product in het zonnetje gaan zetten en heeft hiervoor de DARE!! CE Design Award in het leven geroepen. Ieder kwartaal wordt een product gekozen dat wat EMC en/of productveiligheid "boven het maaiveld" uitsteekt. De winnende ontwerper of het winnende ontwerpteam krijgt een trofee evenals een taart uitgereikt en wordt in de DARE!! Nieuwsbrief bekend gemaakt. De eerstvolgende meting of het eerstvolgende onderzoek vindt plaats op onze kosten.


Terug naar nieuwsbrief Nr. 19 - Nieuwsbrief Herfst 2011

Naar het overzicht van eerdere nieuwsbrieven