Nieuwsbrieven

Gebeurtenissen bij Kiwa Dare worden gecommuniceerd via een nieuwsbrief. Deze wordt gemaild naar geïnteresseerde en gedeeld via onze kanalen. Inschrijven op onze nieuwsbrief?  klik hier.

Unitron Group wint CE Design Award

Winnaar CE Design Award Lente 2011

Zoals ieder kwartaal ook nu een winnaar van de CE Design Award. Dit keer wint Unitron de award en de daarbij behorende trofee en taart. Het product waarmee Unitron de prijs in de wacht sleept is de Stratus Airdynamic, een pomp voor een anti decubituskussen. Het product werd bij DARE!! Consultancy met succes getest in het kader van de EMC richtlijn.

Ook dit kwartaal heeft D.A.R.E!! weer een design geselecteerd dat er wat betreft EMC of productveiligheid uitspringt. Het bedrijf dat deze CE Design Award wint krijgt naast de prachtige award een lekkere taart uitgereikt. Daarnaast is de eerstvolgende meting of het eerst volgende onderzoek voor onze rekening!

DARE!! test en onderzoekt jaarlijks honderden producten. Lang niet alle ontwerpen komen in één keer met goed resultaat door de testen. We zien echter ook ontwerpen die zich wat EMC en/of veiligheidsontwerp betreft onderscheiden.

En de winnaar is….

Het team van het bedrijf Unitron Group uit IJzendijke.

De "Stratus Airdynamic"

Unitron ontwikkelt en produceert totaalproducten, zoals medische apparatuur en specifieke industriële producten. Het kan hierbij gaan om de verwezenlijking van een volledig nieuw concept, maar ook om modificatie en optimalisatie van bestaande producten.

Unitron heeft in opdracht van de Firma BOS Medical de "Stratus Airdynamic" ontwikkeld, dit betreft een pomp voor een anti-decubituskussen. Decubitus ontstaat meestal in een liggende houding, maar ook na lang zitten kunnen decubituswonden ontstaan. Unitron heeft in opdracht een product ontwikkeld dat ook geschikt is voor rolstoelgebruikers.

De rolstoel wordt voorzien van een wisseldrukkussen. De wisseldruk duidt op de luchtbanen die in het matras zitten. Deze luchtbanen worden door middel van een elektrische pomp om en om opgeblazen en leeg gelaten. Dit zorgt ervoor dat steeds andere delen van het lichaam worden ontlast zodat de doorbloeding verbetert. De pomp is uitgerust met een accu waarmee de rolstoelgebruiker zonder zorgen een dag op pad kan. Het verzonken bedieningspaneel aan de bovenkant van de pomp zorgt voor een overzichtelijk geheel. Met nog geen 1900 gram is deze pomp licht in gewicht en makkelijk in gebruik.

Unitron Group

De "Stratus Airdynamic" is bij DARE!! Consultancy getest conform de Medische Hulpmiddelen Richtlijn. Na het uitvoeren van de benodigde EMC testen en productveiligheid onderzoeken is het Unitron gelukt om te voldoen aan de geldende medische normen.

Nadere informatie over Unitron producten: http://www.unitron.nl

Reactie van Unitron (Richard de Gardeijn)
"We zijn blij met het winnen van de DARE!! CE Design Award. Voor ons een teken dat we ons ontwerpproces beheersen en, dat we daarmee de gewenste kwaliteit aan onze klanten kunnen bieden. Daarbij zijn we ook erg in ons nopjes dat het eerstvolgende onderzoek gratis uitgevoerd wordt."

Ook winnen?
Hieronder nog even het doel en de achtergrond van de CE-Design Award. Wilt u ook winnen? U hoeft niets anders te doen dan uw product bij DARE!! Consultancy te laten testen. U bent verzekerd van een goede dienstverlening tegen een kosteffectieve prijs en wellicht bent u de volgende winnaar!

Doel
Het doel van deze CE design award is de aandacht te vestigen op het belang de Europese richtlijnen bij het ontwerp van een product. Nog veel te vaak komt de CE-markering pas in het eindtraject aan bod. Het gevolg is dat veel tijd en geld besteed moet worden om het product aan de Europese regelgeving te laten voldoen. In sommige gevallen is zelfs een compleet redesign nodig.

De CE Design Award
We willen de ontwerpers van deze producten in het zonnetje gaan zetten en hebben hiervoor de DARE!! CE Design Award in het leven geroepen. Ieder kwartaal wordt een product gekozen dat wat EMC en/of productveiligheid "boven het maaiveld" uitsteekt. De winnende ontwerper of het winnende ontwerpteam krijgt een trofee evenals een taart uitgereikt en wordt in de DARE!! Nieuwsbrief bekend gemaakt. De eerstvolgende meting of het eerstvolgende onderzoek vindt plaats op onze kosten.


Terug naar nieuwsbrief Nr. 18 - Nieuwsbrief Zomer 2011

Naar het overzicht van eerdere nieuwsbrieven