Nieuwsbrieven

Gebeurtenissen bij Kiwa Dare worden gecommuniceerd via een nieuwsbrief. Deze wordt gemaild naar geïnteresseerde en gedeeld via onze kanalen. Inschrijven op onze nieuwsbrief?  klik hier.

HBM wint CE Design Award

Winnaar CE Design Award Herfst 2010

Zoals ieder kwartaal ook nu een winnaar van de CE Design Award. Dit keer wint HBM de award en de daarbij behorende trofee en taart. Het door hen ontwikkelde product is een meetinterface "Isobe 7600" welke in staat is om zeer hoge differentiaalspanningen te meten.

Ook dit kwartaal heeft DARE!! weer een design geselecteerd dat er wat betreft EMC of productveiligheid uitspringt. Het bedrijf dat deze CE Design Award wint krijgt naast de prachtige award een lekkere taart uitgereikt. Daarnaast is de eerstvolgende meting of het eerst volgende onderzoek voor onze rekening!

DARE!! test en onderzoekt jaarlijks honderden producten. Lang niet alle ontwerpen komen in één keer met goed resultaat door de testen. We zien echter ook ontwerpen die zich wat EMC en/of veiligheidsontwerp betreft onderscheiden.

En de winnaar is….
Het team van het bedrijf HBM Netherlands B.V. uit Dongen.
HBM Netherlands B.V. is producent van high-end meetapparatuur. Eén van hun producten is een meetinterface "Isobe 7600" die in staat is om zeer hoge differentiaalspanningen te meten. Bepaalde varianten van deze meetinterface kunnen zelfs tot 1MV potentiaalverschil aan t.o.v. de veiligheidsaarde.


Om een dergelijk apparaat goed en vooral veilig te construeren is een uitdaging op zich. Om het daarna ook nog eens aan de eisen van de EN 61010-1 te laten voldoen is wellicht nog een grotere uitdaging. Het is HBM Netherlands B.V. echter glansrijk gelukt deze moeilijkheden te overwinnen. Mede door ervaringen uit het verleden en gericht advies vanuit DARE!! Instruments, is de "Isobe 7600" in één keer door de productveiligheidkeuring (LVD) gekomen en dat is absoluut een felicitatie waard.

Nadere informatie over HBM Netherlands B.V. producten: http://www.hbm.com/en/menu/products/

Ook winnen?
Hieronder nog even het doel en de achtergrond van de CE-Design Award. Wilt u ook meedingen? U hoeft niets anders te doen dan uw product bij DARE!! Consultancy te laten testen. U bent verzekerd van een goede dienstverlening tegen een kosteffectieve prijs en wellicht bent u de volgende winnaar!

Doel
Het doel van de CE Design Award is de aandacht te vestigen op het belang van Europese richtlijnen bij het ontwerpen van een product. Nog veel te vaak komt de CE-markering pas in het eindtraject aan bod. Het gevolg is dat veel tijd en geld besteed moet worden om het product aan de Europese regelgeving te laten voldoen. In sommige gevallen is zelfs een compleet redesign nodig.

De CE Design Award
We willen de ontwerpers van producten in het zonnetje zetten en hebben hiervoor de DARE!! CE Design Award in het leven geroepen. Ieder kwartaal wordt een product gekozen dat wat EMC en/of productveiligheid "boven het maaiveld" uitsteekt. De winnende ontwerper of het winnende ontwerpteam krijgt een trofee evenals een taart uitgereikt en wordt in de DARE!! Nieuwsbrief bekend gemaakt. De eerstvolgende meting of het eerstvolgende onderzoek vindt plaats op onze kosten. Daarnaast zullen we aan het eind van het jaar ook de jaarwinnaar bekend maken die daarmee voor volgend jaar DARE!! Silver Member zal worden of (voor bestaande DARE!! Members) één stap hoger in Membership ranking zal komen, inclusief de daarbij behorende (hogere) korting!


Terug naar nieuwsbrief Nr. 16 - Nieuwsbrief Herfst 2010

Naar het overzicht van eerdere nieuwsbrieven