Nieuwsbrieven

Gebeurtenissen bij Kiwa Dare worden gecommuniceerd via een nieuwsbrief. Deze wordt gemaild naar geïnteresseerde en gedeeld via onze kanalen. Inschrijven op onze nieuwsbrief?  klik hier.

DPI wint 5e CE Design Award

Zoals ieder kwartaal hebben de engineers van DARE!! Consultancy ook deze keer een keuze gemaakt uit de vele producten die zij ieder kwartaal aan testen en onderzoeken onderwerpen. Dit keer is de eer aan D&P International B.V. uit Dordrecht, een bekende klant van DARE!!, die als terechte winnaar de Award met de bijbehorende taart uit handen van Edwin vom Hofe mocht ontvangen.

Zoals ieder kwartaal hebben de engineers van DARE!! Consultancy ook deze keer een keuze gemaakt uit de vele producten die zij ieder kwartaal aan testen en onderzoeken onderwerpen.

Dit keer is de eer aan D&P International B.V. uit Dordrecht; een bekende klant van DARE!!
DPI maakt add-on systemen voor papierdoorvoer van printers van Hewlett-Packard (HP). De toegepaste technologie sluit naadloos aan bij de elektronica en mechanica van HP, kortom een knap staaltje van mechantronica maatwerk. Naast deze functionele kant van de zaak voldeed het product, de TF900 TowerFeed, aan de essentiële eisen van zowel de EMC- als de Laagspanningsrichtlijn zonder dat er essentiële modificaties noodzakelijk waren.

En dat is precies wat deze Award beoogt: Een beloning voor producten die in één keer door alle CE gerelateerde testen komen!

Uw CE design ook in één keer goed? Neem contact met ons op! DARE!! de snelste weg naar CE markering.

In dit geval was het extra lastig omdat het een 'add-on' op een bestaand product betreft. De elektronica en mechanica van DPI moest dus goed aansluiten bij 'bestaande' mechatronica van HP. De basisregel is dat CE plus CE niet automatisch gelijk is aan CE. Het is immers mogelijk een systeem te ontwikkelen dat aan alle essentiële eisen voldoet, maar zodra het deelsysteem aan de rest gekoppeld wordt geeft dit geen garantie dat de totale combinatie ook nog steeds niet stoort of gestoord wordt en een veilig systeem oplevert.

Jan de Koe en Gert-Jan van Vliet poseren bij de TowerFeed

Heeft u vragen over D&P International, de CE Design Award of andere CE-markering gerelateerde vragen dan kan dit via ons contactformulier.


Terug naar nieuwsbrief Nr. 15 - Nieuwsbrief Zomer 2010

Naar het overzicht van eerdere nieuwsbrieven