Nieuwsbrieven

Gebeurtenissen bij Kiwa Dare worden gecommuniceerd via een nieuwsbrief. Deze wordt gemaild naar geïnteresseerde en gedeeld via onze kanalen. Inschrijven op onze nieuwsbrief?  klik hier.

NTS Optel winnaar 4e CE Design Award

In NTS Optel hebben we een waardig opvolger van FlexGen gevonden. Zij mogen zich de gelukkige winnaar van de lente editie van de CE-Design Award noemen. Het bedrijf dat deze CE-Design Award wint, krijgt naast de prachtige award een lekkere taart uitgereikt. Daarnaast is de eerstvolgende meting of het eerstvolgende onderzoek voor onze rekening!

Ook dit jaar zal DARE!! ieder kwartaal weer een design selecteren dat er, wat betreft EMC of productveiligheid, uitspringt. Het bedrijf dat deze CE Design Award wint, krijgt naast de prachtige award een lekkere taart uitgereikt. Daarnaast is de eerstvolgende meting of het eerst volgende onderzoek voor onze rekening!

DARE!! test en onderzoekt jaarlijks honderden producten. Lang niet alle ontwerpen komen in één keer met goed resultaat door de testen. We zien echter ook ontwerpen die zich, wat EMC en/of veiligheidsontwerp betreft, onderscheiden.

En de eerste winnaar in het jaar 2010 is….

Het team van het bedrijf NTS Optel B.V. uit Nijmegen. Het product, de DOE tester die speciaal voor een eindklant is ontwikkeld, is een optische machine om speciale wafers te testen. Een wafer is een dunne plak monokristallijn halfgeleidermateriaal waarop micro-elektronica (IC's) geconstrueerd kunnen worden.

De machine is uiterst complex van opbouw en bevat onder andere hoogwaardige optronica, een LASER systeem, robot techniek en dat alles bij ultra hoge precisie. In het traject dat moest leiden naar de CE markering van de machine is allereerst een QuickScan uitgevoerd op het gebied van EMC en Productveiligheid. De verbeteradviezen die daaruit voortvloeiden zijn goed uitgewerkt waarna de machine binnen de gestelde planning op alle van toepassing zijnde richtlijnen (EMC, LVD en Machinerichtlijn) kon worden goedgekeurd. Kortom, een terechte winnaar van de CE Design Award.

Nadere informatie over NTS Optel producten: http://www.optel.nl/

Hieronder nog even het doel en de achtergrond van de CE-Design Award. Wilt u ook winnen? U hoeft niets anders te doen dan uw product bij DARE!! Consultancy te laten testen. U bent verzekerd van een goede dienstverlening tegen een kosteffectieve prijs en wellicht bent u de volgende winnaar!

Doel

Het doel van deze CE Design Award is de aandacht te vestigen op het belang van de Europese richtlijnen bij het ontwerp van een product. Nog veel te vaak komt de CE-markering pas in het eindtraject aan bod. Het gevolg is dat veel tijd en geld besteed moet worden om het product aan de Europese regelgeving te laten voldoen. In sommige gevallen is zelfs een compleet redesign nodig.

De CE Design Award

We willen de ontwerpers van deze producten in het zonnetje zetten en hebben hiervoor de DARE!! CE Design Award in het leven geroepen. Ieder kwartaal wordt een product gekozen dat wat EMC en/of productveiligheid "boven het maaiveld" uitsteekt. De winnende ontwerper of het winnende ontwerpteam krijgt een trofee evenals een taart uitgereikt en wordt in deDARE!! Nieuwsbrief bekend gemaakt. De eerstvolgende meting of het eerstvolgende onderzoek vindt plaats op onze kosten. Daarnaast zullen we aan het eind van het jaar ook de jaarwinnaar bekend maken die daarmee voor volgend jaar DARE!!Silver Member zal worden of (voor bestaande DARE!! Members) één stap hoger in Membership ranking zal uitkomen, inclusief de daarbij behorende (hogere) korting!


Terug naar nieuwsbrief Nr. 14 - Nieuwsbrief Lente 2010

Naar het overzicht van eerdere nieuwsbrieven