Nieuwsbrieven

Gebeurtenissen bij Kiwa Dare worden gecommuniceerd via een nieuwsbrief. Deze wordt gemaild naar geïnteresseerde en gedeeld via onze kanalen. Inschrijven op onze nieuwsbrief?  klik hier.

Xsens wint herfst-editie van de CE-Design Award

Was vorig kwartaal Het team van FlexGen B.V de gelukkige winnaar van de CE-Design Award dit kwartaal mag Xsens zich de winnaar van deze award noemen. Het team van het bedrijf dat deze CE-Design Award wint krijgt naast de prachtige award een lekkere taart uitgereikt. Daarnaast is de eerstvolgende meting of het eerst volgende onderzoek voor onze rekening!

DARE!! test en onderzoekt jaarlijks honderden producten. Lang niet alle ontwerpen komen in één keer met goed resultaat door de testen. We zien echter ook ontwerpen die zich, wat EMC en/of veiligheidsontwerp betreft, onderscheiden.


En de herfst winnaar is….
Xsens met de MVN. De MVN (voorheen Moven) is een Motion Capturing Technologie om live 3D lichaamsbeweging en houding te registeren. Het betreft een gemakkelijk te dragen pak met MTx sensoren die draadloos hun bewegingsdata naar een PC of laptop sturen. Uniek aan deze Motion Capturing Technologie is dat er geen cameraopstellingen nodig zijn of andere externe componenten, waardoor MVN overal toepasbaar is: zowel binnen als buiten. De nauwkeurige metingen van de sensoren zorgen voor een levensechte 3D animatie weergave, waardoor MVN erg in trek is bij de game en filmindustrie, sport- en bewegingswetenschap, biomechanica, ergonomie en revalidatie onderzoek.

Het MVN stuit wat door DARE!! Consultancy op EMC getest is, had totaal 17 stuks sensoren die via Bluetooth technologie communiceren met een PC voor bewegingsregistratie. Met slechts een paar kleine modificaties aan het product kon aan alle EMC eisen voor emissie en immuniteit worden voldaan, hetgeen voor een ontwerp met dit aantal sensoren toch een hele goede prestatie genoemd kan worden.
Vandaar dat het MVN suit de terechte winnaar is van de derde CE Design Award!
Voor nadere informatie over het MVN suit : http://www.xsens.com/en/general/mvn

Ook winnen?
Hieronder nog even het doel en de achtergrond van de CE-Design Award. Wilt u ook winnen? U hoeft niets anders te doen dan uw product bij DARE!! Consultancy te laten testen. U bent verzekerd van een goede dienstverlening tegen een kosteffectieve prijs en wellicht bent u de volgende winnaar!

Doel
Het doel van deze CE-Design Award is de aandacht te vestigen op het belang de Europese richtlijnen bij het ontwerp van een product. Nog veel te vaak komt de CE-markering pas in het eindtraject aan bod. Het gevolg is dat veel tijd en geld besteed moet worden om het product aan de Europese regelgeving te laten voldoen. In sommige gevallen is zelfs een compleet redesign nodig.

De CE-Design Award
We willen de ontwerpers van deze producten in het zonnetje gaan zetten en hebben hiervoor de DARE!! CE-Design Award in het leven geroepen. Ieder kwartaal wordt een product gekozen dat, wat EMC en/of productveiligheid betreft, "boven het maaiveld" uitsteekt. De winnende ontwerper of het winnende ontwerpteam krijgt een trofee alsmede een taart uitgereikt en wordt in de DARE!! Nieuwsbrief bekend gemaakt. De eerstvolgende meting of het eerstvolgende onderzoek vindt plaats op onze kosten. Daarnaast zullen we aan het eind van het jaar ook de jaarwinnaar bekend maken die het jaar daarop een één stap hoger membershipniveau krijgt (inclusief de daarbij behorende hogere korting!).


Terug naar nieuwsbrief Nr. 13 - Nieuwsbrief Herfst 2009

Naar het overzicht van eerdere nieuwsbrieven