Nieuwsbrieven

Gebeurtenissen bij Kiwa Dare worden gecommuniceerd via een nieuwsbrief. Deze wordt gemaild naar geïnteresseerde en gedeeld via onze kanalen. Inschrijven op onze nieuwsbrief?  klik hier.

CE Design Award

Een primeur! Vanaf deze nieuwsbrief zal DARE!! ieder kwartaal een design selecteren dat er wat EMC of productveiligheid betreft uitspringt. Het team van het bedrijf dat deze CE Design Award wint krijgt naast de prachtige award een lekkere taart uitgereikt. Daarnaast is de eerstvolgende meting of het eerst volgende onderzoek voor onze rekening!

DARE!! test en onderzoekt jaarlijks honderden producten. Lang niet alle ontwerpen komen in één keer met goed resultaat door de testen. We zien echter ook ontwerpen die zich wat EMC en/of veiligheidsontwerp betreft onderscheiden.

Doel

Het doel van deze CE design award is de aandacht te vestigen op het belang de Europese richtlijnen bij het ontwerp van een product. Nog veel te vaak komt de CE-markering pas in het eindtraject aan bod. Het gevolg is dat veel tijd en geld besteed moet worden om het product aan de Europese regelgeving te laten voldoen. In sommige gevallen is zelfs een compleet redesign nodig.

De CE Award

We willen de ontwerpers van deze producten in het zonnetje gaan zetten en hebben hiervoor de DARE!! CE Design Award in het leven geroepen. Ieder kwartaal wordt een product gekozen dat wat EMC en/of productveiligheid "boven het maaiveld" uitsteekt. De winnende ontwerper of het winnende ontwerpteam krijgt een trofee alsmede een taart uitgereikt en wordt in de DARE!! Nieuwsbrief bekend gemaakt. De eerstvolgende meeting of het eerstvolgende onderzoek vindt plaats op onze kosten. Daarnaast zullen we aan het eind van het jaar ook de jaarwinnaar bekend maken die het jaar daarop een één stap hoger membershipniveau krijgt (inclusief de daarbij behorende hogere korting!)

En de lente winnaar is….

Dit kwartaal wordt dus de eerste Award uitgereikt en het is het team van Van Essen Instruments B.V. uit Delft dat met de eer gaat strijken.

Het team van Van Essen Instruments heeft een datalogger voor het meten van grondwater, de CTD-Diver ontworpen en hierbij zo goed op de EMC aspecten gelet dat het apparaat zonder enig probleem door alle relevante testen is gekomen. De CTD-Diver is een meetinstrument dat men in een peilbuis kan laten zakken tot in het grondwater. Aldaar zal het tot 10 jaar lang non-stop loggen! De logger meet de temperatuur, niveau en geleidbaarheid.

Klik hier voor meer informatie over Van Essen Instruments B.V.


Terug naar nieuwsbrief Nr. 11 - Nieuwsbrief Lente 2009

Naar het overzicht van eerdere nieuwsbrieven