Aanmelden Cursus

U kunt zich online aanmelden voor onze cursussen

GenderName
M0
M1
M2
M3
M4
M5
M6
M7
M8
M9
M10
M11

* verplichte velden

Nr. Module Inhoud Prijs
#0 Inleiding CE-Markering
Eerst volgende: 
Praktische aanpak CE-markering inclusief de nieuwe EMC richtlijn. Introductiemodule voor management en engineers. Behandeling van de CE-markering regelgeving, richtlijnen en normen. De relatie tussen de wetgeving op gebied van EU-productaansprakelijkheid en CE-markering: 'De handige aanpak'.
€ 370
#1 Inleiding EMC
Eerst volgende: 
Een introductie van EMC, EMC-richtlijnen, EMC-verschijnselen en EMC-meetmethoden.
€ 370
#2 EMC voor de ontwerper van systemen, machines en installaties
Eerst volgende: 
EMC-oplossingen voor systemen die zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Filtermethoden, afgeschermde behuizingen, kabels en aardingsplan.
€ 370
#3 EMC en Printkaartontwerp
Eerst volgende: 
EMC-aspecten voor de PCB-ontwerper. Filtertechnieken, componentopstelling, routen, enkellaags ten opzichte van meerlaags printen en lay-out bewerkingen.
€ 370
#4 Productveiligheid van apparaten
Eerst volgende: 
Laagspanning voor de ontwerper van apparaten LVD/Productveiligheid, gebaseerd op de NEN 60950. Afstanden van kruip- en luchtwegen, isolatie, veiligheidsaarding, beveiliging van warmte en mechanische veiligheid. Concepten zoals enkelfout condities en te voorzien misbruik.
€ 370
#5 EMC en Automotive
Eerst volgende: 
Specifieke EMC-aspecten voor de Automotive elektro-engineer. Vermindering van emissie, immuniteit van hoge veldsterktes en Automotive-pulsen. E-markering en overeenstemming van productie (COP).
€ 420
#6 Productveiligheid van Machines
Eerst volgende: 
Productveiligheid op systeemniveau voor de ontwerper van machines en installaties op basis van de Laagspanningsrichtlijn (LVD) en de Machine Richtlijn (MD) Veiligheidsaarding en mechanische veiligheid. Voorbeelden van enkelfout condities in machines. EMC-aarding tegenover veiligheidsaarding.
€ 370
#7 EMC hands-on
Eerst volgende: 
Aan de hand van testopstellingen wordt ervaring verkregen in het herkennen en oplossen van problemen.
€ 475
#8 CE-Markering en Medische Hulpmiddelen Gericht op de effectieve CE-Markering van Elektrische Medische Hulpmiddelen. Essentiƫle eisen en conformiteit beoordelingsroutes, het bedoelde gebruik als startpunt, risicoanalyse, inclusief usability en essentiƫle performance, klinische evaluatie en het inrichten van een Technisch dossier.In samenwerking met QServe.
€ 450
#9 Inleiding in de hoogfrequenttechniek*(2 dagen) Basistechnieken van HF-technologie. Voorbeelden van veldsterkte, ruis, impedantie, vervorming, modulatie, detectie, oscillators, mixers en filters, in theorie en praktijk.
*
#11 Verantwoord omgaan met ESD*(halve dag) ESD-fenomenen, oorzaak en gevolg ESD-ontladingen. Het opzetten van en werken in een ESD-beveiligd gebied. Het opstellen, implementeren en onderhouden van een ESD-plan.
*
#12 Veilig werken met elektromagnetische straling*(halve dag) Het werken met elektromagnetische straling kan gevaren met zich meebrengen. Deze module behandelt hoe er veilig met elektromagnetische straling kan worden gewerkt en worden de wettelijk eisen en de meetmethoden besproken.
*