Nieuwsbrieven

Gebeurtenissen bij Kiwa Dare worden gecommuniceerd via een nieuwsbrief. Deze wordt gemaild naar geïnteresseerde en gedeeld via onze kanalen. Inschrijven op onze nieuwsbrief?  klik hier.

CE-Design award

mu-Drop wint met Assembly table MU AS 2.0

DARE!! test en onderzoekt jaarlijks honderden producten. Lang niet alle ontwerpen komen in een keer met goed resultaat door de testen. Wij zien echter ook ontwerpen die zich wat EMC en/of veiligheid betreft onderscheiden. Elk kwartaal reikt DARE!! de CE-Design Award uit aan een design dat eruit springt. De winnaar krijgt een award en een taart uitgereikt. Daarnaast is de eerstvolgende meting of het eerstvolgende onderzoek voor onze rekening.

Dit kwartaal is de winnaar mu-Drop B.V. uit Apeldoorn met de Assembly table MU AS 2.0.

Over mu-Drop

Mu-Drop heeft een nieuw platform technologie ontwikkeld voor het toedienen van oogdruppels die in het oog passen.

Deze technologie is uitermate geschikt voor de productie van oogdruppels voor de behandeling van ‘zeer droge ogen’ met humaan serum. Deze behandeling wordt nauwelijks voorgeschreven, omdat voor de productie van serumdruppels voor het oog, bij de bloedbank nog geen grootschalig productieproces beschikbaar is. Het proces, dat door mu-Drop is ontwikkeld, is op dit moment het enige, dat binnen de bloedbank op industriële schaal is uit te voeren.

Deze technologie reduceert het verbruik van Serum met ten minste een factor 10, waardoor de behandeling van zeer droge ogen met humaan serum goedkoper en toegankelijker wordt voor vele patiënten, die hier erg veel baat bij hebben.

De eerste klant en partner Sanquin bloedbank is een klinische studie gestart en deze zal eind 2020 gereed zijn. Na afronding van deze studie zal het serum, voor het toedienen in het oog, beschikbaar komen voor de patiënten.

Beschrijving

 De mu-Drop technologie bestaat uit verbruiksgoederen:

  • mu-Frame; bevat 10 mu-App’s (applicator voor het toedienen)
  • mu-Tubeset; is geschikt voor de productie van 2000 mu-Con,s (micro containers 120 µl)
  • mu-Blister; voor het verpakken van geassembleerd product

en uit apparatuur om te vullen, assembleren, te verpakken:

  • mu-Sealer; produceert en documenteert volautomatisch 2000 mu-Con‘s uit één mu-TubeSet
  • mu-Assembler; assembleert en documenteert mu-Con’s met mu-App’s en plaatst deze in de mu-Blister

                                           

De mu-Assembler is in nauwe samenwerking met GTE (www.gte-engineering.nl) ontwikkeld en wordt ook bij GTE in klein series gebouwd.

Zowel de mu-Sealer als de mu-Assembler zijn bij DARE!! Services getest om een CE-verklaring, die mu-Drop afgeeft, mede te kunnen onderbouwen. De ontwikkeling is door Leon Lammers, verantwoordelijk voor design, en Eddy Hilbrink, verantwoordelijk voor technologie, verzorgd.

Het product is beoordeeld volgens de geharmoniseerde versie van de productnorm voor Elektrische uitrusting voor meting, besturing en laboratoriumgebruik de EN 61326-1 (2013).

 

Bovenstaand de afbeelding van de gestraalde emissiemeting in de anechöische kamer. Het product kwam zonder problemen door deze en andere EMC-metingen heen, een prima resultaat en de reden dat de door het team van engineers van DARE!! Measurements werd gekozen als winnaar van de CE-design award voor dit kwartaal! 

Reactie mu-Drop

Wij zijn zeer verrast en blij met deze CE-Award van DARE!!

                                        

 Eddy Hilbrink                                                                                                             Leon Lammers

Ook winnen?

Wilt u ook winnen? U hoeft niets anders te doen dan uw product bij DARE!! Measurements te laten testen. U bent verzekerd van een goede dienstverlening tegen een kosteffectieve prijs en wellicht bent u de volgende winnaar!

Doel

Het doel van deze CE-Design Award is de aandacht te vestigen op het belang de Europese richtlijnen bij het ontwerp van een product. Nog veel te vaak komt de CE-markering pas in het eindtraject aan bod. Het gevolg is dat veel tijd en geld besteed moet worden om het product aan de Europese regelgeving te laten voldoen. In sommige gevallen is zelfs een compleet redesign nodig.

De CE-Design Award

We willen de ontwerpers van deze producten in het zonnetje gaan zetten en hebben hiervoor de DARE!! CE-Design Award in het leven geroepen. Ieder kwartaal wordt een product gekozen dat wat EMC en/of productveiligheid "boven het maaiveld" uitsteekt. De winnende ontwerper of het winnende ontwerpteam krijgt een trofee, certificaat en een taart uitgereikt en wordt in de DARE!! nieuwsbrief bekend gemaakt. De eerstvolgende meting of het eerstvolgende onderzoek vindt plaats op onze kosten.

Vanwege de Coronacrisis dit keer geen bezoek van onze salesafdeling, maar niet getreurd de post heeft zowel de taart als het certificaat als de award bezorgd bij mu-Drop in Apeldoorn.


Terug naar nieuwsbrief Nr. 50 - DARE!! Nieuwsbrief Lente 2020

Naar het overzicht van eerdere nieuwsbrieven