Nieuwsbrieven

Gebeurtenissen bij Kiwa Dare worden gecommuniceerd via een nieuwsbrief. Deze wordt gemaild naar geïnteresseerde en gedeeld via onze kanalen. Inschrijven op onze nieuwsbrief?  klik hier.

CE-Design Award

Falco Systems wint met "WMA-IB-HS phase inverter buffer"

DARE!! test en onderzoekt jaarlijks honderden producten. Lang niet alle ontwerpen komen in één keer met goed resultaat door de testen. We zien echter ook ontwerpen die zich wat EMC en/of veiligheidsontwerp betreft onderscheiden. Elke kwartaal reikt DARE!! de CE-Design Award uit aan een design wat eruit springt. De winnaar krijgt, naast de prachtige award, een lekkere taart uitgereikt. Daarnaast is de eerstvolgende meting of het eerstvolgende onderzoek voor onze rekening.

Dit kwartaal is de winnaar ... Falco Systems BV uit Katwijk aan ZEE met de WMA-IB-HS phase inverter buffer. De WMA-IB-HS is een dubbele winnaar want het product is voor zowel EMC als de Laagspanning richtlijn in 1 keer met goed resultaat door de metingen/ onderzoeken heen gekomen.

 

Falco Systems

Falco Systems, opgericht in 2006, is een toonaangevende fabrikant van krachtige hoogspanningsversterkers en piëzo-drivers die worden gebruikt in laboratoria over de gehele wereld. Bij Falco Systems ontwikkelen en bouwen ze de best mogelijke hoogspanningsversterkers. Falco Systems is gevestigd in een historisch industrieel pand in Katwijk aan Zee.  Dr. W. Merlijn van Spengen, oprichter van Falco Systems, is een ervaren ontwerper voor analoge elektronica. Hij heeft gewerkt bij IMEC (Leuven), de Universiteit van Leiden en de Technische Universiteit Delft op het gebied van elektronica, fysica en werktuigbouwkunde, gespecialiseerd in instrumentatie, MEMS reliability engineering en scanning probe microscopie.
Met zijn team bij Falco Systems streeft Merlijn ernaar om de best mogelijke hoogspanningsversterkers te leveren. Elke hoogspanningsversterker van Falco Systems ondergaat een kwaliteitscontrole-inspectie en test, om ervoor te zorgen dat alle geleverde producten aan onze strenge kwaliteitsnormen voldoen. De laboratoriumversterkers van Falco Systems voldoen aan CE en FCC.

 

Het product: WMA-IB-HS phase inverter buffer

De WMA-IB-HS phase inverter buffer is een voorversterker die het mogelijk maakt om twee Falco Systems hoogspanningsversterkers in bridge mode te gebruiken met behoud van precisie, hoge snelheid en lage ruis. De voorversterker is hiertoe uitgerust met 2 uitgangen; levert een gebufferde versie van het ingangssignaal (1x versterking), en de andere levert dezelfde spanning, maar dan geïnverteerd (-1x versterking).
In bridge mode kan een component in een onderzoeksopstelling vervolgens worden aangestuurd met dubbel zoveel spanning als een enkele Falco Systems versterker kan leveren. Als bijvoorbeeld een piezo actuator met de versterkers wordt aangestuurd, zal de dubbele uitgangsspanning er voor zorgen dat de maximale verplaatsing van de piezo actuator ook verdubbelt zonder dat dit ten koste gaat van de eigenschappen van de hoogspanningsversterkers.
 
Het product is beoordeeld volgens de EN 61326-1 de productnorm Elektrische uitrusting voor meting, besturing en laboratoriumgebruik, het product voldoet voor emissie aan class B en voor immuniteit aan de levels voor industriële omgevingen en daarnaast voor de Amerikaanse markt volgens FCC. Het product is voor de Laagspanningsrichtlijn beoordeeld volgens de EN 61010-01 de norm voor Veiligheidseisen voor elektrisch materieel voor meet- en regeltechniek en laboratoriumgebruik.


Op de afbeelding van de gestraalde meting in de anechöische kamer.  De WMA-IB-HS kwam zonder problemen door deze en andere EMC metingen heen, een prima resultaat en de reden dat de door het team van engineers van DARE!! Measurements werd gekozen als winnaar van de CE-design award voor dit kwartaal!

Reactie Falco Systems

“Dank voor deze award, we voelen ons vereerd! We waren al verheugd dat onze inspanningen ervoor hebben gezorgd dat ons nieuwe product in één keer goed door alle keuringen heen is gekomen, maar deze prijs is natuurlijk wel de kers op de taart!”

Ook winnen?

Hieronder nog even het doel en de achtergrond van de CE-Design Award. Wilt u ook winnen? U hoeft niets anders te doen dan uw product bij DARE!! Measurements te laten testen. U bent verzekerd van een goede dienstverlening tegen een kosteffectieve prijs en wellicht bent u de volgende winnaar!

Doel

Het doel van deze CE-Design Award is de aandacht te vestigen op het belang de Europese richtlijnen bij het ontwerp van een product. Nog veel te vaak komt de CE-markering pas in het eindtraject aan bod. Het gevolg is dat veel tijd en geld besteed moet worden om het product aan de Europese regelgeving te laten voldoen. In sommige gevallen is zelfs een compleet redesign nodig.

De CE-Design Award

We willen de ontwerpers van deze producten in het zonnetje gaan zetten en hebben hiervoor de DARE!! CE-Design Award in het leven geroepen. Ieder kwartaal wordt een product gekozen dat wat EMC en/of productveiligheid "boven het maaiveld" uitsteekt. De winnende ontwerper of het winnende ontwerpteam krijgt een trofee evenals een taart uitgereikt en wordt in de DARE!! Nieuwsbrief bekend gemaakt. De eerstvolgende meting of het eerstvolgende onderzoek vindt plaats op onze kosten.


Terug naar nieuwsbrief Nr. 44 - DARE!! Nieuwsbrief Zomer 2018

Naar het overzicht van eerdere nieuwsbrieven