Nieuwsbrieven

Gebeurtenissen bij Kiwa Dare worden gecommuniceerd via een nieuwsbrief. Deze wordt gemaild naar geïnteresseerde en gedeeld via onze kanalen. Inschrijven op onze nieuwsbrief?  klik hier.

EMC-seminar Wrth en DARE!! groot succes

Op woensdag 6 en donderdag 7 maart 2008 organiseerden Würth Elektronik en DARE!! een gratis EMC-seminar onder de titel: "Elektronica ontwerpen en EMC. In plaats van de verwachtte 120 aanmeldingen werden het er meer dan 400! In mei 2008 worden nog vier extra dagen verzorgd.

Het gratis EMC-seminar georganiseerd door Würth Elektronik en DARE!! is een groot succes. Wij schrijven "is" want er moeten nog steeds een aantal dagen presentaties worden verzorgd.

Overboekt

Bij de opzet was rekening gehouden met twee dagen van 60 personen. In totaal kwamen meer dan 400 inschrijvingen binnen. Op 6 en 7 maart werd het aantal personen verhoogd naar maximaal 70. Meer liet de presentatieruimte bij DARE!! in Woerden helaas niet toe.

Extra dagen

Toch was het direct duidelijk dat er extra dagen nodig waren. Deze zijn inmiddels gepland op 13 en 14 mei en op 28 en 29 mei.

Kwaliteit

Dat een gratis seminar toch kwalitatief goed kan zijn, werd maar weer eens bewezen. De deelnemers gaven erg goede beoordelingen en het gemiddelde kwam dicht bij het cijfer acht.

Inhoud

De inhoud was technisch van aard. Zowel Lorandt Foelkel van Würth Elektronik als Patrick Dijkstra zijn ervaren sprekers met een gedegen achtergrond in de EMC. De presentaties van Patrick zijn doorspekt met voorbeelden en verluchtigd met soms hilarische gevolgen van EMC-problemen. Lorandt heeft naast een uitstekend verhaal, een geweldige demonstratie van de effecten van de radiofrequente straling en zelfs een heuse prijsvraag in zijn presentatie verwerkt. Alles werd door de deelnemers zeer op prijs gesteld.

Goed verzorgd

Naast de presentaties, waar het tenslotte om gaat, werd ook de inwendige mens niet vergeten. De verzorging scoorde bijna het cijfer negen!

Rondleiding

Voor de geïnteresseerden werd na het seminar nog een rondleiding langs de diverse laboratoria en anechoïsche ruimten gegeven. Ook dit was een succes en er werd ruim gebruik van gemaakt.

EMC leeft

De zeer grote belangstelling voor dit seminar maakt duidelijk dat de EMC- problematiek in Nederland nog volop in de belangstelling staat. Het blijft een zeer moeilijk onderwerp en in Nederland wordt nog steeds veel elektronica ontwikkeld. Wij zien de belangstelling in EMC de komende tijd dan ook niet afnemen.


Terug naar nieuwsbrief Nr. 8 - Nieuwsbrief Lente 2008

Naar het overzicht van eerdere nieuwsbrieven